Zdroj: Autor: Ján Grajciarik

Nechaj sa inšpirovať a priprav sa na zimnú dávku športovej zábavy.

Február býva pre športových nadšencov obdobím plným zimných športových podujatí a príležitostí na aktívny oddych v prírode. Pre milovníkov behu, skialpinizmu aj bežeckého lyžovania ponúka tento mesiac bohatú ponuku zaujímavých podujatí a pretekov.

3. február 2024 - Bobrovec - Rallye Červenec

Na úvod februára nás čaká 2. kolo slovenského pohára, ktoré bude prebiehať priamo v Západných Tatrách. Skialpové preteky vo voľnom teréne s traťou v okolí Babiek. Ide o jedny z najkrajších skialpových pretekov vôbec. Štartuje sa v Bobrovci pri hoteli Mních a cieľ je na vysokohorskej Chate pod Náružím. Pre náročnejších bude možnosť zapretekať si v dvoch kolách, v kategórii A a v B kategórii čaká pretekárov jedno kolo. Prevýšenie a vzdialenosť budú špecifikované na oficiálnej stránke v závislosti od aktuálnych snehových podmienok.


4. február 2024 - Bratislava - Račiansky kros

Ak neholduješ zimným športom, máme pre teba pripravené bežecké preteky v prvý februárový týždeň. V Malých Karpatoch sa tradične ako každé ročné obdobie odohrajú preteky v behu na 9 km a 15 km so štartom na amfiteátri. Nebudú chýbať ani preteky pre deti. Nebude to však zadarmo, na 15 km trati ťa čaká vyše 900 výškových metrov a na 5 km trati takmer 500 metrov prevýšenia. Ak máš rád/a kopce, určite tu nesmieš chýbať. Viac informácií, ako aj samotné prihlasovanie, nájdeš na ich webe.


10. február 2024 - Malá Lučivná - Strungami Osnice

Krásne tradičné preteky v skialpinizme, a to vďaka zachovaniu dvojíc v pretekaní. Tieto nádherné preteky sa odohrajú v kopcoch Malej Fatry a preveria kondíciu aj nášmu Imromanovi, kde bol aj pred rokom, či iným milovníkom hobby skialpinizmu. Ak sa zúčastníš, čaká ťa v mužskej kategórii viac ako 20 km a 2 000 výškových metrov a ženy a juniorov 1 500 metrov prevýšenia a zábavy v minimálne 5 výšľapoch a zjazdoch s tvojou dvojicou. Nalepovanie a strhávanie pásov je preto jedna z dôležitých vecí v tréningovom procese. Neváhaj a registruj sa priamo na stránke podujatia.


10. február 2024 - Tatranská Polianka - Beh na Sliezsky dom

Bežecké preteky v tom najmrazivejšom prostredí u nás na Slovensku nájdeš priamo vo Vysokých Tatrách. Záverečné kolo Zimnej bežeckej série štartuje z Tatranskej Polianky a končí pri horskom hoteli Sliezsky dom. Trasa v dĺžke cca 6,7 km vedie asfaltovou cestou a má prevýšenie približne 640 metrov. Používanie paličiek je povolené a ak bude pekné počasie, výhľady na Vysoké Tatry a ten najvyšší štít na Slovensku sú viac než zaručené. Preto neváhaj a registruj sa.


11. február 2024 - Štrbské pleso - Štrbské bežky

Štrbské pleso, preteky a kapela NO NAME? Toto všetko si môžeš vychutnať už 11. februára, kde sa uskutoční jubilejný desiaty ročník podujatia Štrbské bežky. Pre všetkých bežkárov organizátori pripravia dvoj a päťkilometrovú trať, na ktorej sa každoročne konajú rôzne medzinárodné súťaže. Pretekať sa bude voľnou technikou s hromadným štartom a na trati bude pripravená aj klasická stopa. Pre žiakov bude pripravená 700-metrová prekážková trať SnowKidz kros šprint s intervalovým štartom.


Tento šprint pomedzi rôzne prekážky ako slalom, rôzne obrátky, podliezanie a pod. si môžu bezplatne vyskúšať všetci prihlásení účastníci. Každý, kto prejde cieľom, získa účastnícku medailu a zapojí sa do tomboly o atraktívne ceny. Najmenšie detičky si môžu prísť bezplatne vyskúšať detské bežky. Viac informácií a samotné prihlasovanie nájdete na stránke organizátora.

17. február 2024 - Turecká - MSR Skialp Krížna

Preteky sú určené širokému spektru skialpinistov od skúsených cez rekreantov až po špičkových pretekárov. Tieto preteky úplne vytŕčajú z radu, pretože sa jedná o Majstrovstvá Slovenska v skialpinizme. Bude tu štartovať naša slovenská špička. Príď sa pozrieť alebo si zapretekať a dozvieš sa kto budem majtrom Slovenska pre rok 2024! Prihlásiť sa môžeš na webe slovenskej skialpovej asociácie.


24. február 2024 - Demänovská dolina - Hore-dole Derešom

Na záver ťa čakajú jedny z najikonickejších pretekov tohto mesiaca, ktoré sa budú konať v Nízkych Tatrách v okolí Chopku, a to v tých najstrmších žľaboch v Derešoch. Ak chceš okúsiť pravý skialpinizmus, ktorý je aj o pohybe na mačkách s cepínom, jazdiť strmé žľaby a poriadne si zamakať, potom sú tieto preteky presne pre teba. Podobajú sa tradičnému skialpinizmu a budú obsahovať kúsok zo všetkého. Viac ako 13 km trate s minimálne 1 800 metrovým prevýšením. Ak máš skúsenosti s pretekmi na skialpoch, neváhaj a príď posunúť svoje hranice. Registráciu môžeš vykonať priamo na stránke organizátora.

Ďalšie bežecké, bežkárske, či skialpové preteky nájdeš v našom MTHIKER kalendári.
Zdroj fotografií: archív pretekov

[Foto na úvode: Autor: Ján Grajciarik]

report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Mesiac január – nový rok, nové výzvy

Pozvánka: Mesiac január – nový rok, nové výzvy

Rok 2024 je už za dverami, preto máme možnosť vyskúšať nové výzvy alebo prekonať samých seba.
BOKAMI na vlastnej koži III. – náš top výkon v Žiarskej doline

BOKAMI na vlastnej koži III. – náš top výkon v Žiarskej doline

Tretiu a zároveň finálnu etapu Bokami Západných Tatier sme poňali trochu odlišným štýlom a skúsili zabojovať o čo najlepšie umiestnenie. Podarilo sa nám to?
Pozvánka: Apríl - okrem behu aj poriadna štafeta a horský festival

Pozvánka: Apríl - okrem behu aj poriadna štafeta a horský festival

Sezóna je už v plnom prúde a počet pretekov exponenciálne narastá. Čo nás čaká v apríli?
keyboard_arrow_up