Pozvánka: Máj - lásky čas k športovým výkonom

Sezóna je v plnom prúde, a tak sme si pre vás pripravili prierez bežeckých podujatí v mesiaci máj. Ktoré to sú?

Aj keď posledné ochladenie nepotešilo väčšinu z nás, dúfame, že máj prinesie teplejšie počasie a my sa budeme môcť naplno pripravovať na ďalšie podujatia v kalendári. Okrem klasických cestných behov tu nájdeme aj nejaký ten vertikal alebo zopár trailových, či ultra behov. Tak sa rovno na to vrhnime a prejdime si vybrané podujatia.

4. - 12. 5. 2024 - Bratislava - Kamzík 1000+

Hneď v úvode nás čaká ultra/skyrun beh, ktorý slúži ako pomoc pre charitu, rozvoj aktivít, sponzoring a iné. Za každý beh v týchto dňoch poskytnú donori na základe kilometrovného príspevok od 1 € až po 73,43 €. Všetky informácie nájdeme priamo na stránke organizátora, kde sú presne vypísané trasy a podmienky účasti. Prípadne si môžeme pozrieť stránku kamzík 1000 plus a taktiež aj Facebook stránku.

Bratislava - Kamzík 1000+

5. 5. 2024 - Wings for Life World Run

Celosvetový deň behu pre dobrý úmysel sa venuje podpore výskumu poranenia miechy chrbtice. Môžeme si zvoliť miesto, kde sa bude behať alebo si stiahnuť aplikáciu a behať osamote až kým nás nechytí virtuálne auto. Je jedno, či budeme behať, kráčať, alebo pôjdeme na vozíku, dôležité je podporiť myšlienku a druhých, ktorí kvôli poškodenej mieche nemôžu športovať. Cena štartovného je 25 € pre sólo aj skupinový beh. Viac informácií nájdeme na stránke organizátora.

Wings for Life World Run

5. 5. 2024 - Stropkov - Stropkovská dvadsiatka a desiatka

Cestný beh, ktorý ponúka 2 dĺžky tratí. Registrovať sa môžeme online do 2. mája so sumou štartovného 15 € a neskôr na mieste v sume 20 €. Dlhšia trasa je premeraná a certifikovaná, takže ide o polmaratónsku trať, ktorej štart bude o 11:00 na námestí SNP v Stropkove. To isté platí aj pre kratšiu 10-kilometrovú trasu, ktorá je tiež premeraná a certifikovaná a má rovnako štart o 11:00 na námestí SNP v Stropkove. Prezentácia pretekov bude na námestí SNP od 8:00 do 10:30. Viac informácií nájdeme na samostatných stránkach pre polmaratón a 10-kilometrovú trasu.

Stropkovská dvadsiatka a desiatka

11. 5. 2024 - Košice - Košice Peace Half Marathon

Východné Slovensko je v tomto mesiaci bohaté na cestné preteky a merané trate pre polmaratón. Ďalší sa koná v metropole východu, v Košiciach, kde nás čaká polmaratónska trať, štvrťmaratón a minimaratónska trať. Celkovo sa pohybuje dĺžka tratí od 4 200 cez 10 549 až po 21 098 metrov. Registrovať sa môžeme online v sume štartovného 27 € alebo 20 € s kódom MMM. Štart pretekov je naplánovaný na 16:55 pre najkratšiu trasu a neskôr o 17:00 vybehnú na trať účastníci ostatných dvoch trás. Viac informácií nájdeme v propozíciách na stránke pretekov.


18. 5. 2024 - Kamenec pod Vtáčnikom - Dynasport Beh na sopku

Dávne sopečné pohoria na Slovensku môžu priniesť zaujímavý názov pre preteky, ako tomu je aj v tomto prípade. Organizátor si pre nás pripravil 23,5 kilometra alebo 10,5 kilometra dlhú trať s prevýšením 1 117 a 323 výškových metrov. Registrovať sa je možné online a výška štartovného je maximálne 21 €, to záleží od počtu, a tak si môžete vybrať nižšiu cenu štartovného. Prezentácia pretekov bude prebiehať v Bystričanoch od 7:00 do 9:15 a o 9:30 máme štart dlhej trasy a neskôr o 10:00 vyrazia bežci na kratšej trase. Viac informácií nájdeme v propozíciách pre tieto preteky.

Kamenec pod Vtáčnikom - Dynasport Beh na sopku

18. 5. 2024 - Tatranská Kotlina - Plesnivec Verticalrun

Presúvame sa k vertikálnemu behu v Tatrách. Čaká nás trať s dĺžkou 5 kilometrov a prevýšením 530 metrov. Prihlásenie prebieha online so sumou štartovného 15 €. Prezentácia pretekov bude na parkovisku Tatranská Kotlina - Čarda od 7:00 do 9:00. Štart bude 9:30 z parkoviska chata Plesnivec - Tatranská Kotlina. Trasa vedie po zelenej turistickej značke na chatu Plesnivec. Limit na daný beh je 1 hodina a 5 minút. Viac informácií nájdeme na stránke pretekov.

Plesnivec Verticalrun

25. 5. 2025 - Bratislava - Retro run

Tieto preteky nám ponúknu 2 hlavné trasy a detské preteky. Hlavné trasy majú 5 a 10 kilometrov a deti podľa veku čaká od 150 do 1 200 metrov. Štartovné pre deti je v sume 5 € a dospelí majú do konca apríla možnosť kúpiť štartovné za 13 € a neskôr za 17 €. Prezentácia pretekov bude prebiehať v OC RETRO na Nevädzovej ulici, druhé poschodie v športovom centre RETRO. Štart pretekov je naplánovaný na 9:15 pre deti a neskôr o 11:30 pre hlavné behy. Registrácia prebieha online a viac informácií nájdeme na stránke organizátora.

Bratislava Retro runBratislava Retro run

26. 5. 2024 - Košice - Tvrďák Košice

Vraciame sa naspäť na východ Slovenska do Košíc, kde nás čaká prekážkový beh. Na výber je 5 kilometrov s 25 prekážkami alebo 1 kilometer s 8 prekážkami. Štartovné je do 15. mája v sume 55 € pre dospelých a 18 € pre deti. Registrovať sa môžeme online. Prezentácia pretekov bude v lyžiarskom stredisku Košice Kavečany, ktoré sú od centra vzdialené 6 kilometrov. Viac informácií o trase a pravidlách nájdeme na stránke pretekov.


Toto bol prehľad pretekov na mesiac máj v rámci Slovenska. Ak si nenašiel preteky vo svojom okolí, pozrieť si môžeš kalendár MTHIKER, kde nájdeš viac podujatí. Vidíme sa spolu na štartovej čiare.
Zdroj fotografií: archív podujatí, Adrián Kasniar
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Wings for Life Worldrun - všetci pre iných behom

Pozvánka: Wings for Life Worldrun - všetci pre iných behom

Jeden deň, presná hodina, to je benefičný beh s veľkou myšlienkou.
Pozvánka: Apríl - okrem behu aj poriadna štafeta a horský festival

Pozvánka: Apríl - okrem behu aj poriadna štafeta a horský festival

Sezóna je už v plnom prúde a počet pretekov exponenciálne narastá. Čo nás čaká v apríli?
Pozvánka: Jún plný behu od mesta až po vrcholky štítov

Pozvánka: Jún plný behu od mesta až po vrcholky štítov

Aj v mesiaci jún na teba čakajú rôzne preteky od cestných maratónov až po vertikálne preteky na vrcholy štítov.
keyboard_arrow_up