Vzhľadom na to že sa dni skracujú a z práce chodím neskoro prestávam mať čas na bike, chcel by som začať aspoň behávať, les mám pod oknom. Nemám s tým ale žiadne skúsenosti, ako začať, načo dávať pozor a pod. Rád si nechám poradiť od skúsenejších bežcov
vidíš toto aj mňa zaujíma, kombinuješ v tréningu aj beh a bicykel? Ja som si nedávno skúsil len tak orientačne svoj prvý olympijský triatlon ... pričom som šiel vo štvrtok 17 km beh v teréne, potom v piatok ten triatlon a celkom som mal problém rozbehnúť sa ... asi 3 km nohám trvalo kým sa prestali priečiť. A to som šiel len úplne zľahka, bez snahy o nejaké výkony.
Pokial si isiel 'bez snahy o nejake vykony', len pre finisersku placku, tak je uplne ale uplne jedno ako kombinujes beh a bicykel v treningu. Tazko sa ti bude rozbiehat aj ked den predtym budes lezat na gauci, alebo zabehnes 17km. Ak si si pred svojim prvym triatlonom dal 17km trail a chcel si ho ist 'orientacne', tak ver mi, ze ti to ziadnu orientcnu hodnutu nedalo. Ak by si ale mal ambiciu odbehnut svoj prvy kratky triatlon za nejaky konkretny cas, tak 17km trail pred zavodom nie je dobry napad a nedopraju si to ani ti najlepsie trenovani jedinci.
Trening prechodu medzi bicyklom a behom sa vola 'brick training'. Na youtube je toho mrte, pozri napriklad nieco na kanali GTN. Pre zaciatok je dobre po dlhsom svihu na bicykli vyklusat - nie vsak na dlhsie ako 15min. Mohol by si si totiz zvyknut na mizernu techniku behu. Idealne je aby ten vybeh bol na boso po trave, ale pochopitelne tato moznost nie je vzdy k dispozicii. Na zavodoch v kratkom triatlone mi na behu pomohlo behat cez spicku v minimalistickej obuvi, kedze som viac zapajal lytko, ktore na bicykli az tak zabrat nedostalo.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pokial si isiel 'bez snahy o nejake vykony', len pre finisersku placku, tak je uplne ale uplne jedno ako kombinujes beh a bicykel v treningu. Tazko sa ti bude rozbiehat aj ked den predtym budes lezat na gauci, alebo zabehnes 17km. Ak si si pred svojim prvym triatlonom dal 17km trail a chcel si ho ist 'orientacne', tak ver mi, ze ti to ziadnu orientcnu hodnutu nedalo. Ak by si ale mal ambiciu odbehnut svoj prvy kratky triatlon za nejaky konkretny cas, tak 17km trail pred zavodom nie je dobry napad a nedopraju si to ani ti najlepsie trenovani jedinci.
Trening prechodu medzi bicyklom a behom sa vola 'brick training'. Na youtube je toho mrte, pozri napriklad nieco na kanali GTN. Pre zaciatok je dobre po dlhsom svihu na bicykli vyklusat - nie vsak na dlhsie ako 15min. Mohol by si si totiz zvyknut na mizernu techniku behu. Idealne je aby ten vybeh bol na boso po trave, ale pochopitelne tato moznost nie je vzdy k dispozicii. Na zavodoch v kratkom triatlone mi na behu pomohlo behat cez spicku v minimalistickej obuvi, kedze som viac zapajal lytko, ktore na bicykli az tak zabrat nedostalo.