Vzhľadom na to že sa dni skracujú a z práce chodím neskoro prestávam mať čas na bike, chcel by som začať aspoň behávať, les mám pod oknom. Nemám s tým ale žiadne skúsenosti, ako začať, načo dávať pozor a pod. Rád si nechám poradiť od skúsenejších bežcov
V 19 som dal 3:02, v 40-tke /v roku 2004/ 3:26 hod., a ty máš teraz nabehané dosť, s desiatkou na rovine nemôžeš mať žiadny problém, takže potom ani s trinástkou, ...
S občerstvovaním v tréningu tiež neni problém. Pri 34 km tréningu som mal pri ceste zaparkované auto, vedľa neho kampingový stolík a na ňom plastové pollitrové fľaše s pitím a rýchle cukry, točil som na kilometrovom úseku, tempo 4:55, v tréningoch som po každých troch dňoch oddychu pridával 3 km až po 34
pokial neni moc horúco vela ani piť nepotrebuješ, stačí každých 5 km od desiatky dva tri glgy ionťaku a vdaka sacharidovej superkompenzačnej diéte nepotrbuješ takmer nič jesť - v krvi a svaloch sa ti za posledné tri dni pred maratónom kedy je v strave zvýšený prísun zložených cukrov /cestoviny, .../ po predchádzajúcich troch dňoch so zníženým obsahom sacharidov vytvorí väčšie množstvo glykogénu čo ti vystačí na celý maratón, zároveň táto diéta zlepší výkon o nejaké 2 % /2 až 4 minúty podľa doby trvania maratónu/. Táto diéta sa ale nemôže robiť často lebo potom už organizmus neoblbneš a naviac glykogén ti tak ľahko nevytvorí. 7 dní pred maratónom sa robí posledný ťažší tréning ,,na vysekanie cukrov,, - okolo 12 km rýchlejšie ako tempo maratónu a potom nasledujú tri nepríjemné dni takmer úplne bez zložených aj jednoduchých cukrov - v strave len bielkoviny a tuky.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
S občerstvovaním v tréningu tiež neni problém. Pri 34 km tréningu som mal pri ceste zaparkované auto, vedľa neho kampingový stolík a na ňom plastové pollitrové fľaše s pitím a rýchle cukry, točil som na kilometrovom úseku, tempo 4:55, v tréningoch som po každých troch dňoch oddychu pridával 3 km až po 34
pokial neni moc horúco vela ani piť nepotrebuješ, stačí každých 5 km od desiatky dva tri glgy ionťaku a vdaka sacharidovej superkompenzačnej diéte nepotrbuješ takmer nič jesť - v krvi a svaloch sa ti za posledné tri dni pred maratónom kedy je v strave zvýšený prísun zložených cukrov /cestoviny, .../ po predchádzajúcich troch dňoch so zníženým obsahom sacharidov vytvorí väčšie množstvo glykogénu čo ti vystačí na celý maratón, zároveň táto diéta zlepší výkon o nejaké 2 % /2 až 4 minúty podľa doby trvania maratónu/. Táto diéta sa ale nemôže robiť často lebo potom už organizmus neoblbneš a naviac glykogén ti tak ľahko nevytvorí. 7 dní pred maratónom sa robí posledný ťažší tréning ,,na vysekanie cukrov,, - okolo 12 km rýchlejšie ako tempo maratónu a potom nasledujú tri nepríjemné dni takmer úplne bez zložených aj jednoduchých cukrov - v strave len bielkoviny a tuky.