Vzhľadom na to že sa dni skracujú a z práce chodím neskoro prestávam mať čas na bike, chcel by som začať aspoň behávať, les mám pod oknom. Nemám s tým ale žiadne skúsenosti, ako začať, načo dávať pozor a pod. Rád si nechám poradiť od skúsenejších bežcov
Nooo konecne sa aj cca zhodneme na niecom... ale teraz sa skusim spytat v kontexte predchadzajuceho vlakna - ty si odporucil exit2ovi, aby tie zakladne vytrvalosti (70% objemu) nahradil bajkom, aby posetril aparat ?
Počkaj, počkaj. Predpokladaného neznamená že cca. Ten predpokladaný výkon musí byť jeden čas napr. 10 000 m za 40 minut. Od týchto presne 40 minut odvitíš presne 5 temp ktore su záťaže ale nie zony Presných päť temp - napr max. rychlost 3:00 min/km,intervaly tempovej rychlosti 3:30 mnin/km, dlhé intervaly 3:52, suvisly beh okolo ANP 4:00, klus 5:30 . Bo zony to je taka presnost jak po sra.
Ale to cca 15 - 20 km tempom okolo 6 minút čo si schopny zabehnut pred najjednoduchším receptom, začiatkom trenovania je posledne cca. Potom už nasleduju presné vzdialenosti aj tempo. Presná vzdialenosť neni problém a ani tempo kedže ten maraton zrejme nebude v zime ale najskor v aprili, v maji kedy už neni sneh ani ľad. Ak točíš na kilometrovej rovine tak priemerné tempo 5:00 jedného treningu neni problem udržat. Ak fuka silno pojdes hore vetrom 5:10 a po vetre 4:50. Co som odporučil exitovi2 ked sa pytal či može nahradit pomalšie behy bikom tak všetkych 70 % pomalšich behov nehradit je vela. Možno tak polovicu z toho takže 35 %. Aj to už je pomerne dost vela. Potom som ale zistil že tam má velmi pomalé tempo 7:30 takže keby to tempo 7:30 vymenil za napr. 6 minut co by bolo najpomalšie co by behal a znižil celkový objem nabehaných kilometrov /kedže len kratší triatlon s 10 kilometrovým behom/ nemusel by nahrádzat bycyklovanie namiesto behu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Počkaj, počkaj. Predpokladaného neznamená že cca. Ten predpokladaný výkon musí byť jeden čas napr. 10 000 m za 40 minut. Od týchto presne 40 minut odvitíš presne 5 temp ktore su záťaže ale nie zony Presných päť temp - napr max. rychlost 3:00 min/km,intervaly tempovej rychlosti 3:30 mnin/km, dlhé intervaly 3:52, suvisly beh okolo ANP 4:00, klus 5:30 . Bo zony to je taka presnost jak po sra.
Ale to cca 15 - 20 km tempom okolo 6 minút čo si schopny zabehnut pred najjednoduchším receptom, začiatkom trenovania je posledne cca. Potom už nasleduju presné vzdialenosti aj tempo. Presná vzdialenosť neni problém a ani tempo kedže ten maraton zrejme nebude v zime ale najskor v aprili, v maji kedy už neni sneh ani ľad. Ak točíš na kilometrovej rovine tak priemerné tempo 5:00 jedného treningu neni problem udržat. Ak fuka silno pojdes hore vetrom 5:10 a po vetre 4:50. Co som odporučil exitovi2 ked sa pytal či može nahradit pomalšie behy bikom tak všetkych 70 % pomalšich behov nehradit je vela. Možno tak polovicu z toho takže 35 %. Aj to už je pomerne dost vela. Potom som ale zistil že tam má velmi pomalé tempo 7:30 takže keby to tempo 7:30 vymenil za napr. 6 minut co by bolo najpomalšie co by behal a znižil celkový objem nabehaných kilometrov /kedže len kratší triatlon s 10 kilometrovým behom/ nemusel by nahrádzat bycyklovanie namiesto behu.