Vzhľadom na to že sa dni skracujú a z práce chodím neskoro prestávam mať čas na bike, chcel by som začať aspoň behávať, les mám pod oknom. Nemám s tým ale žiadne skúsenosti, ako začať, načo dávať pozor a pod. Rád si nechám poradiť od skúsenejších bežcov
Pamatam si, ze ta diskusia minuly rok bola. 13 behov mi nedava zmysel. Ten posledny je uz mimo 48-hodinoveho okna. Nech si bezi kazdy kolko chce, mne to proste vychadza 12
Vyzva je to celkom narocna. Ani nie tak kvoli vzdialenosti, ale kvoli frekvencii behov. Minuly rok som to bezal prvykrat, tak som sa na to teraz trochu lepsie pripravil. Predzasobil som sa jedlom, aby som nemusel v priebehu vikendu este ist do obchodu. A ako zachranu som mal Pikao a Jesenku. Chcel som uz davbejsie vyskusat, ako sa mi potom bude bezat. Mliecne vyrobky pred sportom prilis nemusim, ale toto bolo celkom fajn na akutne zahnanie hladu tesne pred behom. Dalsia vec, co som minuly rok podcenil bol spanok. Teraz som sa rozhodol, ze po kazdom behu sa 2 hodiny vyspim. Cize moja celovikendova rutina bola nasledovna: 40 minut beh / 20 minut prezliekanie a sprcha / 30 minut jedlo / 2h15m spanok / 15 minut priprava na dalsi beh. Darilo sa mi to celkom dobre dodrziavat. Spankovy deficit sa zacal prejavovat az na konci. A dozeniem ho az dnes Trasy som pouzil z minuleho roku. Mal som teda 6 tras a bezal som ich oboma smermi. A este posledny dolezity bod bolo dostatocne pit. Snazil som sa o to, ale urcitu formu dehydratacie som stale pocitoval.
Prvy beh siel prekvapivo ztuha, ale potom som sa trochu rozbehal. Vedel som, ze hlavne nocne behy budu narocne. Nastastie som dodrzial "spankovy plan", takze vstat na behy o 1:00 a 5:00 bolo o poznanie lepsie ako pred rokom, kedy som to bezal ako matoha. Mensia kriza prisla tesne za odbehnutou polovicou. Zacala sa trochu prejavovat unava, skor mentalna, ako fyzicka. Vela za mnou, ale stale dost predomnou. A 2-3 behy pred koncom som sa uz dost tesil, ze bude koniec Ten posledny beh mi prisiel ako nekonecny, no krok po kroku som ho nakoniec zdolal. Ku koncu ma uz zacalo trapit aj oblecenie, kedy ma svy na nohaviciach uz dost odierali. To je nieco, co clovek pri beznom behani nezisti. Minuly rok som mal ine nohavice a tie ma zodrali skoro az do krvi. Vtedy som to musel riesit inym oblecenim. Tentokrat to nebolo take zle. Takisto poucenie do buducej vyzvy je obmenit trasy. Mal som sice 6 tras, ale vrteli sa po tych istych cestach, no stale trochu inak. Hlavne ku koncu to uz nebolo moc zaujimave.
Celkovo to bola dobra vyzva, narocna a som rad, ze som to absolvoval. No raz za rok staci
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Vyzva je to celkom narocna. Ani nie tak kvoli vzdialenosti, ale kvoli frekvencii behov. Minuly rok som to bezal prvykrat, tak som sa na to teraz trochu lepsie pripravil. Predzasobil som sa jedlom, aby som nemusel v priebehu vikendu este ist do obchodu. A ako zachranu som mal Pikao a Jesenku. Chcel som uz davbejsie vyskusat, ako sa mi potom bude bezat. Mliecne vyrobky pred sportom prilis nemusim, ale toto bolo celkom fajn na akutne zahnanie hladu tesne pred behom. Dalsia vec, co som minuly rok podcenil bol spanok. Teraz som sa rozhodol, ze po kazdom behu sa 2 hodiny vyspim. Cize moja celovikendova rutina bola nasledovna: 40 minut beh / 20 minut prezliekanie a sprcha / 30 minut jedlo / 2h15m spanok / 15 minut priprava na dalsi beh. Darilo sa mi to celkom dobre dodrziavat. Spankovy deficit sa zacal prejavovat az na konci. A dozeniem ho az dnes
Prvy beh siel prekvapivo ztuha, ale potom som sa trochu rozbehal. Vedel som, ze hlavne nocne behy budu narocne. Nastastie som dodrzial "spankovy plan", takze vstat na behy o 1:00 a 5:00 bolo o poznanie lepsie ako pred rokom, kedy som to bezal ako matoha. Mensia kriza prisla tesne za odbehnutou polovicou. Zacala sa trochu prejavovat unava, skor mentalna, ako fyzicka. Vela za mnou, ale stale dost predomnou. A 2-3 behy pred koncom som sa uz dost tesil, ze bude koniec
Celkovo to bola dobra vyzva, narocna a som rad, ze som to absolvoval. No raz za rok staci