Vzhľadom na to že sa dni skracujú a z práce chodím neskoro prestávam mať čas na bike, chcel by som začať aspoň behávať, les mám pod oknom. Nemám s tým ale žiadne skúsenosti, ako začať, načo dávať pozor a pod. Rád si nechám poradiť od skúsenejších bežcov
nemam pocit, ze bagatelizujem, osobne si nemyslim, ze sa rozptyluju, jendoducho su na svojich limitoch, a tie ivanove treningove metody su uz viac menej prezite, netvrdim, ze nemaju racionalny zaklad, ale dnes sa trenuje trochu inak a ano patri tam aj mentalny trening, ci sa ti to paci ci nie, hlava je zaklad, co si aj vela profikov zacina uvedomovat
a preco by si neargumentoval triatlonistami?ved prave kopec z nich ti zabehne cisty maraton okolo 2,20, co su uzasne casy, spicka v triatlone beha okolo 2,40 po 180km na bajku, aky lepsie dokaz chces, ze tieto 2 sporty sa negativne neovplyvnuju, ak sa trenuje s rozumom… alebo ti dam 2 priklady z nasho okolia, Ado Paulen, asi naj bezec do vrchu na SK a kedykolvek si da biketrening so super vykonom a par KOM, ci uz cesta alebo mtb, to iste len naopak Imroman, kt. ked beha tak ma vyborne tempa, aj do kopca, takze ano, da sa dokonca aj beh natrenovat “iba” bajkom a naopak, nie na spickovej urovni, ale da
neznizujem vykon Stefka, ale dat Zatopkovi (skvara, klincovky, ziadne “moderne” metody pripravy, regeneracie a podobne,…) iba minutu je take nic moc nemyslis?
Triatlon sledujem aj sa mu hobby venujem, ale velmi rad by som videl ten kopec triatlinostov, ktori zabehnu cisty maraton za 2:20. Podla mna ich nie je ani len 10 v celej historii. Paulen je spickovy horsky bezec - na slovenske pomery. Tu je dolezite poznamenat, ze horsky beh a beh su dva rozne, hoci pribuzne sporty a zaroven Paulen nie je svetova spicka. Btw, v horskom behu na Klaciansku maguru - ktory by mal byt Paulenova domena, sa na Vankov osobak ani z daleka nechyta. Hoci Vanko bol drahovy a obcasny cestny bezec (ale cistokrvny bezec) a takyto vertical trail run mal len ako sprijemnenie na sklonku kariery, lebo tam byva. A spominat Imromana je pri vsetkom obdive a ucte k nemu uplne od veci. Bavime sa o top sportovcoch, ci hobikoch?
Btw, hlava nie je ani zdaleka zaklad, hoci motivacne dristy tvrdia nieco ine. Zaklad je mat poriadne natrenovane a doladovat detaily, ktore medzi spickou rozhoduju o vitazstve a riesit hlavu . Nie ze treba si verit, mat sebavedomie, ist za svojim snom a ono to pride.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a preco by si neargumentoval triatlonistami?ved prave kopec z nich ti zabehne cisty maraton okolo 2,20, co su uzasne casy, spicka v triatlone beha okolo 2,40 po 180km na bajku, aky lepsie dokaz chces, ze tieto 2 sporty sa negativne neovplyvnuju, ak sa trenuje s rozumom… alebo ti dam 2 priklady z nasho okolia, Ado Paulen, asi naj bezec do vrchu na SK a kedykolvek si da bike trening so super vykonom a par KOM, ci uz cesta alebo mtb, to iste len naopak Imroman, kt. ked beha tak ma vyborne tempa, aj do kopca, takze ano, da sa dokonca aj beh natrenovat “iba” bajkom a naopak, nie na spickovej urovni, ale da
neznizujem vykon Stefka, ale dat Zatopkovi (skvara, klincovky, ziadne “moderne” metody pripravy, regeneracie a podobne,…) iba minutu je take nic moc nemyslis?
Triatlon sledujem aj sa mu hobby venujem, ale velmi rad by som videl ten kopec triatlinostov, ktori zabehnu cisty maraton za 2:20. Podla mna ich nie je ani len 10 v celej historii. Paulen je spickovy horsky bezec - na slovenske pomery. Tu je dolezite poznamenat, ze horsky beh a beh su dva rozne, hoci pribuzne sporty a zaroven Paulen nie je svetova spicka. Btw, v horskom behu na Klaciansku maguru - ktory by mal byt Paulenova domena, sa na Vankov osobak ani z daleka nechyta. Hoci Vanko bol drahovy a obcasny cestny bezec (ale cistokrvny bezec) a takyto vertical trail run mal len ako sprijemnenie na sklonku kariery, lebo tam byva. A spominat Imromana je pri vsetkom obdive a ucte k nemu uplne od veci. Bavime sa o top sportovcoch, ci hobikoch?
Btw, hlava nie je ani zdaleka zaklad, hoci motivacne dristy tvrdia nieco ine. Zaklad je mat poriadne natrenovane a doladovat detaily, ktore medzi spickou rozhoduju o vitazstve a riesit hlavu . Nie ze treba si verit, mat sebavedomie, ist za svojim snom a ono to pride.