Vzhľadom na to že sa dni skracujú a z práce chodím neskoro prestávam mať čas na bike, chcel by som začať aspoň behávať, les mám pod oknom. Nemám s tým ale žiadne skúsenosti, ako začať, načo dávať pozor a pod. Rád si nechám poradiť od skúsenejších bežcov
Uff, držím palce a prajem skorý návrat. Na H100 sme sa stretli, matne si ťa pamätám. H100 bola moja prvá 100vka a musím povedať, že tiež mi bolo kadejako. Ultra behám rok, do H100 bola moja najdlhšia trasa Zázrivské pobehanie, čo bolo nejakých 75km, paradoxne 2 týždne pred H100. NA H100 som musel dať prvýkrát aulin, čo mi "odišli" bedrá, cukor bol na minime. Len človek si môže čítať kadečo, pripravovať sa na kadečo, ale pokiaľ si to neprešiel, nevie, čo príde po 80km. A aj tak bolo, keď som si na 80km uvedomil, že ma čaká ešte skoro maratón, v noci a v teréne, ktorý nepoznám, nebolo mi veru všetko jedno. Silou vôle sme to dobehli, čas nebol svetoborný, nejakých 20h, ale na prvú 100 som bol spokojný. O dva týždne ďalšie ultra, Rusínska 66km a tam som už cítil, že telo čerpá z posledného. Celkom som si veril dať 3x ultra za 6 týždnov ( 75 + 118+ 70 ), pomedzi to ešte ako tak behávať, nech nevyjdem z "formy". Síce po dobehnutí Rusínskej som mal energie aj na Javornícku 100 ale povedal som si, že stačí. Teraz som poslúchol "ultrascénu" a dávam si aspoň 2 týždne bez žiadneho behu, žeby sa dalo telo aspoň troška dokopy, potom príde spiroergonometria a 2 mesiace trénovania všeobecnej vytrvalosti, ktorá mi veľmi chýba. Plány na budúci rok smelé, tak sa treba pripraviť.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.