Vzhľadom na to že sa dni skracujú a z práce chodím neskoro prestávam mať čas na bike, chcel by som začať aspoň behávať, les mám pod oknom. Nemám s tým ale žiadne skúsenosti, ako začať, načo dávať pozor a pod. Rád si nechám poradiť od skúsenejších bežcov
Tento stav je len raz za cas. U mna byvalo niekedy par dni po sebe, a potom dllho dlho nic. Niekedy den super a potom pol roka nic. Individualne, vela faktorov..
Ci na bajku kazdy vyjazd skaces zo sedadla a mas lahke nohy ?
Uz som chcel napisat, ze to naco take tempo, ked dlhe behy sa bezne idu v tempe o cca 60 s pomalsie ako mas tempo maratonu A potom som pozrel na stravu a aj to sedi. Takze fajn
Uz som chcel napisat, ze to naco take tempo, ked dlhe behy sa bezne idu v tempe o cca 60 s pomalsie ako mas tempo maratonu A potom som pozrel na stravu a aj to sedi. Takze fajn
plus k tomu, keby som šiel pomalšie, asi ma to tak dlho nebaví
Beham uz druhu zimu (len zimu)..kedy pride to zlepsenie ,ci po volbach ?
Som minule cital ze bezec pocas behu ma pocitovat urcitu euforiu,alebo vnimat svet v "krajsich farbach " Mne behaju po rozume myslienky na dusenie,odpadnutie,grcanie..a potom este ci spoza zakrtuty zas nevybehne na mna pes
V prvom rade treba vypnut ego a spomalit...
Niekedy je najtazsie vedome ist zo zaciatku pomalsie, ako by clovek vladal. Hlavne ked je hranicne tempo niekde medzi 5:30 - 6:00/km - to sa naozaj tazko spomaluje - mne pomohlo zaradit kopce a striedanie tempa, a nebat sa obcas prejst do chodze. A skusat rozne varianty trasy, raz rovnejsie, raz kopcovitejsie. Najdolezitejsie je netlacit prilis na pilu a ono to postupne pride.
stým spomalením som mal presne ja problém, keď som začal behať. Mal som tempo okolo 6 a keď som mal spomaliť tak som mal pocit, že stojím ... tak som radšej bežal ako sa dalo a potom kráčal a tak dokola. No a stačilo ísť do lesa do kopca a behať skôr na čas ako na vzdialenosť ... napr najradšej behám zhruba 2 až 2,5 hodiny ... a mám tempo 7-8 a aj baví ma to viacej a dokonca aj na asfalte už bežím bez problémov napr 5:30 zrazu ... len ak to niekoho nezačne baviť tak to naozaj nemá význam
Ka som zacal na jesen a po prvych trapeniach zacal som ist na tempo okolo 5:20 - 5:30 co bolo pri vahe vtedy cca 90 kil asi moc na moje srdce a nedal som viac ako 5-6 km. Teraz po cca troch mesiacoch co idem na dlzku a tepy a nie tempo tak som vez vikend odbehol 12km pri 85kg a tempo 5:50 tusim. 10km uz uz odbehnem relativne v pohode v podobnom tempe. A tiez som presiel z cesty na brdky a les a je to zabavnejsie. Ked som hrotil tempo stagnoval som, spomalil som a zrazu som sa pohol dost do predu a viac ma to bavi. Obcas idem 5km a dam si tempa a potom vyklus...az mam zmenu. Nebyt tej "chromej" lavej nohy bolo by to lepsie ale beriem to co sa ponuka a uzivam si to teraz v Marci sa u nas bezi Borošovec co ma 14km a chce sa ist vytrapit naposledy som to bezal skoro 20 rokov dozadu ked som mal 20 rokov a 70 kil
Chalani, pokiaľ beriete beh len ako doplnok k biku, totálne kašlite na časy, jediné, čo má zmysel, sú pulzy... A, samozrejme, radosť z behu... @Per, pokiaľ z behu nemáš radosť, nájdi si iný spôsob pohybovej aktivity, je ich viac než dosť... Veď - pokiaľ nechceme robiť nič vysoko profesionálne, ide len o ten feeling...
A ked len ako doplnok, tak pulzy drzat v ktorej zone? Radsej nizsie a dlhsi cas, cize rozvijat vytrvalost, alebo nejake intervaly na zlepsenie povedzme VO2max?
Čo sa týka zón, je to len o "comfort zone" každého jedinca... Ide len a len o dobrý pocit z každého výbehu... Nič viac, nič menej... Telo nám každému povie...
Chalani, pokiaľ beriete beh len ako doplnok k biku, totálne kašlite na časy, jediné, čo má zmysel, sú pulzy... A, samozrejme, radosť z behu... @Per, pokiaľ z behu nemáš radosť, nájdi si iný spôsob pohybovej aktivity, je ich viac než dosť... Veď - pokiaľ nechceme robiť nič vysoko profesionálne, ide len o ten feeling...
mne ten doplnok k behu prerastol k plnohodnotnej zalube, ale za tie roky som este ani raz nebehal podla tempa, vzdy iba pre tu radost
Nazgul ako ide priprava na maraton ? Ci este si nezacal ?
Tak ja maratón dám aj dnes, len ten čas by nebol až tak optimálny... Príprava je v plnom prúde, len teraz som mal kratší výpadok, lebo mi robili zuby (nepríjemnosť, ale radšej teraz ako v lete)...
radost mam akurat po behu..endorfinov plna hlava..pocas behu ale vobec
ine aktivity co sa daju v zime robit ma nenapada okrem lyzovania a plavania..
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ci na bajku kazdy vyjazd skaces zo sedadla a mas lahke nohy ?
https://www.strava.com/activities/3121292590
Uz som chcel napisat, ze to naco take tempo, ked dlhe behy sa bezne idu v tempe o cca 60 s pomalsie ako mas tempo maratonu
plus k tomu, keby som šiel pomalšie, asi ma to tak dlho nebaví
Som minule cital ze bezec pocas behu ma pocitovat urcitu euforiu,alebo vnimat svet v "krajsich farbach " Mne behaju po rozume myslienky na dusenie,odpadnutie,grcanie..a potom este ci spoza zakrtuty zas nevybehne na mna pes
V prvom rade treba vypnut ego a spomalit...
Niekedy je najtazsie vedome ist zo zaciatku pomalsie, ako by clovek vladal. Hlavne ked je hranicne tempo niekde medzi 5:30 - 6:00/km - to sa naozaj tazko spomaluje - mne pomohlo zaradit kopce a striedanie tempa, a nebat sa obcas prejst do chodze. A skusat rozne varianty trasy, raz rovnejsie, raz kopcovitejsie. Najdolezitejsie je netlacit prilis na pilu a ono to postupne pride.
mne ten doplnok k behu prerastol k plnohodnotnej zalube, ale za tie roky som este ani raz nebehal podla tempa, vzdy iba pre tu radost
Tak ja maratón dám aj dnes, len ten čas by nebol až tak optimálny...
radost mam akurat po behu..endorfinov plna hlava..pocas behu ale vobec
ine aktivity co sa daju v zime robit ma nenapada okrem lyzovania a plavania..