Vzhľadom na to že sa dni skracujú a z práce chodím neskoro prestávam mať čas na bike, chcel by som začať aspoň behávať, les mám pod oknom. Nemám s tým ale žiadne skúsenosti, ako začať, načo dávať pozor a pod. Rád si nechám poradiť od skúsenejších bežcov
cely cas pises o tepoch a nakoniec povies ze ti je jedno ako to meria na zapesti zapestie je silno orientacne, moze merat 20 minut dobre, potom zle a tak dokola. alebo to nemera dobre vobec a ak sa chces pohybovat v zonach tak sa pohybujes podla tepov zo zapestia v uplne inych a cieleny trening ti je potom na dve veci bud si kup hrudny pas alebo behaj na pocit. ja by som sa na tepy zo zapestia nespolahol ani z hodiniek za liter. samozrejme tepy nie su nejaka mega velicina a dolezitejsi je vykon, ale ako som napisal ak chces behat podla tepovych zon kup si hrudny pas. Odporucanie je Polar H10, ten meria konzistentne a spolupracuje snad zo vsetkymi novsimi meracmi a hodinkami
Zápästie je absolútne nespoľahlivé, to sú absolútne bludy, čo z toho sem tam vypadne. Problémom nie je ani tak nepresnosť, ako nekonzistentnosť, pri podobných dvoch behoch ukážu úplne rozdielne dáta. Základné aj pokročilé údaje metriky behu jedine s hrudným pásom.
To je dobra otazka Rovnako sa mozem spytat naco tam ten HR monitor je ked ho nemam pouzivat ale mam si kupit hrudak.
Preco aktualne hrudak nepotrebujem?
- Nemam presne zmerane zony, predpokladam ze to tam bude lietat o 5, 10, mozno i 15 tepov takze ci mi to aktualne lieta o 5 ci 10 tepov je celkom jedno pre zaciatocnika ako som ja
- Nemam zatial pocit ze by merali hodinky nekonzistentne, pri rovnakej namahe ukazuju rovnake cisla, podla grafov sa tepy menia dobre (zmena kadencie, dlzky kroku, terenu, unavy atd), ukazuju to co citim
- ak meraju stale o 30 tepov viac (co nemeria) tak to nema absolutne ziadny vplyv na to ako to meranie tepu pouzivam, zony som si urcil podla tepu co mi ukazovali hodinky a podla tepu co mi ukazuju rovnake hodinky sa tych zon i drzim
- v klude i pri chodzi tie cisla celkom sedeli s tym co som si nahmatal na zapasti
- to co som nameral a to coho sa drzim uz po mesiaci prinieslo celkom badatelne vysledky (sam som prekvapeny, predpokladal som ze zmenu uvidim tak po 3-4 mesiacoch)
H10 alebo starsiu verziu mam v hladaciku, zatial by sa dalo povedat ze stale len skusam tie hodinky a sam neviem ci sa ich radsej nezbavim a nepockam na nejake lepsie garminy.
Viem ake som su tie merace nepresne tak som si na to daval prvy mesiac a pol extra velky pozor. Ale ako vy viete ze vam ten merac ukazuje bludy, ze 20 minut meria dobre a dalsich 20 zle, alebo ze nemeria konzistentne ci tam nahodne skacu tepy tak ja viem ze mi to meria konzistentne a ze tepy sa nemenia bezdovodne. Mam odlsedovane i to ze trochu trva kym dojde ku zmene tepu, na druhu stranu ale napriklad ked prijde kopec tak tep stupne a drzi sa na tej hodnote pri rovnakom tempe i sklone - neklesne zrazu nizsie ako keby odmeral ten zaciatok zle. Velmi malo pridam tak to stupne o 1-2 tepy, trosku spomalim tak to klesne. Nelisi sa to pri behoch v priebehu tyzdna, dvoch. Aj pri rovnakych hodinkach to niekomu meria uplne zle a niekomu druhemu celkom presne. Pritom netvrdim ze to meria presne, svoje presne tepy neviem.
Cize teraz otazka ktoru myslim vazne - myslite ze hrudny pas je v mojom pripade po mesiaci "treningu" a vysledkoch to co ma posunie k cielu bezpecnejsie, mozno rychlejsie? Ak si tym ste skutocne isty ze tie vysledky z neho natolko zmenia vysledky mojho treningu ze sa mi oplati hned zobrat hrudny pas tak ho dnes objednavam. Na to som tu, po radu. Len chcem pocut ze i popri tom ako to meria mne, ako to meranie popisujem, to bude mat na moj trening citelny vplyv. Co som zatial pocul su skor skusenosti s vasimi alebo cudzimi meracmi kde vam to evidentne lietalo hore dole tak, ze by si to vsimol snad kazdy - preto ma to zatial skor utvrdzuje v tom zostat pri hodinkach.
vrabc0: kup si hrudny pas a nespekuluj. Z ciny za 10e BTLE. Na bajku niekolko hodin v Z4 nepojdes, lebo to co si myslis, ze je Z4, tak je Z3. A to co popisujes moze byt asi nejaky zdravotny problem, ktory by si videl, keby si priebezne monitoroval cez hrudny pas /druha vec, ze ten sa moze pokazit a ukazovat blbosti/. Lebo je lepsie raz ist s hrudnym pasom, ako o tom 100x citat Lebo tuna nehraje rolu konzistencia merania, ze sa ti zzda, ze meria stale rovnako a dobre, ale realne cisla.
Presné meranie a výstup je prvý, základný krok... Nie je to nijaká záruka nejakého rýchlejšieho posunutia k cieľu, tou je len cielene zameraný tréning... Ale presné zameranie umožňujú len presné dáta, that´s all folks... Netvrdím, že sa pri hausnumerách nedá trénovať, ale je to ťažšie... Hrudný pás si nemusíš hneď kupovať, stačí si ho od niekoho na dva, tri tréningy požičať a hneď zistíš, ako na tom Tvoj optický snímač je... A potom uvidíš a zvážiš... Ak v Tvojom prípade jedny aj druhé namerané hodnoty nebudú výrazne odlišné, pokojne ostaň pri tej technike, ktorú máš... Ale bežná realita väčšinou dokazuje opak...
nazgul: aha, tak potom to bude min. 20e .. na SK asi od 35e .. ale na druhu stranu, Strava app cez mobil a BT uz vie zase komunikovat a ukazovat aj tep.
lapaloma: magene mam asi 3ks cadence/speed snimacov a su super. Nejaky predtym iny noname z ciny bol nanic. Magene by mal byt ok.Ak neni fejk
Ja som prvy ANT pas mal od Ciclomaster a nic moc ... Zacala pomerne rychlo odliepat taka gumova cast, sprvu sa zdalo, ze funguje, asi aj .. ale casom sa tvaril sice, ze fungoval, ale neukazoval dobre, len v klude. Analogovy predtym vydrzal dost dlho.
pozrel som na alza, co tam maju a beriem spat, 40e je skoro zadarmo .. za kus gumy a ant vysielac, co uz nevedia, co za to pytat ? /oprava nie ciclomaster, ale ciclosport z bike24/
inak neviem ale kedy sa uplne dokazil a kolko vydrzal uplne bez poskodenia .. ale tak tych 450h rocne , tak povedzme ze 900- 1200h .. mozno. ale odliepala sa len jedna strana, druha je stale ok, aj po vyse 2200h
tiež mám aj iné snímače magene, dokonca aj ten tepový snímač zdá sa fuguje, tam mi odišiel pás. Ale nemám chuť kupovať niekde pás, zrejme radšej kúpim nejaký garmin alebo polar komplet. A inak, čo sa týka kadencie, ten mi odišiel pri poslednom bajku v lese ... ale to som stratil kdesi v tom blate, niežeby sa pokazil
ja to vzdy olepim paskou, keby som to mal na gumicke, tak to stratim po piatich km, aj klasika magnet na kadecny kit, co sa donedavna pouzival/pouziva je na stahovacku, ale musim vymysliet aj tu
a ten pas ti odisiel tiez tak, ze sa ti odlepila guma ? teda nie cela, len taky pasicek
Skus pripadne na chvilu dat baterku opacne polaritu, niektore senzory to potrebuju na reset /uz sa mi raz stalo s CS speed senzorom,nefungoval po vymene, az po takomto, priamo v navode to maju/ Ak si teda neskusal
lto V navode je napisane, ze mas skratnut kontakty (tym sa vybiju kondenzatory a tak prebehne reset), co sa robi napr otocenim baterie. Urcite tam nie je napisane, ze pripojit prepolovanu bateriu
jaj no dobre, zle som to napisal .. proste na 3 sec treba baterku otocit a potom dat normalne /maju to tam aj nakreslen/ .. ako pozeram, tak pri novom HAC uz pisu dokonca 10sec , asi maju velke kondiky ..
ale nenapadlo ma, ze kvoli skratovaniu /dik za info/ , to to im nejako dlho vydrzia, hmm, domnieval som sa, ze pri otoceni si spravia sami reset .. nabuduce ked to nepojde, skusim len zoskratovat, ci pomoze, lebo zatial sa mi stalo asi len raz, ze po vymene baterky to neslo
Priatelka mala snimac na ruke , prvych 5 min nefungoval , potom sa chytil a ''konzistentne'' hej ukazoval nejake tepy. Vravim hej ze je to kravina aby pri jej pomalosti hentak tepala. Predtym na biku pouzivala moj garmin a islo ma drbnut ked mi hovorila ako sa snazi a na monitore 120 tepou. Dal som hej teda na beh forerunera s pasom . A visledok ?? stare hodinky 5 min nic potom sa ustalili zo zaverecnim priemerom 167. Garmin ukazal famoznych 145 priemer.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Preco aktualne hrudak nepotrebujem?
- Nemam presne zmerane zony, predpokladam ze to tam bude lietat o 5, 10, mozno i 15 tepov takze ci mi to aktualne lieta o 5 ci 10 tepov je celkom jedno pre zaciatocnika ako som ja
- Nemam zatial pocit ze by merali hodinky nekonzistentne, pri rovnakej namahe ukazuju rovnake cisla, podla grafov sa tepy menia dobre (zmena kadencie, dlzky kroku, terenu, unavy atd), ukazuju to co citim
- ak meraju stale o 30 tepov viac (co nemeria) tak to nema absolutne ziadny vplyv na to ako to meranie tepu pouzivam, zony som si urcil podla tepu co mi ukazovali hodinky a podla tepu co mi ukazuju rovnake hodinky sa tych zon i drzim
- v klude i pri chodzi tie cisla celkom sedeli s tym co som si nahmatal na zapasti
- to co som nameral a to coho sa drzim uz po mesiaci prinieslo celkom badatelne vysledky (sam som prekvapeny, predpokladal som ze zmenu uvidim tak po 3-4 mesiacoch)
H10 alebo starsiu verziu mam v hladaciku, zatial by sa dalo povedat ze stale len skusam tie hodinky a sam neviem ci sa ich radsej nezbavim a nepockam na nejake lepsie garminy.
Cize teraz otazka ktoru myslim vazne - myslite ze hrudny pas je v mojom pripade po mesiaci "treningu" a vysledkoch to co ma posunie k cielu bezpecnejsie, mozno rychlejsie? Ak si tym ste skutocne isty ze tie vysledky z neho natolko zmenia vysledky mojho treningu ze sa mi oplati hned zobrat hrudny pas tak ho dnes objednavam. Na to som tu, po radu. Len chcem pocut ze i popri tom ako to meria mne, ako to meranie popisujem, to bude mat na moj trening citelny vplyv. Co som zatial pocul su skor skusenosti s vasimi alebo cudzimi meracmi kde vam to evidentne lietalo hore dole tak, ze by si to vsimol snad kazdy - preto ma to zatial skor utvrdzuje v tom zostat pri hodinkach.
Ito Myslím, že Vrabc0 potrebuje ANT+
lapaloma: magene mam asi 3ks cadence/speed snimacov a su super. Nejaky predtym iny noname z ciny bol nanic. Magene by mal byt ok.Ak neni fejk
Ja som prvy ANT pas mal od Ciclomaster a nic moc ... Zacala pomerne rychlo odliepat taka gumova cast, sprvu sa zdalo, ze funguje, asi aj .. ale casom sa tvaril sice, ze fungoval, ale neukazoval dobre, len v klude. Analogovy predtym vydrzal dost dlho.
inak neviem ale kedy sa uplne dokazil a kolko vydrzal uplne bez poskodenia .. ale tak tych 450h rocne , tak povedzme ze 900- 1200h .. mozno. ale odliepala sa len jedna strana, druha je stale ok, aj po vyse 2200h
a ten pas ti odisiel tiez tak, ze sa ti odlepila guma ? teda nie cela, len taky pasicek
ale nenapadlo ma, ze kvoli skratovaniu /dik za info/ , to to im nejako dlho vydrzia, hmm, domnieval som sa, ze pri otoceni si spravia sami reset .. nabuduce ked to nepojde, skusim len zoskratovat, ci pomoze, lebo zatial sa mi stalo asi len raz, ze po vymene baterky to neslo