Vzhľadom na to že sa dni skracujú a z práce chodím neskoro prestávam mať čas na bike, chcel by som začať aspoň behávať, les mám pod oknom. Nemám s tým ale žiadne skúsenosti, ako začať, načo dávať pozor a pod. Rád si nechám poradiť od skúsenejších bežcov
Uff no to je dost nespecificky popis... Ja osobne by som ti radil, ze ak nemas jasnu diagnozu nejakeho nozneho problemu, deformacie atd atd.. Tak vlozky by som ako "prevenciu" nenosil, lebo tie svaly, slachy atd.. Na tych miestach, kde je ta podpora vlozky zbytocne ochabnu, prave naopak, treba to tam vsetko rozpohybovat/posilnit, aby to pekne drzalo pokope.. V tomto je dobra barefoot teoria, ze cloveku sa prinavrati cit do noh (uchopovy reflex), ktori sme stratili prave tym, ze sme zacali nosit obuv. Detom sa robia take uciace koberce (drievka, korok, kamienky, gulicky) a tam sa to paradne rozvija..
Na to, že Číňania napodobňujú a fejkujú výrobky veľkých značiek sme všetci zvyknutí... Ale že bude na to "odkázaná" aj taká firma ako UMBRO (aj keď teda posledné roky idú dolu vodou), to som si nemyslel...
Paradoxne tú vyššie uvedenú topánku mám, mal som aj prvú generáciu, kupoval som si ich na také ľahké treningy a prestriedanie si obuvi, aby noha nebola zvyknutá len na "kvalitnejšiu" obuv a musím povedať, že lepšiu "low cost" topánku som nemal. Áno na podrážke cítim každý "ostrejší" kamienok, ale v teréne drží, nešmýka sa v nej. Prvá generácia sa mi rozpadla po cca 1000km, táto druhá má tak 600 km a vyzerajú ako nové. A to ich používam blato, sneh, voda...
Uff no to je dost nespecificky popis... Ja osobne by som ti radil, ze ak nemas jasnu diagnozu nejakeho nozneho problemu, deformacie atd atd.. Tak vlozky by som ako "prevenciu" nenosil, lebo tie svaly, slachy atd.. Na tych miestach, kde je ta podpora vlozky zbytocne ochabnu, prave naopak, treba to tam vsetko rozpohybovat/posilnit, aby to pekne drzalo pokope.. V tomto je dobra barefoot teoria, ze cloveku sa prinavrati cit do noh (uchopovy reflex), ktori sme stratili prave tym, ze sme zacali nosit obuv. Detom sa robia take uciace koberce (drievka, korok, kamienky, gulicky) a tam sa to paradne rozvija..
aha takze som spravil presny opak ok tak si jedny neham do roboty a druhe neviem co
tak ja tiez neviem takto na dialku nejak konkretne riesit tento tvoj problem, takze ber to skor ako odporucanie, nie rozkaz Ortoped by ti mozno vedel poradit, to si neskusal ?
uz tyzden nebeham, mam zapal sedacieho nervu. Netusim z coho to mohlo vzniknut, mozno som prechladol ked som behal v minusovych teplotach, ale to som behal aj predtym. Aj na trenazery obsedim len tak-tak. Nejake rady ako sa toho cim skor zbavit? Vyhrievam el. vankusom a nejake masticky ale zatial ziadna zmena
Dorsiflex, Aulin aspon 2x denne a drzat to v teple a cakat. Ja mam zhodou okolnosti teraz to iste, ale dnes uz som musel odist z prace skor kvoli bolestiam. Rano idem ku chiropraktikovi, nic ine mi neostava.
Co sa behania tyka ja uz som dobehal. Ostava uz len bike.
So sedacím nervom sa trápim už rok. Začal som chodiť k fyzio, každý večer cvičím,valcujem,natahujem. Paradoxne mne pomáha beh, aj cez bolesť. Vždy ma to viac bolí, ak nebehám ako keď behám. Bol som už aj u neurologičky, tá to vidí na problém s platničkou, ktorá tlačí na nerv. Uvidí sa až na magnetickej. Ono, ak nie si v tej poslednej fáze zápalu sedacieho svalu, príznaky pozri na nete, tak sa to dá aspoň mieriť cvikmi. Ja som sa s tým naučil nejako fungovať, keď je najhoršie, dávam aulin. U mňa, sa to vždy zhoršuje zimou a nachladnutím. Snažím sa ho držať stále v teple.
Ja som sa vždy pokúšal priebeh určitých problémov, či zranení (či už sedací nerv, ITB, plantárna fascia, natiahnuté slabiny) urýchliť, či zmierniť, skúšal som od fyzikálnej, cez elektro až samozrejme po farmakoterapiu, a nakoniec to ale aj tak bolo o 3 - 6 týždňovej pauze a až potom rehabky a prevencia... A čím som starší, tým je to bližšie k tým 6. týždňom, než k 3... A najhoršie je, že keď vždy fixnem jeden problém, ktorý sa už nasledujúce roky neobjaví, tak zákonite vystrelí niečo iné... Naposledy som chodil po kardiológoch, lebo som mal pomerne veľké bolesti srdca, a nakoniec z toho vyliezol útlakový syndróm na Th2... Tá naša nešťastná chrbtica má vplyv fakt na všetko...
Prosím Vás, aké máte skúsenosti s výdržou topánok Hoka One One? Padol mi do oka (aj na nohu) model Bondi 7. Predsa len nie sú najlacnejšie a aby sa mi po roku rozpadli - ďakujem, neprosím!
Behať sa v nich (zatiaľ) nechystám - iba chôdza a rýchla chôdza.
Prípadne nemá niekto skúsenosti s topánkami Asics? Od nich mi zas padli do oka GlideRide 2 ale tieto nemám vyskúšané....
hoka a behať sa v nich zatiaľ nechystam- je jedno či v nich beháš alebo nie, kmre sa nazbierajú a topánka sa opotrebuje/stratí svoj účel. Hoky by som nepoužíval na chôdzu, ľudia hoky používajú často nesprávne a z nesprávnych dôvodov. Také bondi by som skôr používal na regeneračné behy po ťažkých treningoch alebo na longrun a km závisia od mnoha faktorov, ale na behy by som dal takých 800-1000km a ďalej potom skôr už len na donosenie lebo to tlmenie sa stratí... glideride podľa recenzií je pre stredne dlhé a dlhé behy, takže znova... výdrž bude dobrých pár 100km ale zbytočne sa riešia topánky keď ich potrebuješ len na chôdzu skôr...
Alebo jej manžel by mohol dať ako som ho pripravoval v Tatrách na olympiádu počas zimného kempu v Račkovej doline, na letnom kempe v Tatranskej Lomnici, ... Hlavne v tej Račkovej doline v zime to bolo dosť tvrdé
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.sportisimo.sk/umbro/jackuzzi/268224/?velkost-obuvi=2350
Pánská
Co je chyba sportisima (alebo distributora) nie umbra
aha takze som spravil presny opak
Co sa behania tyka ja uz som dobehal. Ostava uz len bike.
Behať sa v nich (zatiaľ) nechystám - iba chôdza a rýchla chôdza.
Prípadne nemá niekto skúsenosti s topánkami Asics? Od nich mi zas padli do oka GlideRide 2 ale tieto nemám vyskúšané....
250km 6500m+