Vzhľadom na to že sa dni skracujú a z práce chodím neskoro prestávam mať čas na bike, chcel by som začať aspoň behávať, les mám pod oknom. Nemám s tým ale žiadne skúsenosti, ako začať, načo dávať pozor a pod. Rád si nechám poradiť od skúsenejších bežcov
Ake doplnky pouzivate ako regeneraciu a ake su vase skusenosti?
Mam tabletove BCAA, tie si davam pravidelne aj po bajkovani ale ze by som citil efekt sa neda povedat, mozno bez nich by som regeneroval horsie.
Obcasne si dam aj srvatkovy protein, glutamin, arginin a citrulin.
Mam ich asi 5 rokov, bez nich si to uz neviem predstavit, pouziva ich cela rodina. Manzelka tiez bikuje a beha, Nam sa to osvedcilo, beriem ich aj na Ironmany a pouzivam po preteku. Jasne, nie je to lacna zalezitost. Beriem to ako investiciu do zdravia, mam uz svoje roky a regeneracia u mna uz nie je taka rychla.
Niečo podobné (lymfo masaz) som mal ako sucast rehabilicie po uraze. Mne osobne to bolo doslova neprijemne. Dal som tomu aj druhú šancu a dosť.
Srstricky gulali ocami, že prečo to nechcem. Vraj si tam ženy sami platia ako proceduru.
Čiže nemusí to byť úplne pre každého.
Konecne som sa vratil k bezeckym treningom. Koleno vyzera byt uz v poriadku, tak som uz absolvoval prve kratke treningy (5-6 km) na drahe a cez vikend cca 8 km na ceste. V piatok som bol na kontrole u ortopeda co mi operoval koleno, pichol mi prvu davku kyseliny hyalurónovej. Prestavka trvala u mna 8 mesiacov. Sice som v juny zacal behat, ale behal som cez bolest, lebo som mal naplanovany polovicny IM v Cechach. Tam som half maraton odbehol len poklusom. Od polovice augusta som dal kolenu pokoj a nebehal som doteraz vobec. Maraton uz nepobezim, s tym som sa uz zmieril, ale halfy este snad zvladnem.
nove treningove Nike Invincible 3. Su neskutocne pohodlne, vpredu dostatocne siroke, ale na druhu stranu aj tazsie. Ale su na treningy takze to az tak nevadi.
lakko práve nad nimi uvažujem ale sú na ne rôzne recenzie.
Vraciam sa pomaly k behu po zranení kolena a chcem začať s niečím pohodlnejším.
Druhá varianta je NB fresh foam x more
mna recenzie velmi nezaujimaju, jedna sa o treningovu obuv. Skusal som uz vela znaciek a modelov, takmer vsetky modely Nike co som mal mi sedia. A bolo ich hodne. Takze si kupujem len znacku Nike. Napr. NB mi nesadli a uz po 100 km som ich daroval synovi.
lakko práve nad nimi uvažujem ale sú na ne rôzne recenzie.
ak cesta tak skus asics nimbus 26 alebo novablast 4. vystelka paty ma trosku horsiu vydrz ale co sa tyka tlmenia su ok
mnavak Trafil si, Nimbus 26 som včera objednal, našiel som posledný kus v mojej veľkosti za 80e, ak sadnú, nie je o čom.
Postupne som vylúčil Bondi 8, Clifton 9, Invincible 3. New Balance problém zohnať vo väčšej veľkosti.
mnavak Trafil si, Nimbus 26 som včera objednal, našiel som posledný kus v mojej veľkosti za 80e, ak sadnú, nie je o čom.
Postupne som vylúčil Bondi 8, Clifton 9, Invincible 3. New Balance problém zohnať vo väčšej veľkosti.
kde si zohnal 26tku za 80???
NB vacsie velkosti skus eobuv alebo sportvission. nieco pred mesiacom mali (46.5 resp 46 2/3 u mna) ale trailovky mi nesadli na 100%. bondi a clifton mi nesadli vobec:(
About you, ale bežne tam nenakupujem. Najradšej kupujem osobne vo Verede alebo Dynasporte ale tomuto som
neodolal, bude to ale 50:50, bežecké nosím 47⅓ príp. 47½ a toto sú 47.
Ak by nesadli posuniem ich tu ak by mal niekto záujem a budem hľadať ďalej.
Možno nebude ani treba, musím si zaklopať, koleno sa lepší deň za dňom. Už by som šiel aj behať ale nechcem to unáhliť. Bajk v pohode.
Tak prekvapenie, veľkostne sú na tom výrazne štedrejšie ako Nike alebo Adidas.
Na foto porovnanie foto vložky s Pegasus Trail 47½ a Takumi Sen 47⅓.
Pred palcom mám ešte nejakú rezervu, na dlhší beh ideál.
Zatiaľ som ich len pár metrov prebehol ale pocitovo som nič pohodlnejšie obuté nemal.
Farbu za tú cenu absolútne neriešim, ale Paris by bola lepšia
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Mam tabletove BCAA, tie si davam pravidelne aj po bajkovani ale ze by som citil efekt sa neda povedat, mozno bez nich by som regeneroval horsie.
Obcasne si dam aj srvatkovy protein, glutamin, arginin a citrulin.
u mna je to kombinacia tychto dvoch doplnkov
len ak su fotky aj na Strave
80% proteín - https://gymbeam.sk/protein-wpc-80-gymbeam.html
vitamíny občas, keď si nich spomeniem
Srstricky gulali ocami, že prečo to nechcem. Vraj si tam ženy sami platia ako proceduru.
Čiže nemusí to byť úplne pre každého.
ides, nevydumuj, rob!
https://www.postoj.sk/163455/v-uliciach-sa-na-mna-pozerali-ako-na-podivina-ked-som-isla-do-dochodku-povedala-som-si-teraz-treba-zacat-zit
Veľkosť si bral rovnakú?
Už sme riadne OT keď tak nám to prehoďte do príslušnej témy
ak cesta tak skus asics nimbus 26 alebo novablast 4. vystelka paty ma trosku horsiu vydrz ale co sa tyka tlmenia su ok
kde si zohnal 26tku za 80???
NB vacsie velkosti skus eobuv alebo sportvission. nieco pred mesiacom mali (46.5 resp 46 2/3 u mna) ale trailovky mi nesadli na 100%. bondi a clifton mi nesadli vobec:(
neodolal, bude to ale 50:50, bežecké nosím 47⅓ príp. 47½ a toto sú 47.
Ak by nesadli posuniem ich tu ak by mal niekto záujem a budem hľadať ďalej.
Možno nebude ani treba, musím si zaklopať, koleno sa lepší deň za dňom. Už by som šiel aj behať ale nechcem to unáhliť. Bajk v pohode.
Na foto porovnanie foto vložky s Pegasus Trail 47½ a Takumi Sen 47⅓.
Pred palcom mám ešte nejakú rezervu, na dlhší beh ideál.
Zatiaľ som ich len pár metrov prebehol ale pocitovo som nič pohodlnejšie obuté nemal.
Farbu za tú cenu absolútne neriešim, ale Paris by bola lepšia