Vzhľadom na to že sa dni skracujú a z práce chodím neskoro prestávam mať čas na bike, chcel by som začať aspoň behávať, les mám pod oknom. Nemám s tým ale žiadne skúsenosti, ako začať, načo dávať pozor a pod. Rád si nechám poradiť od skúsenejších bežcov
Dnešný zverencov beh s dlhými intervalmi 3 x 3 km pri pace 3:36,9 min/km zameraný na zvýšenie hodnoty VO2max a zlepšenie tempovo vytrvalostných schopností pri pretekovej rýchlosti na 10 000 m na bežeckom tartanovom ovále. Pulz bol meraný bez hrudného pásu takže je nižší ako v skutočnosti cca o 15 úderov za minútu. Vek 60 rokov z toho 37 rokov systematickej bežeckej prípravy.
ano nie je. so znamou sme sa pred mesiacom boli prebehnut a cele sme to bezali...
ano je. 7 minút pace je chôdza - športová, To si ešte nevyskúšal preto nevieš že je. Existuje beh, chôdza a športová chôdza. Pri behu môžu byť v určitom okamihu obe nohy vo vzduchu, pri chôdzi nie a pri športovej by nemali byť. 14 km aktivitu walk som nazval podľa toho čo tvorilo jej 95 % väčšinu. 5 % tvoril sport walk. Nie beh. Chôdza končí pri pace cca 7:30 min/km, športová pri 3:37 min/km (svetový rekord na 5 000 m - Michael Schennikov), potom je už len beh. Ten končí u človeka pri pace 1:37 min/km (maximálna rýchlosť 44,72 km/h pri svetovom rekorde v behu na 100 m časom 9,58 s), väčšou rýchlosťou by mohol človek vlastnými silami už len letieť ale nemá krídla, jedine že lapaloma
pouc svojho zverenca nech uz konecne zacne behat a nie sa sportovo prechadzat ked uz sa prechadza s cislom. a hlavne nech si to opravi na strave na walk...
v kazdom pripade si zabudol na jeden podstatny detail pri sportovej chodzi - samozrejme okrem toho ze nie je definovana tempom...
ano je. 7 minút pace je chôdza - športová, To si ešte nevyskúšal preto nevieš že je. Existuje beh, chôdza a športová chôdza. Pri behu môžu byť v určitom okamihu obe nohy vo vzduchu, pri chôdzi nie a pri športovej by nemali byť. 14 km aktivitu walk som nazval podľa toho čo tvorilo jej 95 % väčšinu. 5 % tvoril sport walk. Nie beh. Chôdza končí pri pace cca 7:30 min/km, športová pri 3:37 min/km (svetový rekord na 5 000 m - Michael Schennikov), potom je už len beh. Ten končí u človeka pri pace 1:37 min/km (maximálna rýchlosť 44,72 km/h pri svetovom rekorde v behu na 100 m časom 9,58 s), väčšou rýchlosťou by mohol človek vlastnými silami už len letieť ale nemá krídla, jedine že lapaloma
Ak by sme tu dali normálne rozdelenie populácie, kto akým tempom chodí, "športovo chodí" a behá, tie tebou udávané tempá by boli niekde na pravom okraji grafu ako úplná anomália. Pre bežného človeka je to zaujímavosť, ale asi ťažko to môže byť cieľ.
Ivan, nemozem moj brat je triatlonovy trener, na rozdiel od teba sa moze prezentovat aj vlastnymi vysledkami, pretoze vo veku 51 r. patri k spickovym triatlonistom vo svojej AG.
Ja cely cas rozmyslam, ze ako to ten zverenec vydrzi s tebou...
môžeš trikrát hádať prečo to nevydržal s predchádzajúcimi trénermi Vlastimilom Bukovjanom (víťaz MMM Košice v roku 1995) ktorý ho dostal na polmaratóne k času 1:10:48 hod. a Františkom Višnickým (víťaz MMM Košice v roku 1983 a 1986) ktorý ho dostal k času 1:10:23 hod. a so mnou ktorý som ho dostal pri tréningu v nadmorskej výške len 260 metrov, v maratónkach bez karbonu s tlmením 1 cm k času 1:06:13 hod. tak so mnou to vydržal a vydržal systematicky trénovať až doteraz
pouc svojho zverenca nech uz konecne zacne behat a nie sa sportovo prechadzat ked uz sa prechadza s cislom. a hlavne nech si to opravi na strave na walk...
v kazdom pripade si zabudol na jeden podstatny detail pri sportovej chodzi - samozrejme okrem toho ze nie je definovana tempom...
vieš ako sa oslovuje ten kto tréningom v nadmorskej výške len 260 metrov, v maratónkach bez karbonu s tlmením 1 cm dosiahne výkon v half maratóne 1:06:13 hod. ? pán bežec, a ako sa oslovuje ten kto ho k takému výkonu dostane a urobí z neho pána bežca ? pán tréner
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
prispevky nahlasene snad to moderator premaze
ano nie je. so znamou sme sa pred mesiacom boli prebehnut a cele sme to bezali...
dik
Ak by sme tu dali normálne rozdelenie populácie, kto akým tempom chodí, "športovo chodí" a behá, tie tebou udávané tempá by boli niekde na pravom okraji grafu ako úplná anomália. Pre bežného človeka je to zaujímavosť, ale asi ťažko to môže byť cieľ.
Len ci je Ivan naozaj jeho trener. Lebo na webe atletickeho zvazu p. Cvanciger nema uvedeny ziadny klub a ani trenera. https://statistika.atletika.sk/vysledky-atleta/2021/10666014043
môžeš trikrát hádať prečo to nevydržal s predchádzajúcimi trénermi Vlastimilom Bukovjanom (víťaz MMM Košice v roku 1995) ktorý ho dostal na polmaratóne k času 1:10:48 hod. a Františkom Višnickým (víťaz MMM Košice v roku 1983 a 1986) ktorý ho dostal k času 1:10:23 hod. a so mnou ktorý som ho dostal pri tréningu v nadmorskej výške len 260 metrov, v maratónkach bez karbonu s tlmením 1 cm k času 1:06:13 hod. tak so mnou to vydržal a vydržal systematicky trénovať až doteraz
https://www.behej.com/clanek/12504-rozhovor-vlastimil-bukovjan-muj-recept-na-dobry-maraton-roky-driny
https://www.kosicemarathon.com/wp-content/uploads/docs/pribehy/2021/PDD072021-SVK.pdf
https://beh.sk/prostredny-z-troch-kralov/
vieš ako sa oslovuje ten kto tréningom v nadmorskej výške len 260 metrov, v maratónkach bez karbonu s tlmením 1 cm dosiahne výkon v half maratóne 1:06:13 hod. ? pán bežec, a ako sa oslovuje ten kto ho k takému výkonu dostane a urobí z neho pána bežca ? pán tréner
lakko - a k tebe sa radšej ani nevyjadrujem