Vzhľadom na to že sa dni skracujú a z práce chodím neskoro prestávam mať čas na bike, chcel by som začať aspoň behávať, les mám pod oknom. Nemám s tým ale žiadne skúsenosti, ako začať, načo dávať pozor a pod. Rád si nechám poradiť od skúsenejších bežcov
Skusim aj ja pridat nieco k botam. Take subjektivne.
K New Balancom - ten model co tu dal Filip S som mal (mam). Drzi super, podrazka sa nezanasa. Avsak na podmienky kade som ja behal (minimum asfalt, trava, strk) to nebolo boh vie co. Podrazka bola dost makka a citil som kazdy kamen.
Presiel som na Mizuno Elixiri a behanie ma SUBJEKTIVNE zacalo viac bavit. Su mozno sirsie ako pisal Ferenc, ale aj tak behavam v hrubsich ponozkach takze mi to nevadi.
Co je vsak pre mna ako mierne captajuceho cloveka najdolezitejsie je ta opora ktoru poskytuju. Jednoducho som mal diagnostikovane pretazenie jednej slachy z vonkajsej strany kolena (prejavuje sa ako hrca), ktore po prechode na Elixiri zacina odoznievat (teda mizne uplne a to behavam viac).
Raz som vsak s nimi vybehol na Havran a nikdy vice. Opora ziadna a kedze su dost vzdusne (citaj pavucina) som ich skoro dotrhal.
Vie mi niekto poradiť vhodnú obuv na beh za rozumnú cenu, ktorej nebude robiť problémy behanie v daždi, blate, snehu? Jednoducho v teréne a "sračkách". Čiže aby niečo vydržala. Chcem túto zimu začať viac behať a v obyčajných sieťkovaných teniskách to nie je ono... Som nenáročný užívateľ, no dobré by bolo, aby som nemusel nosiť 2-jo ponožiek, nech hodinku vydržia nohy suché... Vďaka.
tie salomony sa po roku intenzivneho behania znicili na päte, skus goretex u new balance prip. asics a mizuno.. treba skusit dany model na nohe a ist si zabehat okolo predajne
chlapec, chlapec, pri trailovej obuvi sa pronacia/supinacia vobec nerozlisuje, kedze noha nedopada na rovny povrch
toto co je za somarinu ? samozrejme ze sa rozlisuje, zakrivenie povrchu relativne k ploche slapy je uplne zanedbatelne. ale vobec nejde iba o sposob naslapu, existuju predsa rozne sirky tenisiek od extra uzkych az po extra siroke ...
sympatie k znacke su pekna vec - napr. mne sa neskutocne pacia tie cervene trailove salomony - co mi je to vsak platne ked su mi siroke jak prasa .. najlepsie mi sedia uzke asicsy cumulusy, cierne, nevyrazne, vypadajuce jak od cinanov z burzy ..
kazdy nech si kupi co chce, len si treba uvedomit ze v tych teniskach bude treba behat a nie sa na ne pozerat..
a co sa tyka behania v bordeli - po par kilometroch ti premokne vsetko..
gora-texové, dobre nainpregnované nepremoknú. samozrejme treba impregnovat castejsie nie len po kupe nemam problem dat nohu do potoka a v topanke je stale sucho... nemam ale goratex bezecke ale take kusok vyššie, ale predpokladam ze v tom nebude ziadny rozdiel ... na behanie vozim mizuná elixir 3
toto co je za somarinu ? samozrejme ze sa rozlisuje, zakrivenie povrchu relativne k ploche slapy je uplne zanedbatelne.
neerozlisuje. 99% trailovych tenisiek sa vyraba na neutralny doslap*. pretoze: vies co je to topanka s podporou pronacie? ak si smatlak, tak nohu ti to pri dopade vyrovna, ak ale noha pri dopade stupa na krivy povrch, nidky nedopadne rovno. preto sa trailove boty s podporou pronacie nevyrabaju*. nema to totiz vyznam
nike ponuka v aktualnom katalogu 2 modely pre trail.. moj nazor na nike je ze ich tenisky su vhodne skor pre rapperov a nie pre bezcov..
myslim ze diskusia s tebou nema vyznam, pokial ti vyrobca priamo nenapise ze je to pre pronaciu alebo supinaciu tak to beries ze to je neutral... to je vsak brutalny omyl..
clovek ktory sa vyzna, pozrie na tenisku odzadu a vidi pre aky typ nohy je to urcene
No Nike Zoom Structure Triax+ 12 Trail mam a som s nimi spokojny (jeden z tych 2 trail modelov). Sadnu mi ako rit na serbel. Kazdemu sedi a vyhovuje nieco ine. Je ale mozne, ze s nimi behavaju aj raperi.
chalani ja mam jeden problem
popis:
ked jeden den beham napr na preteku nejaku desiatku a dalsi den sadnem na bike mam dost problem udrzat nejake normalne tempo... ale ked mam pretek na biku a na dalsi idem behat nepocitujem ziadnu vacsiu unavu.
tak to neviem ani ja
ja ked v zime behavam pravidelne, tak na biku nemam problem
v lete nebehavam a ked si idem zabehat, tak tyzden mi to na biku moc nejde
tak je pravda ze tu desiatku na preteku odbehnem s priemernym pulzom 175-180 co je 90% mojho maxima ale zeby ma to az tak odrovnalo ze na ceste potom nevladem udrzat priemerku 30?
skus sa pohrat s regeneraciou, po behu dodat viac sacharidov a bcca, mozno bude druhy den lepsi... tiez na to casto zabudam, resp. tomu nevenujem taku pozornost ako po bajku, lebo to vyzera, ze hodina behu nic nie je...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
K New Balancom - ten model co tu dal Filip S som mal (mam). Drzi super, podrazka sa nezanasa. Avsak na podmienky kade som ja behal (minimum asfalt, trava, strk) to nebolo boh vie co. Podrazka bola dost makka a citil som kazdy kamen.
Presiel som na Mizuno Elixiri a behanie ma SUBJEKTIVNE zacalo viac bavit. Su mozno sirsie ako pisal Ferenc, ale aj tak behavam v hrubsich ponozkach takze mi to nevadi.
Co je vsak pre mna ako mierne captajuceho cloveka najdolezitejsie je ta opora ktoru poskytuju. Jednoducho som mal diagnostikovane pretazenie jednej slachy z vonkajsej strany kolena (prejavuje sa ako hrca), ktore po prechode na Elixiri zacina odoznievat (teda mizne uplne a to behavam viac).
Raz som vsak s nimi vybehol na Havran a nikdy vice. Opora ziadna a kedze su dost vzdusne (citaj pavucina) som ich skoro dotrhal.
Skus si zmerat congale a zistit vhodny typ obuvi.
Rok budes v suchu, potom uz budu pustat.
Ja mam http://www.wiggle.co.uk/p/run/8/Salomon_XA_Pro_3D_Ultra_GTX_Shoes/5360036742/#more
toto co je za somarinu ? samozrejme ze sa rozlisuje, zakrivenie povrchu relativne k ploche slapy je uplne zanedbatelne. ale vobec nejde iba o sposob naslapu, existuju predsa rozne sirky tenisiek od extra uzkych az po extra siroke ...
sympatie k znacke su pekna vec - napr. mne sa neskutocne pacia tie cervene trailove salomony - co mi je to vsak platne ked su mi siroke jak prasa .. najlepsie mi sedia uzke asicsy cumulusy, cierne, nevyrazne, vypadajuce jak od cinanov z burzy ..
kazdy nech si kupi co chce, len si treba uvedomit ze v tych teniskach bude treba behat a nie sa na ne pozerat..
a co sa tyka behania v bordeli - po par kilometroch ti premokne vsetko..
neerozlisuje. 99% trailovych tenisiek sa vyraba na neutralny doslap*. pretoze: vies co je to topanka s podporou pronacie? ak si smatlak, tak nohu ti to pri dopade vyrovna, ak ale noha pri dopade stupa na krivy povrch, nidky nedopadne rovno. preto sa trailove boty s podporou pronacie nevyrabaju*. nema to totiz vyznam
rychlym vyberom z modelovej rady asics pre overpronation:
gel-moriko
gel-trabuco
gel-torana
http://www.asics.at/running/shoe_adviser/use/running/#gender=Men&use=running&weight=&pronation=over&surface=soft&distance=&competition_category=&track_event=
nike: nic
adidas: nic
new balance: 2 kusy
asics: 3 kusy (!!!!!)
ty asi o tom vela vediet nebudes, co ?
myslim ze diskusia s tebou nema vyznam, pokial ti vyrobca priamo nenapise ze je to pre pronaciu alebo supinaciu tak to beries ze to je neutral... to je vsak brutalny omyl..
clovek ktory sa vyzna, pozrie na tenisku odzadu a vidi pre aky typ nohy je to urcene
ze si to uz pochopil...
popis:
ked jeden den beham napr na preteku nejaku desiatku a dalsi den sadnem na bike mam dost problem udrzat nejake normalne tempo... ale ked mam pretek na biku a na dalsi idem behat nepocitujem ziadnu vacsiu unavu.
neviete cim to je? a ako sa toho zbavit?
aj u mna je to rovnake
nezvyk na beh...preto cyklisti nebehavaju
ja ked v zime behavam pravidelne, tak na biku nemam problem
v lete nebehavam a ked si idem zabehat, tak tyzden mi to na biku moc nejde
a nie je to nahodou tym, ze prave pri bezeckych pretekoch ides omnoho vyssie priemerne tepy ako na biku a tym padom je unava vyssia?