Vzhľadom na to že sa dni skracujú a z práce chodím neskoro prestávam mať čas na bike, chcel by som začať aspoň behávať, les mám pod oknom. Nemám s tým ale žiadne skúsenosti, ako začať, načo dávať pozor a pod. Rád si nechám poradiť od skúsenejších bežcov
doki - ide o to, čo od toho zariadenia očakávaš. Či len mometálne údaje, prípadne základné vyhodnotenie (to ti stačí aj nejaká Sigma za 40,- Eur), alebo profi diagnostiku s tréningovými plánmi, štatistikami všetkého druhu, atď. , tam už sa oplatí zainvestovať do kvality. Ja používam Polary, M400 a M700 a spokojnosť absolútna.
Napríklad Sigma RC 14.11... Meria vzdialenosť aj bez GPS (a celkom presne - na 1 km rozdiel cca 7m oproti GPS). Myslím, že za nejakých 90,- Eur sa dá. Pokiaľ chceš mať sporttestesr aj s GPS, tak od 140,- Eur a viac...
Nazgul Risa poznam, ale jeho techniky a treningove metody...eh. Ale ano (ten zaver) - kamosovi (s Risom sa pozna lepsie a teraz bezali spolu maraton v KE) vlozky davnejsie pomohli, nevhodna topanka opat pokazila.Ja to tiez mam vzdy chvilu a potom zas par mesiacov pohoda, dokym si to nepokazim nejakou hlupostou, ako tentokrat skakanim hore schodmi na jednej nohe
Mal som skôr na mysli tú tlakovú akupresúrnu metódu - čuduj sa svete, za pár minút úľava... Ale u mňa hlavne, že som vymenil "stojacu" prácu za takú, kde si môžem aj sadnúť...
Mna to boli len ked to zatazujem (teda teraz, bezne ani neviem ze to je), pri chodzi/behu ked zle dostupim (napr niecim zatlacim na stred chodidla) a po vykone samozrejme. Vzdy pomohol pokoj, dokonca aj zataz bola v pohode - napr po troch dnoch behania v tatrach stvrty den bol uplne pohodovy bez bolesti a tiez intervaly som na drahe behal rychlejsie, kedze som viac musel dbat na techniku a ist primarne cez spicku (a mozno som bol aj viac oddychnuty )
randy: mne pomohli masáže chodidiel v rôznych formách a podobách od masírovania chodidla na basebalovej tvrdej lopte, cez masážny valec z decatthlonu až po masáže silným prúdom vody v aqua centrách ako sú turčianske teplice, a veľa, veľa strečingu, tiež ma to nebolelo pri chôzi, ale po pritlačený šlachy na pätovú kosť v jednom uhle spredu, som išiel z kože vyletieť, zatiaľ je dobre a sám si priznám, že to zase flákam, ale sezóna behania končí ešte pár závodov a idem zase na bežky tam ma nič nebolí
Používate niekto k spokojnosti hodinky, športtester alebo ničo také s GPS na behanie zakúpené cez ALI? Mobil sa mi nechce nosiť, ale dáta z behu by som si chcel preniesť do mobilu. Oplatí sa to, alebo musím investovať do zavedených značiek?
Koľko vážiš? Chceš mäkšie, tvrdšie, väčší drop, menší drop, membrána, nie membrána, máš širšiu nohu, užšiu? Faktorov pre výber je veľa... Len tak všeobecne: Asics Sonoma 3, Adidas Kanadia TR 6 - 8, Reebok Craze, Salomon Speedcross Vario... Musíš skúsiť, čo Ti sadne, lebo každému vyhovuje niečo iné, aj názory sú vždy subjektívne...
fuu... si ma dostal teraz....maksie, menzi drop, membrana (kedze chcem hlavne jesen zima jar behat.... chodidlo mam skor sirsie a vyssi nart..... rad by som behal cca 2x do tyzdna 5-6km.... 75% lesne cesty, 25% asfalt
Reebok AT Craze... Drop len 4mm, H2O Drane zvršok (nie je to práve Gore, ale postačuje), komfortná šírka, dobrý grip... Alebo Asics Sonoma 3 GTX - síce väčší drop, ale veľmi dobré tlmenie pod špičkou, takže ho človek až tak nevníma... Ale sú (oproti iným modelom od Asicsu) pocitovo užšie, takže treba odskúšať v reáli... Výborné skúsenosti mám so Saucony Peregrine 7, ale to je už mierne nad Tvoj budget...
no, pre mna ostava primarny bajk a ten ma stoji dost..... beh chcem ozaj len doplnok cez tyzden ked nebude dost dlho svetlo na bajk a nebudem mat chut n a nocak...... dik sa rady, pozriem po niecom ako pises
4 mm pre niekoho, kto na to nie je zvyknuty, je maaalo. Membrana je k nicomu, staci hociaky "clima shild" ... a podrazka zas zavisi od toho kade budes behat - ci len chodniky, skaly (napr take Inov8 X Talon su top, ale na asfalte ich znicis a bezna zivotnost na pouzitie na pretekoch je 400 km). Take Inov-8 MudClaw sa daju kupit za cca 80 eur v akcii, podrazka podobna X Talonom, guma je tvrdsia, takze az tak dobre nedrzia na skalach, ale zas dlhsie vydrzia + su aj do mokrejsieho, takze ich pouzivam aj cez zimu - do snehu super.
Treba sa k tomu dopracovat postupne... cez vsetky bezecke zranenia a potom bude dobre )
Nazgul Inac sranda. Vcera som bezal na Poludnicu s mojim chromym chodidlom a kedze do kopca beham cez spicky, tak to vcelku prestalo boliet ) Takze agresivny "strecing" pomaha A dnesny bezik na Chopok bol uuplne v pohode.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
doki - ide o to, čo od toho zariadenia očakávaš. Či len mometálne údaje, prípadne základné vyhodnotenie (to ti stačí aj nejaká Sigma za 40,- Eur), alebo profi diagnostiku s tréningovými plánmi, štatistikami všetkého druhu, atď. , tam už sa oplatí zainvestovať do kvality. Ja používam Polary, M400 a M700 a spokojnosť absolútna.
Tu nie je o com za tu cenu> https://www.mtbiker.sk/bazar/prislusenstvo-pulzmetre-a-computery/347864/predam-suunto-ambit-2s-hr.html
Nazgul Inac sranda. Vcera som bezal na Poludnicu s mojim chromym chodidlom a kedze do kopca beham cez spicky, tak to vcelku prestalo boliet