Vzhľadom na to že sa dni skracujú a z práce chodím neskoro prestávam mať čas na bike, chcel by som začať aspoň behávať, les mám pod oknom. Nemám s tým ale žiadne skúsenosti, ako začať, načo dávať pozor a pod. Rád si nechám poradiť od skúsenejších bežcov
Zdravim Vas
som jeden z tych co sa k behaniu dostali kvoli urazu a kvoli tomu nemohli na bike
Raz som bezal rano na lacno so znamym a dost mi ten ranny beh ucaroval. Mam nejaku staru bezecku obuv,ktoru som predtym kupoval len na nejake vseobecne sportovanie..dnes som si ale kupil tenisky prvykrat priamo na beh..tak sa chem pochvalit. Nie je to ziadny top..skor priemer..a hlavne to mam na zimu..kedze tam bude bike v pivnici do jari
Behať v tzv. tarahumaroch si môže dovoliť len asi tak 5% poulácie. Uznávam to, ale nie je to pre každého. Desiatkami rokov sme zdegenerovali, a návrat k prapočiatkom je nesmierne náročný. Ako písal McDougall - keby nebolo Nike (a nie je to len o tejto značke), tak dodnes naháňame antilopy po vlastných
Ale no... Zas taká tragédia to nie je... Pomer cena (aj pri klasickej MOC) - výkon je fajn... Sú to také lacnejšie sestry Free 5.0 ktoré mám a spokojnosť veľká... Treba ale počítať s tým, že vydržia jednu sezónu (leto) maximálne... A samozrejme - len čistý asfalt...
Ved jasne. To je obuv na kluskanie po asfalte, ziadna tempovka, proste pre takych kondicnych bezcov, alebo ako doplnok k biku pocas prechodneho obdobia. Pri zivotnosti tlmenia ~ 800 km je to fakt jedna sezona Pre bezneho bezca 2 mesiace.
Čo sa týka "asfaltériny", u mňa sa (v tréningu) veľmi osvedčili Fresh Foamy od NB. Hlavne pri problémoch s platnárnou fascitídou... A výdrž (aj pri letnom zvršku) unikátna...
Plantarna fascia Tu som si pred skoro mesiacom opat pokazil (+ vcerajsim trailom ) a zas trpim a kamos kvoli nej pred tyzdnom vyrazne spomalil na maratone (kupil si nove topanky, no predali mu pronacne a on potrebuje neutral, takze na treningu zacala bolest a na maratone sa to vystupnovalo).
Pani doktori: Ak mate nejake rady, okrem odrezania nohy, tak sem s nimi Nebehat nie je riesenie.
Jednostranné dlhodobé zaťaženie chodidla to majú bežci furt problémy poznám aj sám na sebe. Kedže beh je prudko návyková zábava a ľudia ako ty neradi počujú že by mali ubrať nebodaj prestať zaťažovať nohy. Ale ak si vážiš svoje zdravie tak by si si mal dať pauzu a skúsiť nejaký iný šport ktorý ta rovnako bude baviť najlepšie ak tie športy budeš striedať.
infinitipp Som nastastie triatlonista, takze striedanie mam a tak nemusim len doma fnukat, ze sa neda behat a len pozerat do steny Len musim cez zimu natocit objem kvoli maratonu...
Používate niekto k spokojnosti hodinky, športtester alebo ničo také s GPS na behanie zakúpené cez ALI? Mobil sa mi nechce nosiť, ale dáta z behu by som si chcel preniesť do mobilu. Oplatí sa to, alebo musím investovať do zavedených značiek?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
riadna masovka to bola
som jeden z tych co sa k behaniu dostali kvoli urazu a kvoli tomu nemohli na bike
Raz som bezal rano na lacno so znamym a dost mi ten ranny beh ucaroval. Mam nejaku staru bezecku obuv,ktoru som predtym kupoval len na nejake vseobecne sportovanie..dnes som si ale kupil tenisky prvykrat priamo na beh..tak sa chem pochvalit. Nie je to ziadny top..skor priemer..a hlavne to mam na zimu..kedze tam bude bike v pivnici do jari
zajtra skusim,ako sa v tom poti noha aj v lete
https://www.barefoot.sk/nova-kolekcia/luna-sandals-mono-20-786.html
jeden pár na dve sezóny t.j od apríla do cca polovice októbra beh+bežné nosenie...
tie vypadali kvaltivo horsie,cena tomu tiez odpovedala
ohladom potenia..nic strasne..trochu je v tom teplejsie,ale dokaze to vetrat
ziadne mokre ponozky som z toho po 40min behu nevytiahol
alebo vecer,ked je menej ludi von..
https://www.strava.com/athletes/21581650
Pani doktori: Ak mate nejake rady, okrem odrezania nohy, tak sem s nimi