pred časom som sa o tom bavil v schladmingu a vraj tam záchranári nosia nejaký prístroj na toto. Mávaš to v gaťoch, bundách, lyžiarkach, kadetade. Nie je to ale téma skialp či frírajd ale rezortové lyžovanie
Ja to mám aj na bikovej helme ale myslím, že pri lavínovom nešťastí je najväčšia šanca, že ti pomôžu kamoši s vyhľadávačom, lebo čas na šancu prežiť je veľmi krátky a keďže bežný človek má vyhľadávač a nie detektor na Recco, netreba sa na to spoliehať. Pri pátraní po osobách pre HS ok, dajú sa tak nájsť ľudia, čo nenosia vyhľadávač ako minulý rok čo zasypalo v Rakúsku tých turistov, no našli podľa toho telá.
aspon sa podelim s touto techniikou skladania pasov hore na svahu. Odporucam doma natrenovat a ak uz clovek vie ako skladat, tak uz vo vetre nema problem. Klasika na Chopku stale fuci, tak toto je na nezaplatenie. Su aj ine techniky skladania samozrejme, tak aspon na inspiraciu:
Super, ja to robím podobne ale na štvrtiny toto je asi rýchlejšie, určite vyskúšam. Ozaj, zaregistrovali ste ponuku paličiek, ktorých putko sa šklbnutím odpojí? Čo si o tom myslíte?
Fixka, pouzivam uz roky palice scott, konkretne tie srs vypinacie od kedy to uviedli na trh a nic lepsie neexistuje. Vypne to len pri sklbnuti smerom hore, cize 0 nahodnych vypnuti. Na druhej strane sa mi uz par krat vypli v stromcekoch a kosodrevine, kde by som inac skoncil vo vyvrtke. Par krat aj pri nejakom vacsom pade. No ale hlavne by sa mali vypnut v lavine, to dufam zostane neotestovane. Kazdopadne tomu 100% verim.
Nevyhoda Leki je ze sa musia nacvaknut do Leki rukavice, kde mne osobne chybala ta opora pasky okolo ruky. Alebo musis mat taky extra popruh cez rukavicu, co je tiez vopruz. Scott su klasicke putka, podla mna ovela funkcnejsi design.
Pojraj sa so smerom anten. Ten predny pipak nasmeruj antenu hore alebo na sirku. Ten zadny nasmeruj, aby X smerovala k tebe.
tak som niečo poskušal.... ešte chcem rovnako poskušať oba pipsy.
hladanie s mamut barivox hladané pips freeride a pips micro. v rôznej vzialenosti a inač natočené..
vychádža mi že berie vždy ten silnejší signál, odpinknuť sa dá signal až pri jemnom dohladaní cc 2,5metra a pokračovať na druhý signal. ukazuje počet signalov. indikuje vzdialenosť v metroch a decimetroch, smer vyhladávania, aj akusticky s priblížením mení intenzitu.
pips freeride ma slaby vysielaný signál, zachytený na cca 40m, micro na 50m.. volný priestor. v snehu to bude určite menej....
pips micro dokaže odpinknuť nájdený signál tiež len na blizko asi 2m a pokračovať v hladaní dalšieho ...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ano, beriem to skor z kondicneho hladiska ako turistiku
tak som niečo poskušal.... ešte chcem rovnako poskušať oba pipsy.
hladanie s mamut barivox hladané pips freeride a pips micro. v rôznej vzialenosti a inač natočené..
vychádža mi že berie vždy ten silnejší signál, odpinknuť sa dá signal až pri jemnom dohladaní cc 2,5metra a pokračovať na druhý signal. ukazuje počet signalov. indikuje vzdialenosť v metroch a decimetroch, smer vyhladávania, aj akusticky s priblížením mení intenzitu.
pips freeride ma slaby vysielaný signál, zachytený na cca 40m, micro na 50m.. volný priestor. v snehu to bude určite menej....
pips micro dokaže odpinknuť nájdený signál tiež len na blizko asi 2m a pokračovať v hladaní dalšieho ...
S tebou mozem ist na turu! A nemusim sa bat
Lyžujem 35 rokov a v živote nikdy ma pri páde ani len nestrajchol hrot palice.
rukoväťou 😜
to som riešil prvu zimu , potom som sa na to vy-kakal