zdravim no tak som sa dal do beziek , chcel by som robit klasiku
lenze ma to zopar zadrhelov ....
nejak este neviem prist na chut tomu spustaniu sa dole kopcom na bezkach , ako to robite vy ludia ? (zopar veci ma napada len chcem poznaz aj vas nazor )
dalsia vec su bezky samotne , mam pocit ze uzsie uz byt nemohli, bo sa mi nohy na nich vyvracaju do stran jak tej modelke na mole hehe ,som z toho dost nasrdeny ....
neviem, daju sa zohnat aj sirsie bezky nez je standard ? som otvoreny konstruktivnym nazorom k otazkam ktore som polozil ... silno prakticke veci ma zaujimaju .....
Chcel by som skúsiť upravené trate a hlavne skate, ale s tým aby som sa s rovnakými bežkami nestratil ani vo voľnom teréne.
Šupinám by som sa rád vyhol, ale hladké lyže určite nechcem.
šupiny nechceš, a hladké tiež nie, ostáva už len mohér na ktorom sa určite nedá skejt, ostáva ešte peltonen nanogrip, ale asi ani na nich nebudeš pekne kĺzať skejtovou technikou...myslím že si dal do filtra protichodné požiadavky, zájdi na štrbské, za 12e si požičaj komplet výstroj na skejt, po hodine ich vymeň za mohér aby si mal vlastnú praktickú skúsenosť ako to funguje
LMS: na skate potrebujes skate a na zbytok moher, presne ako napisal doki. Ciastocne moja skusenost, ciastocne z okolia. A stare lyze ako kamenacky . Idealne si to preskusat v pozicovni. Je tu potom ale dalsia vec (lebo tych 150e das asi len za skate lyze samotne) a sice topanky. Skate su tvrde, neni to dobre do volneho terenu, ale su aj kombi typy, co mozno postaci. Ja osobne by som ale povedal, ze do volneho terenu skor BC bezky, nez tie klasicke.
dokilto
Diky za postrehy, tzn. že keď chcem normálne skejtovať tak len šupiny, alebo hladké? Či iba hladké lyže?
Šupiny som chcel pôvodne vyradiť z výberu kvôli tomu že sa podľa mňa nadmerne opotrebúvajú. Aj keď je to možno len môj dojem, ale pocit že mi bežky nedržia v zábere a šmýkajú dozadu mám čím ďaľej častejšie a dĺžku mám na svoju hmotnosť zvolenú správne.
Dnes som skúsil na svojich šupináčoch Atomic Motion 52 Grip skejt techniku na Starej Myjave na úsekoch kde bolo menej ľadu a aj tak mi šmýkali do strán, aj keď chápem že na toto určené nie sú. Čo teda majú skejt lyže oproti ostatným? Ostrejšie hrany, iný tvar sklznice?
150e samozrejme rátam za samotné lyže bez viazania.
Do stran smykali,lebo zatial nezvladas techniku odrazu ,sklzu. Lyze na skejt nie su nicim vynimocnym odlisne,skratka potrebujes mat co najlepsi sklz,aby nedrhli a nerozhadzovali ti predozadny balans. Myslim ,ze aj na dialkovych behoch klasickou technikou pouzivaju skejtove lyze ,lebo skratka lepsie klzu ,su urcene len na sklz,comu ziadny typ lyze na klasicku techniku nemoze konkurovat.
No to je prave to ze su to protichodne poziadavky ako pisali vyssie. Na klasiku streda cast sklznice brzdi, sluzi na to aby si sa pri pritlaceni nohy z nej vedel odrazit. Na to tam mas tie supiny, moher alebo stupaci vosk, a predna a zadna cast sklznice sluzi na sklz, tam davas klzny vosk. A ked ides dolu kopcom na oboch nohach tam ta brzdna/stupacia cast je nad podkladom aby ta nebrzdila ale pri prilaceni jednej nohy sa zaprie do snehu aby si sa mohol odzazit.
A bezky na skate su proste klzne v celom povrchu, tam nechces aby ta nieco brzdilo. A teda ako su casto tvrdsie, kratsie a topanky tiez tvrdsie ako na klasiku.
Existuju aj kombi verzie (beziek aj topanok) ale co som cital vacsinou to nikto neodporucal.
LMS: uzsie su , inak o tom moc neviem , ale uz to napisali ini /skusal som raz, sli paradne, neviem ale korculovat, dost silove to je, ale preferujem skor take a potom asi BC, klasicke bezkovanie mi nejako "nevonia"/
Inak teda odraz na skejte ide celou lyzou a hranou, v tom je rozdiel a zaroven lyza je kratsia a tvrdsia. No, najlepsie bude ist to vyskusat na Skalku
Na skejt hladke. Rozdiel je najma v rychlej - smyklavej sklznici a byvaju uzsie a lahsie. Na lade ti budu smykat vsetky, na lad su korcule.
Na skejt musis mat upravenu trat, inak je to trapenie. Niekedy sa da tiez na zamrznutej kruste, na ktoru pripadlo trochu snehu, alebo na lade na jazere, ak je popraseny.
A v neposlednom rade potrebujes mat aj kondicku a techniku, inak iba kracas alebo ti nohy lietaju na vsetky strany.
Inak to opotrebenie supin je skor len dojmologia. Prave hladke ti kamene a korene doskriabu a ohobluju, potom idu pomalsie a blbo sa voskuju. Ak chces mat ale pokoj na dusi, supiny si mozes dat za par eur prefrezovat a budu ako nove.
dokilto
tzn. že keď chcem normálne skejtovať tak len šupiny, alebo hladké?
keď chceš seriózne skejtovať, tak lyže, topánky a aj palice na skejt, "kočko-pes" ti nebude k tvojej spokojnosti fungovať, tu nič nenašpekuluješ, hociako sa budeš snažiť kombinovať
Ja som prezil dlhe roky s kombi lyziarkami a kombi hladkymi lyzami ,takymi lacnymi zo Sportissima.Hlavne ,aby si mal spravne trafenu mazaciu komoru na tvoju vahu,test s A4 papierom. Az ked som zacal serioznejsie bruslit a osvojil si 1:1,tak limitujucim bola iba dlzka paliciek,tak tie sa kupili o 10 cm dlhsie a bolo vyriesene,neskor skejty lyze ,viazanie si stale prehazujem jedno a tie stare 10 rocne obuchane kombi pouzivam na klasiku,vyhoda na krpaloch hore dole v strojovo neupravenej stope,ze su kratsie.Lyziarky som tiez menil,lebo sa rozpadli,ale tie je lepsie mat dvoje.
neváľajú sa niekom doma tanieriky na bežecké palice? prípadne tip, kde sa dajú kúpiť?
palice sú nejaké Gryf staré hliníkové, ale škoda ich vyhodiť, kým slúžia
Diky za rady, teda ak správne rozumiem, na skejt iba hladké lyže bez stúpacieho vosku v strednej časti? Dúfal som že sa budú dať kúpiť lyže ktoré zvládnu skejt aj klasiku, ale také ľahké to asi nebude. Hladké som nechcel kvôli nutnosti mazať aj počas výjazdov s meniacimi sa podmienkami, ale ak tomu chápem na skejt je to jedno.
Tie moje lyže už asi stratili pružnosť, alebo neviem. V zjazde cítim ako mi šúchajú šupiny o sneh a pritom do kopca v zábere mi prešmykávajú dozadu.
Tá požičovňa bude najlepšie riešenie, v TN majú dobrý výber bežiek a vezmem ich asi na Skalku. V tej Myjave to inak za veľa nestálo, dosť ľadu, stopa na klasiku takmer žiadna a sem tam trčiaci asfalt.
Diky za rady, teda ak správne rozumiem, na skejt iba hladké lyže bez stúpacieho vosku v strednej časti? Dúfal som že sa budú dať kúpiť lyže ktoré zvládnu skejt aj klasiku, ale také ľahké to asi nebude. Hladké som nechcel kvôli nutnosti mazať aj počas výjazdov s meniacimi sa podmienkami, ale ak tomu chápem na skejt je to jedno.
Tie moje lyže už asi stratili pružnosť, alebo neviem. V zjazde cítim ako mi šúchajú šupiny o sneh a pritom do kopca v zábere mi prešmykávajú dozadu.
Tá požičovňa bude najlepšie riešenie, v TN majú dobrý výber bežiek a vezmem ich asi na Skalku. V tej Myjave to inak za veľa nestálo, dosť ľadu, stopa na klasiku takmer žiadna a sem tam trčiaci asfalt.
Ahoj,
neviete mi prosím poradiť čo s poškodenou bežkárskou lyžiarkou Salomon ? Po niekoľko ročnom použivaní, viacnásobné vzájomné údery lyžiarok z vnútornej strany vylomili plastový trn na ktorom "visí" plastové spevnenie päty ? Googlenie bez úspechu, ani ako náhradný diel ani nejaká možná oprava.
Strojárske riešenie a výroba takého "cuplíka" je ozaj totalne posledné riešenie.....
Ahojte, mam tiez problem s lyziarkami, boli sme 3 dni na Certovici a kazdy raz mi nestihli uschut lyziarky a viete si asi predstavit co to bolo po 3. dnoch vypestovanych kultur. Dava to o sebe poznat kvalitnym puchom .
Mate skusenost s pranim bezkarskych lyziarok? Nikde sa neviem docitat ci je to pratelne alebo nie … velke tabu je okolo toho. Mam Salomony Combi Pro https://www.salomon.com/en-int/shop-int/product/pro-combi-prolink.html#color=60045
Keby sa dala oddelit vnutorna vlozka tak sa ani nepytam rovno by som to do tej pracky vopchal ale je to jeden kus. Mam obavu ci by som ich nejakym sposom “funkcne” neposkodil ak by som ich takto cele opral.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Šupinám by som sa rád vyhol, ale hladké lyže určite nechcem.
šupiny nechceš, a hladké tiež nie, ostáva už len mohér na ktorom sa určite nedá skejt, ostáva ešte peltonen nanogrip, ale asi ani na nich nebudeš pekne kĺzať skejtovou technikou...myslím že si dal do filtra protichodné požiadavky, zájdi na štrbské, za 12e si požičaj komplet výstroj na skejt, po hodine ich vymeň za mohér aby si mal vlastnú praktickú skúsenosť ako to funguje
https://www.skicentrum.com/produkt/skol-brados-xt-tour-step-bezky-s-protismykem/?attribute_pa_delka=190
https://www.eski.sk/delta-step.htm/v-259670?gclid=EAIaIQobChMItc2h7czq9QIVtIKDBx3jwADbEAQYBCABEgKPnPD_BwE
Čiastočne strojová stopa, čiastočne neupravené terény. Ďakujem
Za mna podla popisu skor Skol, ale pre zaciatocnika je to ako pises jedno. Urcite ale konzultujte spravnu dlzku a pohodlnu obuv.
Diky za postrehy, tzn. že keď chcem normálne skejtovať tak len šupiny, alebo hladké? Či iba hladké lyže?
Šupiny som chcel pôvodne vyradiť z výberu kvôli tomu že sa podľa mňa nadmerne opotrebúvajú. Aj keď je to možno len môj dojem, ale pocit že mi bežky nedržia v zábere a šmýkajú dozadu mám čím ďaľej častejšie a dĺžku mám na svoju hmotnosť zvolenú správne.
Dnes som skúsil na svojich šupináčoch Atomic Motion 52 Grip skejt techniku na Starej Myjave na úsekoch kde bolo menej ľadu a aj tak mi šmýkali do strán, aj keď chápem že na toto určené nie sú. Čo teda majú skejt lyže oproti ostatným? Ostrejšie hrany, iný tvar sklznice?
150e samozrejme rátam za samotné lyže bez viazania.
A bezky na skate su proste klzne v celom povrchu, tam nechces aby ta nieco brzdilo. A teda ako su casto tvrdsie, kratsie a topanky tiez tvrdsie ako na klasiku.
Existuju aj kombi verzie (beziek aj topanok) ale co som cital vacsinou to nikto neodporucal.
Inak teda odraz na skejte ide celou lyzou a hranou, v tom je rozdiel a zaroven lyza je kratsia a tvrdsia. No, najlepsie bude ist to vyskusat na Skalku
kajto: to je ten treti styl bezkovania, co citam
Na skejt musis mat upravenu trat, inak je to trapenie. Niekedy sa da tiez na zamrznutej kruste, na ktoru pripadlo trochu snehu, alebo na lade na jazere, ak je popraseny.
A v neposlednom rade potrebujes mat aj kondicku a techniku, inak iba kracas alebo ti nohy lietaju na vsetky strany.
Inak to opotrebenie supin je skor len dojmologia. Prave hladke ti kamene a korene doskriabu a ohobluju, potom idu pomalsie a blbo sa voskuju. Ak chces mat ale pokoj na dusi, supiny si mozes dat za par eur prefrezovat a budu ako nove.
tzn. že keď chcem normálne skejtovať tak len šupiny, alebo hladké?
keď chceš seriózne skejtovať, tak lyže, topánky a aj palice na skejt, "kočko-pes" ti nebude k tvojej spokojnosti fungovať, tu nič nenašpekuluješ, hociako sa budeš snažiť kombinovať
palice sú nejaké Gryf staré hliníkové, ale škoda ich vyhodiť, kým slúžia
Aj skejtové treba sem tam mazať, inak to "nejede"
neviete mi prosím poradiť čo s poškodenou bežkárskou lyžiarkou Salomon ? Po niekoľko ročnom použivaní, viacnásobné vzájomné údery lyžiarok z vnútornej strany vylomili plastový trn na ktorom "visí" plastové spevnenie päty ? Googlenie bez úspechu, ani ako náhradný diel ani nejaká možná oprava.
Strojárske riešenie a výroba takého "cuplíka" je ozaj totalne posledné riešenie.....
Ale či (a za aké poštovné) to dostaneš z Austrálie na Slovensko, to je otázne...
Mate skusenost s pranim bezkarskych lyziarok? Nikde sa neviem docitat ci je to pratelne alebo nie … velke tabu je okolo toho. Mam Salomony Combi Pro https://www.salomon.com/en-int/shop-int/product/pro-combi-prolink.html#color=60045
Keby sa dala oddelit vnutorna vlozka tak sa ani nepytam rovno by som to do tej pracky vopchal ale je to jeden kus. Mam obavu ci by som ich nejakym sposom “funkcne” neposkodil ak by som ich takto cele opral.
Diki vopred za kazdu radu.