Podľa mňa práve pri tomto nano gripe nie je až taká dôležitá technika odrazu,lebo odrazová komora je po celej dĺžke lyže,na rozdiel od klasiky /moheru ,kde je táto "pod patou" a je ju treba patričně zatazit,keďže inak je vo vzduchu. Tiež som nad nimi rozmýšľal,ale mám obavy ,že budú príliš drhnut,teda ,nebudú rýchle. Ideálne je samozrejmä skejtovat ,alebo klasiku na prasane ,vtedy vosky fungujú?
26.11.2024 - 10:43:42
00
.

Naposledy upravil Touro dňa 26.11.2024 - 12:35:05, celkovo upravené 2 krát.

26.11.2024 - 10:52:41
00
Nanogripy fungujú celkom dobre keď je v stope trochu vlhkosti. Ja som si ich pri klasike celkom obľúbil.
26.11.2024 - 12:33:59
00
Teda ideálne ,keď sneh zmení štruktúru,teda keď sa z ihliciek stávajú guľôčky a nemá sa čo zapichnuť do odrazového vosku🙂 Presne na tieto podmienky potrebujem jedny bežky.
26.11.2024 - 12:49:26
00
Univerzálnosť a možnosť korčuľovania sa mi na nanogripe práve páči, sem tam zbehnem na skejt stopu.
Sezónne spravím na bežkách možno 300-400km takže keby výdrž bola aspoň ¾ z toho čo udáva výrobca je to pre mňa až až.
Šupiny takisto asi viac nevydržia a niekedy je to utrpenie.
Ten mohér neviem no, tam sú tiež isté nevýhody..
Každopádne je to pekný ale pre mňa iba doplnkový šport a nemienim vrážať peniaze do 3 párov bežiek a veci okolo toho.

Z modelových rád peltonenu som jeleň, čo takéto niečo? Zrejme starší model, neviem či sa to nejako odrazí na životnosti sklznice.
https://www.najsport.sk/bezky-peltonen-nanogrip-infra-cosmic-nis-21-22#product_variant=54020
26.11.2024 - 14:14:26
00
Na klasiku a obcasny skejt na upravenej trati by ste brali skin alebo nanogrip?
V miestnom obchode mi poradili skin, vraj nanogrip pri skejte viac drhne.
Aky mate na to nazor?
01.12.2024 - 11:02:13
00
ale na skate (FT) su uplne ine lyze. tam nie je ani skin ani nanogrip predsa...a na lyziach na klasiku (CT) sa moc dobre skejtovat neda. mam vybavu na obe techniky - cize viem to porovnat navzajom. topanky na FT maju inu konstrukciu a flex. jasne par temp s tym das ale ist napr. na štrbske a tam kruzit hodinu FT s CT topankami a lyzami a kratsimi palicami si asi neviem predstavit...teda viem ale nesiel by som do toho....ja ked idem klasiku, tak sa skejtovat ani nepokusam a to mam na CT "kombi" topanky

a este by som dodal, ze mam bezky aj na leto - teda roller ski a tam je to este horsie. ist CT na FT lyziach bez reverzneho kolesa je asi nemožne...alebo FT na tych placatych kolieskach od CT, zoderies lyzu zvnutra
01.12.2024 - 12:14:51
01
Ja som sa učil skejt na klasických kombi bežkách,dalo sa lebo neboli tak dlhé ako špeciálky na klasiku.A tiež po čase sa odrazový vosk spotreboval ,tak klzali pekne,na 2:1 to stačilo.Na 1:1 už nie,lebo tam viac klzes na jednej nohe a teda dlhšie zatazujes odrazovu komoru . Predmin. rok som kupil mohér,ale tam moc nanaskejtujes ,presne ako píše dagger pre nanogripy ,skrátka majú príliš veľký odpor na skejtovu techniku,nejde to.
01.12.2024 - 13:00:39
01
Alphafly napísal:
Na klasiku a obcasny skejt na upravenej trati by ste brali skin alebo nanogrip?
V miestnom obchode mi poradili skin, vraj nanogrip pri skejte viac drhne.
Aky mate na to nazor?

v miestnom obchode sú asi veľký odborníci, mám skin, vôbec sa na nich nedá korčuľovať, ak pri odraze prenesieš celú váhu tela na jednu skin lyžu, tak ťa to veľmi zbrzdí, skoro až zastaví, či sa dá korčuľovať na nanogripoch to neviem
01.12.2024 - 13:54:41
01
Takze jedny bezky na vsetko asi nebudu to prave.
Zase ja som skejtoval aj na supinach tak som si myslel ze nano alebo skin budu o dost lepsie :)
Ak by som pripustil ze kupim jedny bezky na skejt a jedny na klasiku, topanky budu stacit jedny- combi?
Palice samozrejme ze treba na skejt dlhsie ale este jedny topanky by som uz mentalne nedal :D

Bezky na skejt stacia nejake lacnejsie?
Alebo je tam vyrazny rozdiel. O rychlost mi nejde, skor o funkcnost.
Kludne poradte nejake konkretne skejty na nejakych 80kg.
Co sa tyka klasiky tam som viacmenej uz rozhodnuty pre nanogrip.
Diky
01.12.2024 - 15:03:05
00
Stacia lacne. Drahšie tiež môžu znamenat, že sú určené na specificke podmienky. Takže ak už kupujes namakane karbonky, tak treba niekoľko odlisnych parov... 😂
Tiež som zastancom názoru, že na klasikach sa poriadne skate nedá. Sám som si tým prešiel. Kombi topanky, dlhsie palice a trapenie. Takmer som to zavrhol. Našťastie sa pri mne zastavil iný bezkar a poradil. Na druhý den som kúpil v akcii lacne alpina.
Potom bolest, skate je úplne iný pohyb. Stupak musíš vymakat. Po pár jazdach, paráda.
Potom som raz skúsil bežky od "duklistu" (mal zo sebou snáď 10 parov v aute, pre neho normal) určené presne na ten sneh. Normálne som mal pocit, že podvadzam.
01.12.2024 - 15:37:34
02
Tak jasne ono je to ako s bajkami, da sa ist aj nad 10tis euro a stale nemas to najlepsie :D
Ale na tych mojich par desiatok km rocne nemienim vrazat tisicky do bezkovania.

K tym skejtom, taketo daco by stacilo? Zdaju sa mi trochu pridlhe ale do hmotnostneho rozmedzia by som sa zmestil. Cena myslim dobra nic podobne som nenasiel
https://www.najsport.sk/katalog-produktov/bezecke-lyzovanie/bezecke-lyze/sporten-sprint-skate#product_variant=54083
01.12.2024 - 21:05:39
00
Na také obyčajné šolíchanie v pohode... Ale ak nemáš 190+ cm, tak sú sakra dlhé...
05.12.2024 - 09:38:05
00
nevyberaju sa ale sportenky podla vahy lyziara ?
05.12.2024 - 10:27:15
00
Možno, ale aby mal trebárs 180cm chlap dvojmetráky na skejt mi príde trošku divočina...
06.12.2024 - 09:04:19
00
keyboard_arrow_up