Vzhľadom na to že sa dni skracujú a z práce chodím neskoro prestávam mať čas na bike, chcel by som začať aspoň behávať, les mám pod oknom. Nemám s tým ale žiadne skúsenosti, ako začať, načo dávať pozor a pod. Rád si nechám poradiť od skúsenejších bežcov
2 roky, cca 15 pretekov na ceste v priemernej dlžke 27 km, 250 euro na rok, ostatné preteky na tartane na 10 000 m, 5000 m v inej (certifikovanej) obuvi
To by nebolo take strasne ak to ma clovek cisto len na preteky. Kazdopadne pytam sa len pre zaujimavost 500e nedam za topanky ani keby behali same mam klasicke Pro 4 a su super, neviem ako vyhodu poskytnu tieto okrem par gramov nizsej vahy.
Ale super ze aj s takymito kuskami tu ma niekto skusenost
Doteraz som si myslel ze dolezitejsiu ulohu zohrava tlmenie, kvalita peny a karbonoveho platu, teda aj odrazu. Rozdiel par gramov na nohe ani necitim, neviem ako to moze cloveka zrychlit o 30s na 10km.
Jasne ze sa bavime o porovnani vykonnostnych tenisiek, napr. Alpha/vaporfly, metaspeed, Adios Pro, Endorphin, atd.
Rozdiel oproti treningovym 300g topankam tam samozrejme je, ale tiez hlavne z dovodu nekvalitnej peny a absencii karbonu.
Ak su Pro Evo 1 nejakym zazrakom rychlejsie o 3s na km ako ostatne spickove tenisky na trhu tak to bude asi skor lepsou penou ako vahou.
Keď sa beží o majstra krajiny, nebolo by spravodlivejšie, keby mali všetci obuv rovnakej hmotnosti?
bolo by to spravodlivešie keby mali obuv rovnakej hmotnosti aj rovnakých x- dalších vecí ovplyvňujúcich výkon - rovnaký talent, vysokohorský kemp v rovnakej výške, rovnako dlhú dobu pobytu v kyslíkovom stane, rovnaké sedavé zamestnanie, ...
2 roky, cca 15 pretekov na ceste v priemernej dlžke 27 km, 250 euro na rok, ostatné preteky na tartane na 10 000 m, 5000 m v inej (certifikovanej) obuvi
Miešajú sa nám tu jablká s hruškami, tak si to poďme upratať, aby sme porovnávali s porovnateľným.
Adidas Adizero Adios Pro Evo 1 (cenníková cena 500 €) nemajú predchodcu. Jedná sa o prvú verziu, momentálne prichádza nástupca s označením Adidas Adizero Adios Pro Evo 2 (preto "jednotky" je možné kúpiť aj so zľavou).
Ak uvádzaš výdrž 2 roky, určite nemôžeš hovoriť o výdrži spomínaných Pro Evo 1, ale zrejme o Adidas Adizero Adios Pro 3 (cenníková cena 250 €), o ktorých je známe, že mali skvelú odolnosť a držali funkčné vlastnosti (podobne ako napr. prvá generácia "alphaflyov").
mal som na mysli všeobecne predchodcu top bežeckej obuvi Adidas Adizero Evo teda druhú najlepšiu bežeckú obuv Nike Vaporfly v ktorej sa zabehli predchádzajúce maratónske najlepšie svetové časy a teda rozdiel v týchto dvoch maratónkach, ja som nepísal o výdrži ale o časovom zisku vdaka menšej váhe v tomto prípade 144 g Adizero Evo 1 a 195 g Nike Vaporfly xy (obe veľkosť č. 44), o výdrži 400 km písal lakko a ja som to len prepočítal na roky (2) podľa počtu a vzdialenosti pretekov, ak je časový zisk podla toho co dal JFE od umelej inteligencie väčší tak len dobre - do Prievidze na M-SR
Ak za najrýchlejšiu obuv sveta považujeme tú, v ktorej padajú svetové rekordy, tak predchodcom Adidas Adizero Adios Pro 1 nie sú Vaporfly, ale Nike Alphafly 3 (Kelvin Kiptum, Chicago 2023) a ešte predtým Nike Alphafly 2 Eliud Kipchoge (Berlín, 2022).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ale super ze aj s takymito kuskami tu ma niekto skusenost
Na tie 2-3 sekundy je nejaka studia alebo test, alebo len musime verit vyrobcovi?
Keď sa beží o majstra krajiny, nebolo by spravodlivejšie, keby mali všetci obuv rovnakej hmotnosti?
aJoN ako vtip dobre
chce sa dostat niekde sem. tie 2-3 sekundy su samozrejme standardnej kvality ked ivan trieska hausnumera...
Jasne ze sa bavime o porovnani vykonnostnych tenisiek, napr. Alpha/vaporfly, metaspeed, Adios Pro, Endorphin, atd.
Rozdiel oproti treningovym 300g topankam tam samozrejme je, ale tiez hlavne z dovodu nekvalitnej peny a absencii karbonu.
Ak su Pro Evo 1 nejakym zazrakom rychlejsie o 3s na km ako ostatne spickove tenisky na trhu tak to bude asi skor lepsou penou ako vahou.
aJoN ako vtip dobre
aj veľkosť č. 44 ? na ktorom webe ?
najma ak sa bavime o 3min/km-3:30min/km.
bolo by to spravodlivešie keby mali obuv rovnakej hmotnosti aj rovnakých x- dalších vecí ovplyvňujúcich výkon - rovnaký talent, vysokohorský kemp v rovnakej výške, rovnako dlhú dobu pobytu v kyslíkovom stane, rovnaké sedavé zamestnanie, ...
Miešajú sa nám tu jablká s hruškami, tak si to poďme upratať, aby sme porovnávali s porovnateľným.
Adidas Adizero Adios Pro Evo 1 (cenníková cena 500 €) nemajú predchodcu. Jedná sa o prvú verziu, momentálne prichádza nástupca s označením Adidas Adizero Adios Pro Evo 2 (preto "jednotky" je možné kúpiť aj so zľavou).
Ak uvádzaš výdrž 2 roky, určite nemôžeš hovoriť o výdrži spomínaných Pro Evo 1, ale zrejme o Adidas Adizero Adios Pro 3 (cenníková cena 250 €), o ktorých je známe, že mali skvelú odolnosť a držali funkčné vlastnosti (podobne ako napr. prvá generácia "alphaflyov").
maju aj 44
https://www.sportsshoes.com/product/adi17070/adidas-adizero-adios-pro-evo-1-running-shoes