Ja bežkujem už cca. 33 rokov..... naučili ma brzdiť bosorkou a to bolo pre mňa to pravé orechové, od vtedy tento spôsob používam. ...... Ideálne sú obyčajné hliníkové palice dobre ohybné. Pár krát sa mi stalo ,že som na palice v hlbokom snehu sadol a ohol do pravého uhla. Toto je základná abeceda bezpečného turistického bežkovania v neznámom teréne a zlých snehových podmienkach. A nie je hanba bežky odopnúť a zísť nebezpečný úsek pešo.
Za tie roky bežkovania som sa nestretol s tým že by sa niekto zranil týmto spôsbom brzdenia ale nikomu nevnucujem ho používať ak sa mu zdá nebezpečný. Prajem všetkým príjemné a hlavne bezpečné
bežkovanie v tejto zimnej sezóne.
Asi v ramci techniky treba rozlisit turistiku na bezkach a sportove bezkovanie. Co sa tyka vybavenia, tak hlinikove palice sa uz asi nedaju zohnat ani po bazaroch, predsa technologie nas posunuli niekam inam

O nebezpecnosti tohto sposobu brzdenia vypoveda to, ze aj Racho ich uz ohol a bola to len vec nahody, ze sa nimi neprerazil. Nebezpecne useky urcite nieje hamba zist pesi, pretoze v X pripadoch je to zdravsie

Inac "bosorkovat" v upravenej stope je jasna provokacia ostatnych bezkarov, za co si moze dotycny vysluzit palicovu inzultaciu ostatnymi tolerantnymi uzivatelmi stopy

A to ze si sa nestretol s takymto urazom je slaby argument, pretoze poznam babu, ktora skoncila na operacnom stole na gynekologii po " bosorkovani "

Takze je na kazdom, akym sposobom bude bezky pouzivat, ale s Rachom sa urcite zhodneme na jednom. Bezkujte bezpecne, aby ste z bezkovania mali radost.