Ja som zatiaľ všetky svoje večerné skialp akcie absolvoval s pomerne obyčajnou, už dve generácie starou Petzl Actik Core s maximálnym výkonom 450 lúmenov. Na výstup úplne stačí aj stredná intenzita (100 lm) a mám pocit, že ani v zjazde ma tých na dnešné pomerny pomerne skromných 450 lm neobmedzovalo. Sneh veľmi dobre odráža svetlo a predovšetkým, v Petzl majú veľmi dobre zvládnuté to usmernenie výkonu, resp. tvar svetelného kužeľa. Výdrž akumulátora CORE bude v chlade asi o niečo nižšia než papierových 120 minút v najvyššom móde (ktorý ale reálne potrebuješ jedine v zjazde), no také 90 - 100 minútovky po práci na Babe som s tým bez problémov dával a na Štrbské Pleso - Chata pod Soliskom a späť to tiež vydalo aj pri nejakých -12 °C.
Možno ma niekto skúsenejší poopraví či doplní, no z mojich skúseností nejaké ťažké tisíce lúmenov nie sú nutné. Ako zdroj energie sa skôr prikláňam k akumulátoru, prípadne takým univerzálnym riešeniam ako má Petzl alebo Black Diamond.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
akú čelovku doporučíte na večerný skialp po zjazdovke, štrbské-solisko, koľko lumenov, na akumulátor alebo výmenné batérie?
Ja som zatiaľ všetky svoje večerné skialp akcie absolvoval s pomerne obyčajnou, už dve generácie starou Petzl Actik Core s maximálnym výkonom 450 lúmenov. Na výstup úplne stačí aj stredná intenzita (100 lm) a mám pocit, že ani v zjazde ma tých na dnešné pomerny pomerne skromných 450 lm neobmedzovalo. Sneh veľmi dobre odráža svetlo a predovšetkým, v Petzl majú veľmi dobre zvládnuté to usmernenie výkonu, resp. tvar svetelného kužeľa. Výdrž akumulátora CORE bude v chlade asi o niečo nižšia než papierových 120 minút v najvyššom móde (ktorý ale reálne potrebuješ jedine v zjazde), no také 90 - 100 minútovky po práci na Babe som s tým bez problémov dával a na Štrbské Pleso - Chata pod Soliskom a späť to tiež vydalo aj pri nejakých -12 °C.
Možno ma niekto skúsenejší poopraví či doplní, no z mojich skúseností nejaké ťažké tisíce lúmenov nie sú nutné. Ako zdroj energie sa skôr prikláňam k akumulátoru, prípadne takým univerzálnym riešeniam ako má Petzl alebo Black Diamond.
dnes si nic ine ako toto uz nekupuj, je uplne inde jak vsetko ostatne https://www.petzl.com/INT/en/Sport/Headlamps/SWIFT-RL