Ja mam pevne na oboch koncoch A keby som si chcela sptavit pasy na tu Dynafit 84 a vpredu mam na spicke tu stredovu škáru tak ako to spravim? Viem, ze napr. skialpinista.sk predava Dynafit uchyt ale len ten "dzindzík" no ako ho pripevnim o pas? Videla som, ze sa to robi tak, ze si z kusu tenkeho horolezeckeho lanka spravis oko, zahrckas, pas cez to prevlecies, zlepis na kúsku o seba a ten uzol lanka je vlastne uchyt do tej škáry na lyzi. Fungovalo mu to ale velmi dobre.
a vlastne, viete mi vysvetliť čo a prečo by malo byť lepšie ... pevné vpredu napínanie vzadu vs pevne v zadu a napínanie v predu?
Napínak vpredu má tú nevýhodu, že ak si pri chôdzi škrtneš špičkou lyže o ten napínak na druhej lyži, tak si vyzuješ pás. Kamáratovi sa to stalo, škrtol, vyzul pás a vo víchrici sme už len videli ako pás letí do bielej tmy do doliny.
Preto už x rokov mám pevný predok, napínanie vzadu - Black Diamond a teraz K2 univerzálne koncovky.
ešte plus taká vec, že ak sa ti roztrhne predný upinák, tak končíš túru (alebo nejako zaimprovizuješ, na kolene opravíš)
ak sa ti roztrhne zadný upinák , tak sa nič nedeje
Napínak vpredu má tú nevýhodu, že ak si pri chôdzi škrtneš špičkou lyže o ten napínak na druhej lyži, tak si vyzuješ pás. Kamáratovi sa to stalo, škrtol, vyzul pás a vo víchrici sme už len videli ako pás letí do bielej tmy do doliny.
Preto už x rokov mám pevný predok, napínanie vzadu - Black Diamond a teraz K2 univerzálne koncovky.
tot sa mi občas stane v strných travezoch pri otočke, ale pas je predsa nalepený, neodletí len tak
to už musí byť velká nešikovnosť ho odlepiť od celej lyže....
jednoducho si klaknem a nahodím , 3s roboty
chodím na skialp s chlapmi cca 10 sezon a ešte mi nikto nespomenul že by stratil pás
jednine pna vrchole pri fučáku si nedali na veci pozor a už to fičalo....hehe
dokonca ani chlapi chrti čo maju 3/4tinové pasy len so šnurkou na špičke to nespomínali..
tak ja neviem ešte som to nerobil ...
a rozmýšľal som, že ak zoženiem nejaké 80-82 mm pásy tak by som jazdil rovné a neorezával by som presne podľa tvaru
Chyba. Ak sa ti nechce orezavat pásy ,tak to daj niekomu spraviť. V traverzoch si na to potom 1000 krát spomenieš keď ti podsmykne lyza.
tot sa mi občas stane v strných travezoch pri otočke, ale pas je predsa nalepený, neodletí len tak
chodím na skialp s chlapmi cca 10 sezon a ešte mi nikto nespomenul že by stratil pás
dokonca ani chlapi chrti čo maju 3/4tinové pasy len so šnurkou na špičke to nespomínali..
pás nalepený je, ale ak je už staršie lepidlo, stačí fakt, že si v tej chvíli nevšimneš,
že si si skopol napinák, spravíš jeden krok,
pás zostane za tebou a letí preč
otázka znela, že aké sú plusy/mínusy oboch systémov, tak sem s nimi
takže na vine je zanedbaná udržba pasu, teda lepidla nie špičky...
stačí stare obnoviť novým a lepí jak divý... to je jedna z častých vecí čo ludia flakaju a potom frflu ake su to šmejdy, lepidlo nieje večné
Obavam sa, ze na starych Black Diamondoch bolo lepidlo vecne ako Lenin - aspon tie co som mal a posunul dalej nevykazuju nejak badatelne opotrebenie. Netusim aku environmentalne fajnovu lakocinu na ne nanasaju ale uz len kvoli lepidlu banujem, ze som zmenil znacku. Tak som origo lepidlo sundal a naniesol renovacne Black Diamond a tesim sa na prve testovanie.
vyskočila na mňa reklama na lyže Movement ALP TRACKS 84 LTD ... a podla toho čo som čítal a videl video propagačné tak to sú hádam dokonalo ideálne lyže jazdili ste už niekto túto značku?
ja mám BondX 2014 tuším, 84mm, na mňa úzke, ale kamarát čo mi ich doporučil má o ročník staršie, a furt hovorí, že najlepšie lyže aké kedy mal, ešte má aj nejaké staršie Apple
Ja mam pevne na oboch koncoch A keby som si chcela sptavit pasy na tu Dynafit 84 a vpredu mam na spicke tu stredovu škáru tak ako to spravim? Viem, ze napr. skialpinista.sk predava Dynafit uchyt ale len ten "dzindzík" no ako ho pripevnim o pas?
ja som min. sezónu striedal lezeckú a lyžiarsku podľa teploty, ale tiež v nich bolo pri šlapaní teplo, teraz používam bikovú, má šilt, tak funguje aj proti slnku a viem dať na ňu aj veľké svetlo bezpečnosť asi nieje ideálna, ale aspoň ju môžem mať na hlave stále a zdrbať sa dá aj pri výšlape
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ak sa ti roztrhne zadný upinák , tak sa nič nedeje
a rozmýšľal som, že ak zoženiem nejaké 80-82 mm pásy tak by som jazdil rovné a neorezával by som presne podľa tvaru
Chyba. Ak sa ti nechce orezavat pásy ,tak to daj niekomu spraviť. V traverzoch si na to potom 1000 krát spomenieš keď ti podsmykne lyza.
pás nalepený je, ale ak je už staršie lepidlo, stačí fakt, že si v tej chvíli nevšimneš,
že si si skopol napinák, spravíš jeden krok,
pás zostane za tebou a letí preč
otázka znela, že aké sú plusy/mínusy oboch systémov, tak sem s nimi
stačí stare obnoviť novým a lepí jak divý... to je jedna z častých vecí čo ludia flakaju a potom frflu ake su to šmejdy, lepidlo nieje večné
kámošovi to urobili takto.