300 je za batoh + 400-500 za patrónu s vakom. Nieje to málo,ale ...
Ak kupujes rovno batoh so systemom ABS (citaj: air bag system, nie znacku ABS) vyjde to vyrazne lacnejsie.
Ako pise Miso, kto je trpezlivy a ochotny tomu venovat cas da sa zohnat aj lacnejsie. Mne sa podarilo kupit od Mammutu PAS 35 za 400+80 a RAS 30 za 270+80...
Treba si aj spocitat kolko vazi taky lavinovy batoh s zakladnou lavinovou vybavou, mackami, cepinom, termoskou, ...
Knieza asi chcel len batoh kde sa rozumne zbali a pripne tam aj lyze
System ako taky vazi podla netu 700-850g +flasa ocel ma 500g. Takze tych +/- 1300g (taka litrova termoska s cajom a horalkou ) naviac mi za vyssiu sancu prezit stoji. Naviac oproti lyziarskej vybave to mas ,,na furt"
Tak zas aj na bike tu malokto nosi stale korytnacku, full face helmu, komplet chranice atd. A tiez ta to vie zachranit... Kazdy musi zvazit co a kde jazdi. Najme sa na skialpoch netrepat tam kam nemas v danom case. A ten chudak v tatrach ani nemal zakladnu vybavu...
Ja osobne mam dilemu. Set Scott Superguide 95 + Diamir Vipec Evo sa da kupit za 760E, pripadne viac kupit bazarove DPS Wailer 99 s Marker Kingpin za 500E. Chcem nieco univerzalne (hrebenovky, dlhsie tury, ale ziadne pretekanie sa) ako doplnok ku splitu, ktoreho nevyhody som popisal par dni dozadu.
Budem rad ak skusite poradit. Pripane na tom sport okay sa daju vytvorit aj ine sety.
Vdaka
Ja som po mnohých dilemách mala už skoro kúpené kombo Scott Superguide ale 88 (v adamsport za 400) a Vipec(nový na bazoši za 290 aj s brzdou) pretože doma jeden Vipec už je a veľmi sa mi páči, vypína a ovláda sa jednoducho. Lenže som to odvolala lebo sa prezradilo, že dostanem na vianoce niečo iné, čo je aj dobre, lebo som chcela takú viac skialpu ale intuitívne som kukala širšiu lyžu a v podstate by som skončila s niečím podobným čo mám. Volila som Scott preto, lebo už mám Scott Dozer 2013 (175cm/131-98-127) a som s tou lyžou mega spokojná a dá sa na nej robiť všetko. Dokonca mi aj na zjazdovku vyhovuje viac ako moja slalomka Volkl RaceTiger, tú vytiahnem len sporadicky. Do kopca sú mi na nej trochu široké špičky a niekedy si sama sebe zavadziam preto by som ja už na šlapanie nešla do širších lyží. Na DPS som nikdy nestála, a Kingpin má kamoš, on je spoko, určite sa do toho zapneš jednoduchšie ako do Vipecu ale ak chceš evo s tou "zarážkou" na š***** pri obúvaní tak to je zajedno. Mne osobne na Markroch vadí to prepínanie na walk pod lyžiarkou, ktoré má aj toto viazko. Ja teraz ovládam viazko komplet paličkou zo stoja a tak sa mi to páči viac.
Veľa šťastia pri rozhodovaní.
Ja teraz riešim upgrate pre manželku. Boty už mám, viazko na 99% radikal st 2. Len lyžu sa neviem rozhodnúť. Teraz má shuksany stred 78, ale " káre" ju do širších. Obavam sa, že či to je vhodné, na zjazdovke trávi cca 70% času. Vraj o poznanie dlhšie pri zjazde trvá z hrany na hranu.
Keď vezmeš lyže Dynafit Baltoro: cca 340, viazko Dynafit Radical cca 390, lyžiarky Dynafit Neo cca 350, plus pásy a za toto je požičovné 500 na zimu. Nie je to málo, no je to nové, nie jazdené, a teda si to potom môžeš odkúpiť. Ono si to nájde svoju cieľovku. Raz si kamoška požičala set na jeden deň a to stálo ja neviem či aj 40 nie. Mne sa to ako služba páči.
Nápad je to dobrý, aj sa mi to zo začiatku za tých 200 páčilo veľmi . Sranda, že práve na Orave a v Košiciach.
Určite to dakto využije, zaujímavé, že ponúkajú Dynafit.
v skialp značkách o ňom nepíšu http://katalog.intersport.sk/kategoria/421-skialpinizmus
Intersport je nieco ako licencia, aj ty si ho mozes otvorit a nejaky tovar a sluzby musis mat rovnaké ako vsetci a ostatne ako chces. V Kubine predavaju aj biky Giant a maju teda Dynafit a naptiklad v Mikulasi maju Specialized co je haluz. Preto sa Intersport Zilina, Kosice a Dk odlisuje, je to iny majitel. A ak si vymysli sluzbu pozicovne skialp setov, ostatne Intersporty to nemusia mat, lebo su ineho majitela
Ja teraz riešim upgrate pre manželku. Boty už mám, viazko na 99% radikal st 2. Len lyžu sa neviem rozhodnúť. Teraz má shuksany stred 78, ale " káre" ju do širších. Obavam sa, že či to je vhodné, na zjazdovke trávi cca 70% času. Vraj o poznanie dlhšie pri zjazde trvá z hrany na hranu.
Mne to neprišlo až také tragické, išla som z K2 Apache Raider 78 na Dynastar Legend Eden 85 a teraz mám 97, ale teda postupne a ten centimetrík až tak nespoznáš na zjazdovke, no záleží to asi aj od celkovej geometrie lyže a aj od viazania, si myslím. Pri rámovej Tyrolii mám lyžiarku dosť vysoko "nad" lyžou a ovládateľnosť lyže je dobrá, pri techu stojíš vlastne skoro na lyži tak môže mať človek pocit, že to prehodenie trvá dlhšie. A o koľko chce širšie lyže? Inak dodnes ľutujem, že som tie Legendy predala, to bola najlepšia lyža na zjazdovku pre mňa.
a toto? http://www.sportrysy.sk/atomic-backland-wmn-85-17-18-berry-white/#accordion
mne sa K2 moc nelubi ,spišky boli strasne tenke a na zjazdovke či lade to plapolalo ako handra hmotnosť je u nich fajn ... ale je to dan za menšiu tuhosť.
behni do predajne a prepruž tu k2ku a dynafitu či tu backlandu a uvidíš.,
ja som si pri kupe takto poskušal asi 6 lyží s užšieho výberu a skončil som pri backlande, a som spokojný.. jazdí super .. vsade kam sa vyberiem
Na výšľap Craft Power Windstopper. Na jar a jeseň ich používam aj na bicykel, lebo sú teplejšie ako bežné bikové rukavice, ktoré nosím keď je teplejšie. Na zjazd nejaké hrubé lyžiarske s GTX. Značku z hlavy neviem, ale môžem doma pozrieť.
Ja si radšej priplatím, kúpim poriadnu vec na prvý krát a mám pokoj. Poradili mi ich kamoši, čo skialpujú dlhšie ako ja, aj pretekajú. Používam ich 3 roky k plnej spokojnosti. Poznám ľudí, čo sa na výstroji pokúšajú zbytočne šetriť, vyskúšajú 3-4 rôzne šunty a potom kúpia konečne niečo poriadné a overené. Nakoniec ich to vyjde drahšie ako mňa. Mne ten nekomfort a omŕzanie rúk za to nestojí. Ale každého osobná vec
jasné, ale mne zase príde, že tie rukavice by mali stáť tak 10€, zvyšok sa platí len za značku a to sa mne nepáči. No nič, ešte nejaké pohľadám. Ale dík za tip
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ak kupujes rovno batoh so systemom ABS (citaj: air bag system, nie znacku ABS) vyjde to vyrazne lacnejsie.
Ako pise Miso, kto je trpezlivy a ochotny tomu venovat cas da sa zohnat aj lacnejsie. Mne sa podarilo kupit od Mammutu PAS 35 za 400+80 a RAS 30 za 270+80...
Knieza asi chcel len batoh kde sa rozumne zbali a pripne tam aj lyze
Ja osobne mam dilemu. Set Scott Superguide 95 + Diamir Vipec Evo sa da kupit za 760E, pripadne viac kupit bazarove DPS Wailer 99 s Marker Kingpin za 500E. Chcem nieco univerzalne (hrebenovky, dlhsie tury, ale ziadne pretekanie sa) ako doplnok ku splitu, ktoreho nevyhody som popisal par dni dozadu.
Budem rad ak skusite poradit. Pripane na tom sport okay sa daju vytvorit aj ine sety.
Vdaka
Ja som po mnohých dilemách mala už skoro kúpené kombo Scott Superguide ale 88 (v adamsport za 400) a Vipec(nový na bazoši za 290 aj s brzdou) pretože doma jeden Vipec už je a veľmi sa mi páči, vypína a ovláda sa jednoducho. Lenže som to odvolala lebo sa prezradilo, že dostanem na vianoce niečo iné, čo je aj dobre, lebo som chcela takú viac skialpu ale intuitívne som kukala širšiu lyžu a v podstate by som skončila s niečím podobným čo mám. Volila som Scott preto, lebo už mám Scott Dozer 2013 (175cm/131-98-127) a som s tou lyžou mega spokojná a dá sa na nej robiť všetko. Dokonca mi aj na zjazdovku vyhovuje viac ako moja slalomka Volkl RaceTiger, tú vytiahnem len sporadicky. Do kopca sú mi na nej trochu široké špičky a niekedy si sama sebe zavadziam preto by som ja už na šlapanie nešla do širších lyží. Na DPS som nikdy nestála, a Kingpin má kamoš, on je spoko, určite sa do toho zapneš jednoduchšie ako do Vipecu ale ak chceš evo s tou "zarážkou" na š***** pri obúvaní tak to je zajedno. Mne osobne na Markroch vadí to prepínanie na walk pod lyžiarkou, ktoré má aj toto viazko. Ja teraz ovládam viazko komplet paličkou zo stoja a tak sa mi to páči viac.
Veľa šťastia pri rozhodovaní.
nooo to by ozaj mohol byť v súboji so Šifrinkou veľký hendikep
Nápad je to dobrý, aj sa mi to zo začiatku za tých 200 páčilo veľmi
Určite to dakto využije, zaujímavé, že ponúkajú Dynafit.
v skialp značkách o ňom nepíšu
http://katalog.intersport.sk/kategoria/421-skialpinizmus
Mne to neprišlo až také tragické, išla som z K2 Apache Raider 78 na Dynastar Legend Eden 85 a teraz mám 97, ale teda postupne a ten centimetrík až tak nespoznáš na zjazdovke, no záleží to asi aj od celkovej geometrie lyže a aj od viazania, si myslím. Pri rámovej Tyrolii mám lyžiarku dosť vysoko "nad" lyžou a ovládateľnosť lyže je dobrá, pri techu stojíš vlastne skoro na lyži tak môže mať človek pocit, že to prehodenie trvá dlhšie. A o koľko chce širšie lyže? Inak dodnes ľutujem, že som tie Legendy predala, to bola najlepšia lyža na zjazdovku pre mňa.
tiež som jazdil šukšany, dosť make lyže ,take nemastne neslane....
k tomu radikalu určite niečo damke s 85mm. napr tie dynfitky su fajn.ak sa motá aj po rozbitejších častiach zjazdovky..
http://www.skialpinista.sk/lyze/dynafit/dynafit-baltoro-20-woman-2017
Pripadne nieco s malym radiusom.pre zjazdovku.ale tam je potom zbytocne sirsie.
https://www.adamsport.eu/skialpinisticke-lyze/skialpinisticke-lyze-hagan-ride-83-17-18/
http://www.sportrysy.sk/k2-talkback-82-ecore-17-18/
Zatiaľ sa motáme niekde tu
http://www.sportrysy.sk/atomic-backland-wmn-85-17-18-berry-white/#accordion
mne sa K2 moc nelubi ,spišky boli strasne tenke a na zjazdovke či lade to plapolalo ako handra
behni do predajne a prepruž tu k2ku a dynafitu či tu backlandu a uvidíš.,
ja som si pri kupe takto poskušal asi 6 lyží s užšieho výberu a skončil som pri backlande, a som spokojný.. jazdí super .. vsade kam sa vyberiem