Ja len ze v lacnom skialpe maju tie lyze za 289 mozno by ti to dali do dakeho vyhodneho setu. Ale ak mas lpg tak super, ja mam spotrebu 20 eur na 400 km teraz tuez. A ty chces take kratke? Si na take zvyknuty?
No ja som celkom z toho zmateny, dlhe roky som snowboardoval, na lyze som presiel len minulu sezonu.
Jazdil som len v strediskach na slalomkach 165cm a islo to veru samo...ked to porovnam s lyzovanim spred 10tich rokov na rovnych necarvingovych lyziach.
Takze tych 166 budu kratke? Zatial neplanujem nejake extremy. skor len po nejake chaty.
Na začiatok to bude OK aj na tých kratších ak si sa pre ne rozhodol. Časom keď budeš vedieť, čo chceš jazdiť tak vymeníš alebo prikúpiš . Ono je trochu rozdiel jazdiť na upravenej zjazdovke a vo voľnom teréne, tam tá vyššia stablita a nosnosť dlhšej lyže pomôže. Kamoši tu tiež kúpili pri skoro 190 cm krátke 170 cm lyže. Teraz po výmene za dlhšie 182 a širšie si nevedia vynachváliť. Jazdenie je úplne iný level, zrazu sa narobia podstatne menej a viac si to užívajú.
za mňa tiež krátke (166)
ja mám 170 a ľahkú lyžu 167 cm len preto, lebo to bol posledný kus za dobrú cenu (bral by som určite vyššiu)
druhú freerajdovku 176 cm
a polozjazdovkovú all mountain 170
krátka lyža bude už pri (trošku) vyššej rýchlosti menej stabilná
ak vieš lyžovať a vieš lyži rozumieť a presvedčiť ju čo potrebuješ aby robila, tak je to dostatočne dlhá lyža ... ja už tri roky lyžujem 164 cm lyže pri tej istej výške a nemám problém ani na svahu ani v prašane ani vo firne ... ak nechceš prašanom vyslovene plávať tak zase lopaty nepotrebuješ. Jediné pri priamom porovnaní s 169 cm obráčkami vidím rozdiel na upravenej zjazdovke v tom aké rýchlosti ako stabilne dokážem ísť. Ideálne by ale univerzálna lyža pre lyžovanie vo voľnom teréne mala byť dlhšia, v tom súhlasím tu s chlapcami nado mnou
Dôležité ale je aká je to lyža, akou plochou reálne dosadá na terén - rocker, camber ...
Pozri sa na túto Fischer Ranger 84. Je to len premenovaná Watea 84 so zmeneným designom. Nie najľahšia, ale parádna univerzálka, skôr allmountain lyža než čistá skialpovka. Jazdil som ich 4 sezóny a doteraz používam ako kameňačky. Pri prechode zo zjazdoviek bude lepší aj menší rádius, je parádne ovládateľná, má dosť široku š***** a pätku, takže sa dá pojazdiť aj v prašane. Jazdil som ju v Tatrách, Fatrách aj na Kauzkaze a nepostrehol som žiadne veľké slabiny.
Prípadne druhá, Skitrab Polvere. Nemá síce rocker, ale ľudia ju chvália a Skitrab lyže robiť ozaj vedia. Myslím, že ju má yoyomi alebo niekto ďalší z fóra a je spokojný. Oboje sú to univerzálne lyže, na ktorých sa dá pojazdiť všetko v našich podmienkách. Výhoda pri nich je tiež, že toho dosť vydržia. Keď som za 4 sezóny nevydrapil hrany ja, tak je ozaj bytelná .
Nie každý výrobca robí lyže "po 2 cm" čiže si neurčuj vopred koľko cm lyžu hľadáš, ale skôr si nájdi lyžu a kukni, že akú dĺžku ten model ponúka a rozhodni sa, či ti to vyhovuje pre tvoje schopnosti alebo ideš hľadať ´dalej iný model (to sa stalo mne - 160 mi bolo málo a 170 veľa na ten typ, tak som hladala inú lyžu).
Volodaj backlandu minuloročný model som lyžoval teraz v spálenej na zjazdovke bez jazyka a v pohode. Nebral som ho lebo som sa moc nechystal lyžovať učil som škriatkov lyžovať no sa mi zadarilo aj pár krát spustiť.
Ináč z mojej strany veľká spokojnosť.
Hlavne bude hovoriť celú cestu lebo bude vládať ja som doteraz len fučala a dýchala a pila a v duchu nadávala ale teraz, keď mám tiež ľahšie tak vykecávm celú cestu hore lebo už vládzem lepšie mi bolo povedané, že bolo príjemnejšie ticho v prírode keď som mala ťažký výstroj
Skitrab Pulvere sú také fajn skialp univerzál lyže. Ľahké a v prašane pekne plávajú. Na zjazdovke to je pre mňa trochu trápenie. Ale za tu cenu to je gut kauf.
Hlavne bude hovoriť celú cestu lebo bude vládať ja som doteraz len fučala a dýchala a pila a v duchu nadávala ale teraz, keď mám tiež ľahšie tak vykecávm celú cestu hore lebo už vládzem lepšie mi bolo povedané, že bolo príjemnejšie ticho v prírode keď som mala ťažký výstroj
Tak som si nechal poradit, na 166cm som zabudol. Kupil som Scott Surf Air 178 + Dynafit speed turn 2 (barzdo fantasticna cena ). Dlzku som nazval "limitnou", budem na sebe makat. Buduci tyzden budem riesit lyziarky a pasy. Dakujem vsetkym, ktori mi pomohli sa rozhodnut, hlavne volodaj
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Jazdil som len v strediskach na slalomkach 165cm a islo to veru samo...ked to porovnam s lyzovanim spred 10tich rokov na rovnych necarvingovych lyziach.
Takze tych 166 budu kratke? Zatial neplanujem nejake extremy. skor len po nejake chaty.
ja mám 170 a ľahkú lyžu 167 cm len preto, lebo to bol posledný kus za dobrú cenu (bral by som určite vyššiu)
druhú freerajdovku 176 cm
a polozjazdovkovú all mountain 170
krátka lyža bude už pri (trošku) vyššej rýchlosti menej stabilná
(a ak budú mať lyže rocker tak duplovane)
ak nie (si slabý, ale určite sa zlepšíš
Dôležité ale je aká je to lyža, akou plochou reálne dosadá na terén - rocker, camber ...
Prípadne druhá, Skitrab Polvere. Nemá síce rocker, ale ľudia ju chvália a Skitrab lyže robiť ozaj vedia. Myslím, že ju má yoyomi alebo niekto ďalší z fóra a je spokojný. Oboje sú to univerzálne lyže, na ktorých sa dá pojazdiť všetko v našich podmienkách. Výhoda pri nich je tiež, že toho dosť vydržia. Keď som za 4 sezóny nevydrapil hrany ja, tak je ozaj bytelná
https://www.skialpshop.com/produkt/ranger-84/
https://www.skialpshop.com/produkt/polvere/
Ináč z mojej strany veľká spokojnosť.
https://www.lyzarna-bruslarna.sk/category/skialpove-boty-3
Chodíme separe.jeden zostava s deťmi..... 😁
Lebo je to už vyskladaný akciový set na skialpinista..sk