a ved napis im ze tam bola cena ta a ta pred 10 minutami a podla mna ti to daju za tu ...
edit :
a ked tak citam ze si vsetko polamal tak asi to nieje uplne lyziarka mozno pre teba, ja som scarpy tiez roz ebal a uz by som ich nekupil. Isiel som do Hoji a to je uz o niecom inom , vaha sa sice zvysila ale po 10 minutach o nich nevies
Ogso jazdi Imroman. Stretli sme sa min. sezonu pod Troma kopami, kde ich chvalil...mohol by aj tu nejake dojmy popisat
V mojom okoli jazia 3. kamosi aj moj starsi syn Atomic Bent Chetler 100. Vsetci styria sa zhodli, ze su to vyborne hrave lyze...
Tiez som mal cosmiqe v hľadáčiku. ale kym som sa rozhybal bola moja dlzka fuč. este mali na pekne karbonove black diamond na conrade tusim 95pod patou.aj dobra cena .
Ešte som nestihol na motorke gumy dodrať a tu sa už lyžuje 🤣 Minulú sezónu kým som sa rozhýbal ,tak lavínové kurzy boli fuč ( tie čo dávajú pri kúpe setu)
Na túto časť výbavy tiež netreba zabúdať .
Tiez som mal cosmiqe v hľadáčiku. ale kym som sa rozhybal bola moja dlzka fuč. este mali na pekne karbonove black diamond na conrade tusim 95pod patou.aj dobra cena .
fuu, voláka dražoba tu
na Bittli som ráno objednal do foroty Alpinista a pásy za 290 aj s dopravou, brzdy sa dajú zohnať hocikde, Ogso majú všetky do 300 a keď aj silou mocou chceš ľahšie šlapacie lyže, aj ztých sa dá do 400€ vybrať a 200€ ušetríš
tomu studovaniu som sa chcel praveze vyhnut ale asi inej cesty nebude...
a drzanim som myslel tvrdsi podklad, s tymi garnizami co som mal, to bolo utrpenie a hranami to nebolo...
Ja som s Alpinistom veľmi spokojný, nelyžujem agresívne, ale mám 110kg a po cca 20 túrach priemer >2000vm zatiaľ bez problémov, tak som zobral aj do rezervy, alebo ho dám na staršie lyže. Za 200 naozaj nemá konkurenciu.
FR14 je do 50 túrach na kašu, začínam veriť, že plast je vhodnejší na viazko ako hliník (samozrejme veľa urobí aj dizajn)..
Brzda má väčšie nožičky ako na ATK, tak bude asi aj účinnejšia. Ovládanie nieje úplne komfortné, aktivovať sa dá aj hrotom palice, zaaretovať treba rukou, ale mne nezamŕzala, tak OK.
Blbé je, že pri demontáži treba odšróbovať pätu, takže sa nedá rozhodovať podľa túry či s brzdou alebo bez. Tak isto slot na haršajzne, je dosť ťažký, z kusu oceľového plechu, s tým sa moc nesrali.
lukas6s8p prosim, do toho viazania alpinist zapasuju harsajzne od dynafitu?
a na lyze OGSO idu len nejake specialne uchytenie pasov? do setu mi napriklad nechce zobrat ine pasy ako od OGSO... a vo vseobecnosti ake su teraz in, resp. co by si odporucil?
diky
Haršajzne pasujú hociakej značky, ak máš staré Dynafity, nebude problém. Ja som zobral Hagan (od ATK), niesu v divokých farbách a maju za tyčkou hrazdičku, vďaka ktorej môžu byť pevnejšie (ale zase nepôjdu nahodiť napr. na Dynafit Vertical, keby si ich chcel napr. niekomu požičať). Okometricky by mohli pasovať aj haršajzne na Kingpina, tie budú asi najodolnejšie, lebo majú ten výrez minimálny, to ale treba overiť. copyrighti.imgur.com i.imgur.com
Kohly majú za dobrú cenu, dal som ich vo februári na nové lyže a sú fajn, tak som zobral do rezervy ďalšie. V predu majú drôtené oko, vzadu spoľahlivý napínač, dajú sa použiť skoro na všetky lyže. Lepidlo výborné.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
edit :
a ked tak citam ze si vsetko polamal tak asi to nieje uplne lyziarka mozno pre teba, ja som scarpy tiez roz ebal a uz by som ich nekupil. Isiel som do Hoji a to je uz o niecom inom , vaha sa sice zvysila ale po 10 minutach o nich nevies
V mojom okoli jazia 3. kamosi aj moj starsi syn Atomic Bent Chetler 100. Vsetci styria sa zhodli, ze su to vyborne hrave lyze...
Na túto časť výbavy tiež netreba zabúdať .
aku dlzku si chcel zobrat?
co sa tyka lyzi, resp. setu, bude toto dobry vyber? popravde nemam silu a casu skumat kde co ako, 16 rokov som dral zakladne fisherky v roznorodom terene, aj ked to bol asi viac boj, ako uzivanie... momentalne som rad, ze sa dostanem na lyze par-krat rocne, skor jednoduchsi teren a skitouring, sem-tam sa vyskytne, ze idem do tazsieho terenu... lyze by som vyuzival aj pri lyzovani s detmi... ci radsej kupit nejake lacne zjazdovky? diky...
https://www.mthiker.sk/shop/outdoor/skialpinizmus/skialpinisticke-lyze/skialpinisticke-sety/movement-skialpinisticky-set-lyze-session-85-pasy-viazanie-a-brzdy-cierno-modra.html
na Bittli som ráno objednal do foroty Alpinista a pásy za 290 aj s dopravou, brzdy sa dajú zohnať hocikde, Ogso majú všetky do 300 a keď aj silou mocou chceš ľahšie šlapacie lyže, aj ztých sa dá do 400€ vybrať a 200€ ušetríš
a drzanim som myslel tvrdsi podklad, s tymi garnizami co som mal, to bolo utrpenie a hranami to nebolo...
FR14 je do 50 túrach na kašu, začínam veriť, že plast je vhodnejší na viazko ako hliník (samozrejme veľa urobí aj dizajn)..
Blbé je, že pri demontáži treba odšróbovať pätu, takže sa nedá rozhodovať podľa túry či s brzdou alebo bez. Tak isto slot na haršajzne, je dosť ťažký, z kusu oceľového plechu, s tým sa moc nesrali.
a na lyze OGSO idu len nejake specialne uchytenie pasov? do setu mi napriklad nechce zobrat ine pasy ako od OGSO... a vo vseobecnosti ake su teraz in, resp. co by si odporucil?
diky
Kohly majú za dobrú cenu, dal som ich vo februári na nové lyže a sú fajn, tak som zobral do rezervy ďalšie. V predu majú drôtené oko, vzadu spoľahlivý napínač, dajú sa použiť skoro na všetky lyže. Lepidlo výborné.
Keď budeš objednávať, prihoď mi prosím 115mm brzdy https://www.sport-bittl.com/en/marker-alpinist-brake-115mm-black::182033_1_412.html, nevšimol som si, že ich majú, keď som bral viazko. Teraz dokonca ešte zlacneli lyže, čo som chcel kúpiť začiatkom roka, ale kašlem na to.