Trochu odbocim mimo, ked som tu videl tu montaz, tak nema niekto skusenost aj z bezkarskym viazanim? Koncom minulej zimy sa mi podarilo pri pade vytrhnut ten plastovy jazycek ktory pridrziava osicku topanky vo viazani a pukla aj doska viazania. Nove viazanie mam uz doma len netusim ci staci iba stare odsrubovat a nove prisrubovat, alebo je lepsie tie diery zalepit a navrtat na novo, to by som to asi potom radsej odniesol do servisu.
A ten Kuluar od ATK dodavaju s viacerymi pruzinami na vertikalne vypinanie? Alebo je tam iba jedna (tak som pochopil z popisu...u nizsieho din-u je makksia, u vyssieho tvrdsia)?
Paci sa mi, ze zvacsili kopytko oproti starsim modelom + super hmotnost.
tak to mali nikde blbo napísane
je mi to sice divne že makaroni nehadžu ine predne pružiny, ked ich maju plnu pi...
tiež som po nom kukal , ked som staval nove lyže...namontoval som nakoniec C-rajder12
U toho Alpinist som ostal v rozpakoch už minulý rok, ako som čítal, že si jedna baba kvôli tomu nohu zlomila, keď jej nevyplo lyžu vo vertikálnom smere a ešte viac po tom, ako som si odtrhol podlablckovu šľachu... Týždeň pred tým, ako sa mi to stalo, som bol v žiarskej na placlivom a bolo strašne ľadovo, tancoval som jedna radosť, asi dva tri krát som sa aj zrubal a ani raz viazanie nevyplo... Riešili sme prečo mi prdla tá slacha a jedna z hypotéz bola, že som si ju mohol poškodiť na lyžiach, aj keď som nič bolestivé necítil, to som mimochodom necítil, ani keď mi rupla... No a teraz neviem, či sa niekedy ešte na lyže postavím a keď, či budem mať dôveru v to viazanie...
Si ma vystrasil teraz, ja som nemal problem s vypinanim ani s radical st 2.0 a aj ten alpinist mi vypol pri pade. Aj ked teda ja padat nezvyknem lyzujem opatrne
Z mechaniky kolena je jasné, že šľacha sa trhá pri prudkej flexii kolena pri napnutom quadricepse resp. opačne pri pokuse o prudkú extenziu kolena proti odporu. Šľachy sa zvyčajne trhajú vtedy, ak sú už poškodené nejakým patologickým procesom /šľacha bicepsu, achilovka,..../ - nejakým chron. zápalom, mikrotraumy, ....oslabenie v dôsledku podania kortikoidov- typicky napr. achilovka po liečbe chron. bolestí, keď tam ortopéd pichne kortikoidovú injekciu.
Aby sme sa však vrátili k téme, tak nemyslím, že väčšia sila vertik. vypínania prispela k tvojmu zraneniu, lebo je to v podstate "opačný pohyb"......
Dakujem... kortikoidy a steroidy sme hned vylucili, ostatne je vo hviezdach, len ma to trapi, ze takto z nicoho nic sa to stalo... pri tej ladovke som siel aj do flexii, zaroven sa značne pretazuje quadriceps pri tancovani na lade, mohol tam byt zapal, mikrotraumy, ale nemal som ziadny signal, zeby nieco nebolo v poriadku... stalo sa to inak pri basketbale, ked som sa pri dvojtakte chcel odrazit ako za mladých čias, ked sme trhali obruce
pisal som, ze su to vnutorne pocity, najma po tom, ako som cital tie ponosy na to viazanie, ale uz som ticho
samozrejme, ze hypotezy riesime aj s doktorom, kedze to nie je normalne, ze sa to takto pretrhne, vylucila sa aj cukrovka, cholesterol, ktore by vraj mohli mat na to tiez vplyv...
Ad vypinanie. Vcera aj dnes som bol na starych lyziach a radicalom a veru ten vypina ovela aktivnejsie a skor ako ten marker. Dnes mi vyplo ked som sa zasekol na lajstrochu, ked mi padla spicka do stopy pesiaka, pricom tesne pred vtpnutim mi ta spicka zase pekne vysla von
To asi závisí aj od toho, na čo to chceš použiť. Na skituristiku a "ľahký" skialp určite stačí (mám, a mám skoro 90). Na nejaké extrémne lyžovanie prípadne na širokých lyžiach možno radšej raider.....
Inak vypinanie/nevypinanie paty viazania pri pade...lyzujem cca 48rokov a samozrejme som co to popadal. Vertikalne mi vyplo patu za ten cas, ze sa to da spocitat na prstoch ruk...gro vypina viazko v horizonte (bavme sa o korektnejsom zjazdovom viazani, nie skialpovom). Vertikalne musis hodit tigra (citaj pad dopredu ,,cez hlavu").
Otazka zvedavca : Dzuch-Ban kolko si mal nastaveny horizontalny DIN na tom viazku + tvoja hmotnost? Mozno na tom Alpiniste nieje problem ani tak pata ako (prilis tvrda) spicka...hmm?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Paci sa mi, ze zvacsili kopytko oproti starsim modelom + super hmotnost.
Kuluar 12 - 10 din U-pruzina
Kuluar 9 - 6 din U-pruzina
Zaroven su pruziny vymenitelme z trofeo viazkami cize sa to da este customizovat.
Spicky su rovnake u oboch, tu sa zihadlo 5 myli
je mi to sice divne že makaroni nehadžu ine predne pružiny, ked ich maju plnu pi...
tiež som po nom kukal , ked som staval nove lyže...namontoval som nakoniec C-rajder12
Odtrhol si šľachu pod jabĺčkom /medzi jabĺčkom a píšťalou/ alebo nad jabĺčkom /úpon quadricepsu/?
Aby sme sa však vrátili k téme, tak nemyslím, že väčšia sila vertik. vypínania prispela k tvojmu zraneniu, lebo je to v podstate "opačný pohyb"......
samozrejme, ze hypotezy riesime aj s doktorom, kedze to nie je normalne, ze sa to takto pretrhne, vylucila sa aj cukrovka, cholesterol, ktore by vraj mohli mat na to tiez vplyv...
Btw nespia
Otazka zvedavca