No, v nejakom extrémnom žľabe už neriešiš či sa ti odopne lyža pri páde....tam už spadnúť nesmieš, to by bola konečná....a nechcené odopnutie by končilo rovnakým scenárom....tak asi preto
Kidak nastavené to mám na 9 (zvyknem aj menej, záleží či je mäkko, abo tvrdo 🙂), hmotnosť dajme tomu priemer 95 kg... Je pravda, že pri tomto Alpinist sa mi zdá tá špička o dosť tvrdšia ako som mal na verticale... lapaloma v tom istom čase ako som sa ja dochramal, kamoš si vyrobil spiralovu zlomeninu predkolenia kvôli tomu, že si zabudol odaretovat špičku 😃
Zdravi Vas
Mam klasicky dotaz ohladom viazania. Zacinam s skialpom. Kedysi som lyzoval a po pade na moto som to radsej nechal. Ale stale ma to taha na sneh. Boty som kupil Dynafit Radical Pro 29,5 lebo jedine tie sedeli ok. Trochu problem su lyze a viazanie. Nebol som super lyziar ale zlyzoval som v pohode Stuhleck, Sachticky a pod. Na zaciatok by som sa pohyboval v ramci lyziarskych sredisk - klasika Zatial som si vybral lyze K2 wayback len neviem ci sirka 92, alebo 88 a aka dlzka? Mam 180cm vaha 88-90 kg. Aka dlzka bude lepsia 174 alebo 167?
A uplny chaos mam vo viazani. Bude stacit Dynafit radical ?
Dik za kazdu radu
Afaik cim lepsi lyziar, tym dlhsie lyze. Ale ak planujes len popri zjazdovke, tie 174 asi budu ok (ak nie, skusenejsi ma opravia ). V sirke by som isiel v pohode do 88, na zjazdovku asi aj menej. Ja som si bral 90ky ako uplne univerzaly, pri mojej vyske 188 som siel do dlzky 179, lebo planujem casom aj daky ten zlab
Ja mam 181cm a lyze 171cm, lebo nie som az taky super lyziar. Ja by som bral 88mm. Ak chces jazdit v hlbokom, neupravenom snehu, tak by som volil sirsie, ale na druhej strane budu zrejme tazsie. Neurobis chybu s ani jednymi podla mna na taky styl jazdy ako si popisal.
Tak pri 180 urcite nad 170.a sirka tych 4mm nebude veľký rozdiel.len pri slapani trochu vyššia hmotnost na plutvu. hmotnosť lyže+ širší pas.
Mam rovnake parametre...92bude lepšia di prašku.viac podrzi hore, bude mat tak o 70cm2 plochy viac
Ake oakley skla pouzivate na slnecne podmienky? Mam jeden prazdny jawbreaker ram a rozmyslam ci tam znova dat prizm road alebo ist do prizm snow. Na slabu viditelnost su fajn aj prizm trail, na ladovec mam zas CAT4 Julbo.
Ahojte mal by niekto zaujem a o Scarpa Alien. Ten cierno zlty model, velkost mondo 30? Budem mat nove za dobru cenu ak mi nesadnu za 300e posuniem dalej
Ahojte. Chcel by som začať s lyžovaním/skitouringom. Moje doterajšie skúsenosti su skoro nulové a tak isto je to aj s vybavením. Pár dní už prechadzam internet, pozerám videá aby som sa v tom aspoň trochu zorientoval. No mám pocit, že kym sa v tom zorientujem a niečo si vyberiem sezóna a aj chuť začať skončí ?.
Vedel by mi teda niekto poradiť aké lyže, viazanie, pásy, lyžiarky, atď kúpiť?
Neviem ani v akej cenovej hladine sa mám pohybovať. Nehľadám niečo úplne najlacnejšie, ale ani najdrahšie. Nejaký ten stred asi.
Najlepšie by bolo hodiť rovno odkaz na nejaky zaujímavý set v eshope alebo kľudne aj bazarove. Predpokladám, že lyžiarky bez vyskúšania určite nekupovať.
Lyžiarky ideálne vyskúšať, ktoré sedia (darmo, že sa ti niektoré páčia výzorom, ak nebudú sedieť).... keď budeš mať lyžiarky (budeš vedieť dĺžku podrážky) , môžeš objednať lyže+ viazanie aj s montážou
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
lapaloma v tom istom čase ako som sa ja dochramal, kamoš si vyrobil spiralovu zlomeninu predkolenia kvôli tomu, že si zabudol odaretovat špičku 😃
Mam klasicky dotaz ohladom viazania. Zacinam s skialpom. Kedysi som lyzoval a po pade na moto som to radsej nechal. Ale stale ma to taha na sneh. Boty som kupil Dynafit Radical Pro 29,5 lebo jedine tie sedeli ok. Trochu problem su lyze a viazanie. Nebol som super lyziar ale zlyzoval som v pohode Stuhleck, Sachticky a pod. Na zaciatok by som sa pohyboval v ramci lyziarskych sredisk - klasika
A uplny chaos mam vo viazani. Bude stacit Dynafit radical ?
Dik za kazdu radu
Mam rovnake parametre...92bude lepšia di prašku.viac podrzi hore, bude mat tak o 70cm2 plochy viac
Vedel by mi teda niekto poradiť aké lyže, viazanie, pásy, lyžiarky, atď kúpiť?
Neviem ani v akej cenovej hladine sa mám pohybovať. Nehľadám niečo úplne najlacnejšie, ale ani najdrahšie. Nejaký ten stred asi.
Najlepšie by bolo hodiť rovno odkaz na nejaky zaujímavý set v eshope alebo kľudne aj bazarove. Predpokladám, že lyžiarky bez vyskúšania určite nekupovať.
Meriam 183cm a vážim cca 75kg.
priorita je lahko hore, či zabava dolu....
https://www.skialpshop.com/produkt/akciovy-skialpovy-set-backland-78-diamir-xenic-10/
mas tam dynafitky 84s xsenicom za 560