Dal som len tak z haluze na váhu moje lyže a jedna má (aj s viazaním) 1 422 g, druhá 1 461 g. Teda 39 g rozdiel, ktorý som ale za tých takmer 6 rokov čo tie lyže mám nijako nepocítil. Možno aj preto, že som o tom až doteraz nevedel
Ak som dobre pochopil, nezrusil objednavku kvoli rozdielnej hmotnosti, ale ze mu odpisali az dnes a teda mu bolo jasne, ze mu to do vianoc z DE nepride. Ale z prveho prispevku to ozaj vyznelo, ze to zrusil kvoli rozdielnej hmotnosti lyzi .
Dal som len tak z haluze na váhu moje lyže a jedna má (aj s viazaním) 1 422 g, druhá 1 461 g. Teda 39 g rozdiel, ktorý som ale za tých takmer 6 rokov čo tie lyže mám nijako nepocítil. Možno aj preto, že som o tom až doteraz nevedel
pochybujem ze by som rozdiel 100g zaregistroval - hlavne ked obidve lyze su rovnake, takze ta "tazsia" by bola raz na pravej, raz na lavej nohe....
ale u mna to je rozdiel len 8g, na 1850g lyzi s viazanim
Ak som dobre pochopil, nezrusil objednavku kvoli rozdielnej hmotnosti, ale ze mu odpisali az dnes a teda mu bolo jasne, ze mu to do vianoc z DE nepride. Ale z prveho prispevku to ozaj vyznelo, ze to zrusil kvoli rozdielnej hmotnosti lyzi .
...nemaju od seba nic lepsie ako 25- 40gr rozdiel. Tak si hovorim ups problem, ale tak nevadi. ...
Tak že v čom presne je problém. Ja totiž podobný rozdiel absolútne nevnímam, no tiež je pravda, že na takéto veci veľmi citlivý nie som, plus na iných ako tých mojich súčasných lyžiach som nejako významnejšie nejazdil. Tak že či mi niečo nejako neuniká...
Ak by niekto zhanal prasanove lopatky tak vo Vrutkach maju momentalne v akcii za 199€ v dlzke 184cm Backland 117.
Nemat rocny set, tak by som po nich asi aj hned siahol i ked netusim kde by som ich v nasich podminkach uzivil 😁 https://www.skialpshop.com/produkt/skialpove-lyze-atomic-backland-117/
Ahojte,
chcem sa opýtať, či existuje nejaká univerzálna brzda - potreboval by som ju pod Dynafit Speed Turn 10. Niečo som googlil, ale bez výsledku, tak či náhodou niekto nemá skúsenost.
namontovali mi to svojho casu v Adamsporte zadarmo pod zadnu cast viazania. tu verziu do slotu na harsajzne by som nechcel - tam sa este vrtala ta extra sruba na zaistovaciu podlozku, vobec sa mi to nepozdavalo.
Presne tie odnímateľné brzdy Kreuzspitze mám a dosť silno ich neodporúčam
Funkčne sú síce OK, akurát tá nutnosť ich pri každej "prezúvačke" nasadzovať alebo odoberať je z môjho pohľadu značne otravná. A vo vetre a zlom počasí som si pri ich nasadzovaní so skrehnutými prstami do zamrznutých drážok a so zamrznutou aretačnou poistkou už neraz aj takmer poplakal Plus ešte zakaždým myslieť na to, aby si ich pred túrou nezabudol hodiť do batoha...
Akože, žiť sa s nimi dá (nakoniec, sám ich mám už šiestu sezónu) no na základe skúseností by som sa výrazne viac prikláňal k fixnej verzii. Možno by tie odnímateľné ešte trochu dávali zmysel, ak je absolútna väčšina tvojich túr charakteru jeden výstup - jeden zjazd a našiel by si na ne dobrý deal, no skôr asi ani tak nie. Ten rozdiel v komforte používania je oproti čomukoľvek s fixnou brzdou naozaj dosť citeľný.
Dík chalani, fixná verzia sa mi viac pozdáva.
Ono je to tak, že zatiaľ som sa šmýkal len po zjazdovkách, ale už chcem ísť viac do terénu, práve preto pozerám brzdy, aby mi niekde na vrchu kopca neodišla lyža pri obúvaní.
Predpokladám, že je to cena za pár, pretože ak by to bolo za jednu brzdu, tak to rovno pozriem nejaké iné viazanie
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
pochybujem ze by som rozdiel 100g zaregistroval - hlavne ked obidve lyze su rovnake, takze ta "tazsia" by bola raz na pravej, raz na lavej nohe....
ale u mna to je rozdiel len 8g, na 1850g lyzi s viazanim
OK, no v druhom príspevku odznelo aj to, že:
Tak že v čom presne je problém. Ja totiž podobný rozdiel absolútne nevnímam, no tiež je pravda, že na takéto veci veľmi citlivý nie som, plus na iných ako tých mojich súčasných lyžiach som nejako významnejšie nejazdil. Tak že či mi niečo nejako neuniká...
Nemat rocny set, tak by som po nich asi aj hned siahol i ked netusim kde by som ich v nasich podminkach uzivil 😁
https://www.skialpshop.com/produkt/skialpove-lyze-atomic-backland-117/
https://www.facebook.com/share/r/14n75xSjjc/
https://casttouring.com/collections/home-page
chcem sa opýtať, či existuje nejaká univerzálna brzda - potreboval by som ju pod Dynafit Speed Turn 10. Niečo som googlil, ale bez výsledku, tak či náhodou niekto nemá skúsenost.
kreuzspitze robi takuto brzdu, dalo sa to dakedy kupit v adamsporte ale uz to nemaju, je mozne ze niekde inde najdes
https://www.vetroplachmagazin.sk/skialpove-brzdicky-kreuzspitze-1448
+recenzia
kreuzspitze robi takuto brzdu, dalo sa to dakedy kupit v adamsporte ale uz to nemaju, je mozne ze niekde inde najdes
je to dost smatlave a hlavne to treba odoberat na vystup, neda sa zaaretovat. Nic moc riesenie
https://skitourguru.com/vybaveni/detail/11296-kreuzspitze-ssd-skistopper
namontovali mi to svojho casu v Adamsporte zadarmo pod zadnu cast viazania. tu verziu do slotu na harsajzne by som nechcel - tam sa este vrtala ta extra sruba na zaistovaciu podlozku, vobec sa mi to nepozdavalo.
Funkčne sú síce OK, akurát tá nutnosť ich pri každej "prezúvačke" nasadzovať alebo odoberať je z môjho pohľadu značne otravná. A vo vetre a zlom počasí som si pri ich nasadzovaní so skrehnutými prstami do zamrznutých drážok a so zamrznutou aretačnou poistkou už neraz aj takmer poplakal
Akože, žiť sa s nimi dá (nakoniec, sám ich mám už šiestu sezónu) no na základe skúseností by som sa výrazne viac prikláňal k fixnej verzii. Možno by tie odnímateľné ešte trochu dávali zmysel, ak je absolútna väčšina tvojich túr charakteru jeden výstup - jeden zjazd a našiel by si na ne dobrý deal, no skôr asi ani tak nie. Ten rozdiel v komforte používania je oproti čomukoľvek s fixnou brzdou naozaj dosť citeľný.
Ono je to tak, že zatiaľ som sa šmýkal len po zjazdovkách, ale už chcem ísť viac do terénu, práve preto pozerám brzdy, aby mi niekde na vrchu kopca neodišla lyža pri obúvaní.
Predpokladám, že je to cena za pár, pretože ak by to bolo za jednu brzdu, tak to rovno pozriem nejaké iné viazanie