Ahojte,
chcem sa opýtať, či existuje nejaká univerzálna brzda - potreboval by som ju pod Dynafit Speed Turn 10. Niečo som googlil, ale bez výsledku, tak či náhodou niekto nemá skúsenost.
Idem sa vyjadrit ku viazaniu atomic shift 13 mnc. Aktualne som v Rakusku , mam 105 kg. DIN uz na 13nastke a uz druhy krat ma z neho v carvingu neocakavane vyplo. Zle je že tento raz offpiste. Urobil som vela rotacii na chrbte totalne dezorientovany dolu kopcom kym sa mi podarilo zapichnut a zastavit pretoze zrak hned zaplnil prašan a hlavu šok. Mal som partaka za sebou ktory tvrdi ze som siel bez problemov a zrazu som na jednej lyzi a siel k zemi. Jedna lyza mala ulomenu brzdu takže myslime ze sa proste vypla za jazdy. Na mieste pádu sme nenasli nič na čom by som sa mohol vypnúť alebo naraziť. Toto viazanie u mňa končí a nenechajte sa nachytať rôznymi revolučnými hybridnými viazkami. Nestoja za to. Obstal som bez zranení , len to bol riadny šok v tom teréne. Keďže je už aj poškodené nemôžem ho ani reklamovať keď malo možno vadu. Mal som to riešiť keď ma vyplo prvy raz.
a čo ta viedlo k takemu plastovemu čudu? či možnosť obuť klasicku zjazdovu lyžiarku?
Presne to a aj to ze budem mat lyze 80 % na svah a 20 na slapanie. Pretoze na zjadovkach to aj tak nehrotim a na svk mame ustavicne bračku a bubny od 10:00 takze sirsia lyza sa mi osvedcila. Nechem skladovat dalsie lyze co neuzivim uz aj tak mam doma malo miesta. Mam ho na lyzi commencal tempo co je prelepeny faction. No uz ma raz vyplo na svahu a raz aj mimo. Btw v Serfause ho na freeride campe malo vela ludi a nikomu sa nic podobne nikdy nestalo. Kontrolovali mi ci ho aj v shope mam ho aj dobre nastavene k mojej scarpe maestrale a videli tam tu spravnu medzeru. Tak asi ho skusim reklamovat. Respektive mohlo zatiect a namrzmut , ono to ma viac skar ako drevene parkety.
A nemôže byť, že pri tej tvojej hmotnosti je aj tých 13 DIN málo? Resp. že je to na hranici nastaviteľného rozsahu, kde to vraj nemusí fungovať optimálne?
Može byť ale to by som musel isť fakt na hrane myslím. Už pritiahnutie za vlasy o + 1.5 din je dosť , na druhej strane chcem sa pri pade aj odopnut. A to bol beginner kemp na zoznamovanie sa s terenom ski extremy sa v kolektive veru netlacili.
Obzeram nejaky set na skialp,chcem sa opytat ci niekto mate skusenosti s viazkom Fritschi Xenic 10? Docela si neviem v praxi predstavit tu aktivnu patu.
Xenic ma zena 2 sezony zatiaľ funguje.ked je mokry sneh trochu bojuje so zapnutim na zjazd.na ***** sa ulomil plastovy kusok co robi doraz.ale lyziarka drzi
Na mna moc plastu... Pre ze nu 70kg to je v pohode.na take fatranske a oravske súchanie.
Pre ťažšieho skusenejsieho lyziara by som neoporučil ani na sirsie lyze ako 85mm
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
chcem sa opýtať, či existuje nejaká univerzálna brzda - potreboval by som ju pod Dynafit Speed Turn 10. Niečo som googlil, ale bez výsledku, tak či náhodou niekto nemá skúsenost.
odskúšane prvú sezónu a zatial OK: https://www.sportex.sk/sk/atomic-touring-brakes-g90-brzdy-pod-skialpove-viazania.html
Presne to a aj to ze budem mat lyze 80 % na svah a 20 na slapanie. Pretoze na zjadovkach to aj tak nehrotim a na svk mame ustavicne bračku a bubny od 10:00 takze sirsia lyza sa mi osvedcila. Nechem skladovat dalsie lyze co neuzivim uz aj tak mam doma malo miesta. Mam ho na lyzi commencal tempo co je prelepeny faction. No uz ma raz vyplo na svahu a raz aj mimo. Btw v Serfause ho na freeride campe malo vela ludi a nikomu sa nic podobne nikdy nestalo. Kontrolovali mi ci ho aj v shope mam ho aj dobre nastavene k mojej scarpe maestrale a videli tam tu spravnu medzeru. Tak asi ho skusim reklamovat. Respektive mohlo zatiect a namrzmut , ono to ma viac skar ako drevene parkety.
Ja som kúpil https://www.sport-bittl.com/en/faction-agent-1-23-24-touring-ski::211330.html
Už len hľadám viazko ATK. Nemáte niekto tip na dobrú cenu? Ideálne nejaký rider/freerider/front.
edit: aha, uz neskoro
v kazdej diskusii ludia nadavaju na "build quality"
Na mna moc plastu... Pre ze nu 70kg to je v pohode.na take fatranske a oravske súchanie.
Pre ťažšieho skusenejsieho lyziara by som neoporučil ani na sirsie lyze ako 85mm
https://www.youtube.com/watch?v=l28DwLFj3Z8&t=40s