Na zjazdovky je lepsia normalna vybava. Roky som odlyzoval na zjazdovkach so skialp, pred par rokmi som si kupil zjazdovky, aby som drzal s detmi tempo, je to vecsia zabava. Len teraz na dovolenku nosim 3 pary lyzi. Duplom lepsie su na ucenie sa..
To mi je jasne, lenze nemam chut kupovat klasicku vybavu + skialp vybavu a ostatne veci okolo toho, mam v okolo vela skialpinistov skusenych-lyziarov spoliaham sa na ich pomoc , len som sa zaujimal o to viazko...
Mozem potvrdit Volodajove slova. Ja som stal prvy krat na lyziach pred piatimi rokmi. Prvy rok ma ucila frajerka, kamarati, aj instruktor. Druhy rok som si kupil TMR sezonku a bol na svahu kazdy den takmer kazdy vikend. Rano prve dve hodiny manchester a zvysok dna total rozj..a zjazdovka co ma asi najviac pripravilo pre skialp. Hlavne je ze zo zaciatku treba vediet spravne technicky urobit 2 az 3 obluky a dat oddych ako zlyzovat pol zjazdovky a iba "zhrnat" sneh.
Lyze som mal od zaciatku siroke 93 pod patou, techove viazko, vysoke a tvrde freeridove lyziarky
aj na zjazdovke sa s tým dá slušne polyžovať, ked zvolíš nejake univerzalky lyže nie skorobežky pre zavodníkov. tiež som od školy nelyžoval a po 15 rokoch som začal pasikovať...
ked ta to chytí, zjazdovka bude len nutnosť na začiatku sezony, alebo na trening kondičky, ked nebude cas isť do volneho.
Zopár skúseností s viazaním Dynafit speedfit
Dlhá aretačná páčka, Pri lyžovaní vo voľnom teréne náchylná na odtrhnutie (mam ich už pekne krivé, ale zatiaľ držia) Keď máš namontovanú brzdu nevieš mat nulový uhol v režime chôdze a dosť ťažko sa otáča päta. Tie dva žlte pliešky na nastavovanie výšky päty dobre nedržia a ani manipulácia s palicou nie je moc dobrá. Často sa počas chôdze stáva, že sa samovoľne sklápajú. Nakoniec majú malý maximálny uhol pri šľapaní. V strmom svahu to hodne cítiť, ale dá sa na to zvyknúť. Pre začiatočníka a hlavne na zjazdovku asi dobré, ale už by som ich nekúpil.
aj na zjazdovke sa s tým dá slušne polyžovať, ked zvolíš nejake univerzalky lyže nie skorobežky pre zavodníkov. tiež som od školy nelyžoval a po 15 rokoch som začal pasikovať...
ked ta to chytí, zjazdovka bude len nutnosť na začiatku sezony, alebo na trening kondičky, ked nebude cas isť do volneho.
to su vobec neni zle lyže. na začiatok uplne v pohode... šírka akurát, drevenne, radius točivý, nebudu uplne lahke , set asi 2,6kg čo je taký bežný standard,ale zato budu stabilne,
predávaju sa už od 180e
prečo ich predávaš?
viazko k nim v pohode,
už len palice kludne ja cele , roky som mal teleskopky ani mi to netrebalo
Hmotnost a minimalisticke prevedenie...pre zacinajuceho je Fritschi Vipec Evo podla mna jedno z naj viazani na trhu,presne kvoli tomu vypinaniu spicky aj paty...bezpecne s jednoduchym ovladanim
z môjho pohľadu je to vydarený kompromis medzi viazaním naozaj vhodným na zjazd ... napr posuv vzhľadom na prehnutie lyže versus či najväčšia jednoduchosť raceových viazaní. jazdím na tažkom dynafit viazaní kde mám klasické 3 polohy podpery a tú najvyššiu nepoužívam takže načo mi crest so zbytočne viac páčkami? Zase čistý race nechcem lebo často nemá nulovú polohu a keďže stým lyžujem aj s detmi na zjadovke, chcem predsa len trochu viac zjazdovej bezpečnosti ... ale skôr je to o tom, že použili ezistujúcu špičku a pridali nový "stupeň" pätky medzi race a crest aby si ľudia mohli vybrať
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Lyze som mal od zaciatku siroke 93 pod patou, techove viazko, vysoke a tvrde freeridove lyziarky
Dlhá aretačná páčka, Pri lyžovaní vo voľnom teréne náchylná na odtrhnutie (mam ich už pekne krivé, ale zatiaľ držia) Keď máš namontovanú brzdu nevieš mat nulový uhol v režime chôdze a dosť ťažko sa otáča päta. Tie dva žlte pliešky na nastavovanie výšky päty dobre nedržia a ani manipulácia s palicou nie je moc dobrá. Často sa počas chôdze stáva, že sa samovoľne sklápajú. Nakoniec majú malý maximálny uhol pri šľapaní. V strmom svahu to hodne cítiť, ale dá sa na to zvyknúť. Pre začiatočníka a hlavne na zjazdovku asi dobré, ale už by som ich nekúpil.
Lyze taky zaklad https://www.mtbiker.sk/bazar/outdoor/skialpinizmus/skialpinisticke-lyze/skialpinisticke-lyze/4460531/nove-skialp-lyze-volkl-rise80-plus-nove-pasy.html
predávaju sa už od 180e
prečo ich predávaš?
viazko k nim v pohode,
už len palice kludne ja cele , roky som mal teleskopky ani mi to netrebalo
ale vhodnostou pre zaciatocnika...predsa len je to uz viazanie blizke pretekarskemu stylu skialpovania,respektive pre skusenych "dupacov" hlavne smerom hore
Vypadá že brzdu moc nezlepšili a ani tú silu preklápania patky...