zdravim no tak som sa dal do beziek , chcel by som robit klasiku
lenze ma to zopar zadrhelov ....
nejak este neviem prist na chut tomu spustaniu sa dole kopcom na bezkach , ako to robite vy ludia ? (zopar veci ma napada len chcem poznaz aj vas nazor )
dalsia vec su bezky samotne , mam pocit ze uzsie uz byt nemohli, bo sa mi nohy na nich vyvracaju do stran jak tej modelke na mole hehe ,som z toho dost nasrdeny ....
neviem, daju sa zohnat aj sirsie bezky nez je standard ? som otvoreny konstruktivnym nazorom k otazkam ktore som polozil ... silno prakticke veci ma zaujimaju .....
to racho: na tu ziarsku som este nedorastol, to by bola riadna morda a samemu sa mi tam urcite nechce , predsa len parta je parta inak obrazky vuery kul
upravene trate su super ale moja realita je tvrda , iba luky polia ale bezkuju tam aj iny.... dnes som sa prizivil na jednej stope , celkom pekny okruh mi to hodilo , kto pozna LM, Smrecany a spet ....
Áno,áno...poznám . Nikto si totiž bežkovanie predstavuje tak že sa zvezie po urobenej stope a hotovo . Lenže aj ja ak chcem ísť bežkovať, si musím stopu urobiť sám......a ak je snehu pod kolená, tak . Kým prejdem ja 2 km , tak na urobenej trati by som už mal za sebou 10 km .
Ale aby som bol spravodlivý....sú ľudia ktorí vyhľadávajú na bežkovanie práve miesta v hore kde ľudská noha nevstúpila a trať si krvopotne urobia sami ( potom na druhý deň zistia že nejaký dobrák ktorý bol na prechádzke so psom išiel peši rovno po tej stope a celú ju zničil .
chalani ajked trosku neskor ale predsa.. diik za rady.. ale este je tu otazka.. ake viazanie je lepsie..? jednodrazkove alebo dvojdrazkove..? je tam vobec daky rozdiel vo funkcnosti/spolahlivosti/pohodli alebo take daco..? diiik
asi myslis SNS (Salomon) system -jednodrazkovy a NNN system - dvojdrazkovy.
podla mna v tom ziaden podstatny rozdiel neni.
Vyber si bezkove topanky a na zaklade toho aky maju profil si potom vyberies viazanie.
no ja neviem z mojich chabych skusenosti by som uz dvojdrazkovy nechcel lebo sa tam naserie snehu a ten zladovatie a mas topanku a 1 cm vyssie a nohu viac nestabilnu ale neskusal som druhu alt tj jednodrazkovy system tak neviem porovnat ....
janosik, žiadny sneh ti tam zamŕzať nebude, topánka všetko vytlačí, nič sa neboj...obidva systémy sú rovnocenné, najprv vyberaj topánky, potom viazanie
Ahoj Racho, vedel by si to naklikat do mapy ?
Pre mna je to nepreskumany teren.
Sršeň tak som naklikal trasu zo Žiarskej chaty do LM. Na chatu sa dostať nie je problém vyšľapeš tam po ujazdenej ceste. (modrá t.z.) Po návrate z chaty na začiatok doliny pokračuješ doprava po červ. tur. značke. Asi po 3 km odbočíš mierne doľava cez lesík na veľkú lúku. Na nej sa otočíš doľava o 90°, nasmeruješ nos na vysielač nad L. Mikulášom a potom pokračuješ po lúkach rovno za nosom.
Trasa je Tu.
Ano, je to tema o bezkovani a toto bola velmi pekna a poucna ukazka techniky a krasy tohto sportu. A ze je mierne liznute strelbou? No o to je to este krajsie.
Sršeň tak som naklikal trasu zo Žiarskej chaty do LM. Na chatu sa dostať nie je problém vyšľapeš tam po ujazdenej ceste. (modrá t.z.) Po návrate z chaty na začiatok doliny pokračuješ doprava po červ. tur. značke. Asi po 3 km odbočíš mierne doľava cez lesík na veľkú lúku. Na nej sa otočíš doľava o 90°, nasmeruješ nos na vysielač nad L. Mikulášom a potom pokračuješ po lúkach rovno za nosom.
Trasa je Tu.
Ja mám NNN, a teraz cez víkend keď som robil hrebeň Sopotnických vrchov a stopu som nemal, sneh sa mi dosť nabíjal do drážok. Ale je možné že to bolo aj remienkom z návlekov. Ja by som asi volil SNS, u mňa pre NNN rozhodla cena topánok. Na druhú stranu, ja som mal k viazaniu montážny návod, kolega, ktorý kúpil SNS, návod nemal a musel ísť namontovať viazanie do servisu.
Ja mám NNN, a teraz cez víkend keď som robil hrebeň Sopotnických vrchov a stopu som nemal, sneh sa mi dosť nabíjal do drážok. Ale je možné že to bolo aj remienkom z návlekov. Ja by som asi volil SNS, u mňa pre NNN rozhodla cena topánok. Na druhú stranu, ja som mal k viazaniu montážny návod, kolega, ktorý kúpil SNS, návod nemal a musel ísť namontovať viazanie do servisu.
Ja mam SNS, minulý rok s návlekmi som mal tiež pocit že drážka je nabitá snehom,ale bol to remienok, ktorý sa proste sem tam posunie.
Tohto roku mám nohavice s integrovaným vnútorným návlekom: http://zajo.net/home.php?nav=1&kat=2&detail=61
a žiaden problém, obával som sa že sa bude zvliekať, ale drží to dobre.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dik
Áno,áno...poznám . Nikto si totiž bežkovanie predstavuje tak že sa zvezie po urobenej stope
Ale aby som bol spravodlivý....sú ľudia ktorí vyhľadávajú na bežkovanie práve miesta v hore kde ľudská noha nevstúpila a trať si krvopotne urobia sami ( potom na druhý deň zistia že nejaký dobrák ktorý bol na prechádzke so psom išiel peši rovno po tej stope a celú ju zničil
podla mna v tom ziaden podstatny rozdiel neni.
Vyber si bezkove topanky a na zaklade toho aky maju profil si potom vyberies viazanie.
Fantasticky výkon gratulujem
Pre mna je to nepreskumany teren.
Trasa je Tu.
2katko : ten sneh sa mi tam uz nasral takze z toho dovodu by som volil jednozliabok (striesku )
napr. viazanie
http://www.salomon.com/sk/#/nordic/bindings/bindings/sns-xadv-raid lyze http://www.salomon.com/sk/#/nordic/skis/touring
http://www.sporten.cz/cze/katalog/bezecke-lyze/backcountry/product:176-l
Na upravenej trati/stope sa mi este nestalo ze by sa mi tam naberal sneh (mam SNS).
Trasa je Tu.
Diky, presne takto mi to stačí
Ja mam SNS, minulý rok s návlekmi som mal tiež pocit že drážka je nabitá snehom,ale bol to remienok, ktorý sa proste sem tam posunie.
Tohto roku mám nohavice s integrovaným vnútorným návlekom:
http://zajo.net/home.php?nav=1&kat=2&detail=61
a žiaden problém, obával som sa že sa bude zvliekať, ale drží to dobre.
Takže šunty lyže, mydélko do vrecka a ide sa.