zdravim no tak som sa dal do beziek , chcel by som robit klasiku
lenze ma to zopar zadrhelov ....
nejak este neviem prist na chut tomu spustaniu sa dole kopcom na bezkach , ako to robite vy ludia ? (zopar veci ma napada len chcem poznaz aj vas nazor )
dalsia vec su bezky samotne , mam pocit ze uzsie uz byt nemohli, bo sa mi nohy na nich vyvracaju do stran jak tej modelke na mole hehe ,som z toho dost nasrdeny ....
neviem, daju sa zohnat aj sirsie bezky nez je standard ? som otvoreny konstruktivnym nazorom k otazkam ktore som polozil ... silno prakticke veci ma zaujimaju .....
Mňa by zaujímalo, že ak mám šupinky, tak či má zmysel mazať tie rovné plochy bez šupiniek. Pomohol by nejaký vosk na lepší sklz?
Ano, maju sa mazat aj supinkove. Niektori dokonca aj supinky mazu.
Tie plochy mimo supiniek sa maju mazat uz len kvoli tomu, ze tym chranic sklznicu a samozrejme dosiahnes lepsi sklz.
běžky se šupinami - ty není třeba většinou mazat stoupacími vosky, ale určitě se vyplatí na špičky a patky nanášet parafín. To proto, aby lépe klouzaly
mazanie je hotova veda, alebo ked nie stacia aj dva stupacie (ak si chce clovek "iba" zamakat a nejde mu o sekundy nema zmysel nad tym laborovat)
aj sklzne plochy sa mazu, mam jeden tekuty - netreba sa babrat so zehlickou http://www.kstst.sk/pages/lyze/vosk3.htm
co davate ako stupaci vosk? Davate aj nejaky podkladovy, alebo hned len ten na konkretnu teplotu? Kolko vrstiev toho stupacieho davate?
Pouzivate tvrde, alebo klistre?
Dakujem za rady
Ako podkladovy pod stupacie mam nazehleny najtvrdsi vosk tz. na najnizsiu teplotu. Na to nakorkujem pyramidovite 3 - 4 vrstvy podla teploty. SU to tvrde vosky pouzivam ( Svix aj Rex ) Klistre su na teploty okolo 0 az + teploty alebo na zladovatelu stopu.
Mňa by zaujímalo, že ak mám šupinky, tak či má zmysel mazať tie rovné plochy bez šupiniek. Pomohol by nejaký vosk na lepší sklz?
Ano ma. Nove lyze sa odporucaju napustit parafinom. Ja pouzivam parafin ktory nazehlim, stiahnem stierkou a vylestim. A klze mi to potom v pohode aj 3 - 4 dni samozrejme zalezi v akej stope a kolko kilometrov. Parafin kludne pouzi bielu sviecku nic tym nepokazis.
Mam tam zeleny. Nazehluje sa iba preto, aby ostatne vrstvy lepsie drzali. Ak nakorkujes 4 - 5 vrstvy tak sa nemusis obavat, aby si este domazaval. V terene aj tak nedomazes poriadne, pretoze najlepsie to ide pri izbovej teplote a ak je sklznica co i len trosku vlhka, tak na nu sa vosk tazko chyta. Vtedy sa da rozotriet najlepsie holou dlanou. Pretekari maju na pretek pripravene niekolko sady beziek a nakoniec zoberu tie co idu najlepsie, takze trafit idealne voskovanie je skor o stasti. Zaklad je aby to nepodsmykovalo fest a popri tom sa to aj klzalo
To vážne, tak som mazal lyže keď som bol malé decko
Kludne vyskusaj. Ak mas staru zehlicku nakvapkaj vosk na sklznicu, rovnomerne ho zazehli ( nesme ti ale dymit ) po stuhnuti stiahni skrabkou dole a nejakou handrou vylesti ( vyborna je na to kuchynska chnapka ) a budes prekvapeny. Inac dnes som skusil ist na bezky ale kedze teplota je +7°C tak som to po 3 km zabalil. Na toto sa uz moje vosky nechytali, tam pomoze jedine Klister, takze idem zakupit
k tomu zehleniu:
sa mi zdalo drahe na zaciatok kupovat 70 a viac eurovu zehlicku, tak som kupil malu, cestovnu zehlicku: http://www.inakup.sk/biela-technika/-si1200/description/218776/
v praci som si infra teplomerom nameral teploty, naznacil na otocny ovladac a funguje
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dakujem za rady
Ano, maju sa mazat aj supinkove. Niektori dokonca aj supinky mazu.
Tie plochy mimo supiniek sa maju mazat uz len kvoli tomu, ze tym chranic sklznicu a samozrejme dosiahnes lepsi sklz.
Zdroj: http://cestovani.idnes.cz/video-jak-spravne-namazat-bezky-osvedcene-vychytavky-pfk-/ig_zima.asp?c=A090114_112607_ig_zima_tom
aj sklzne plochy sa mazu, mam jeden tekuty - netreba sa babrat so zehlickou
http://www.kstst.sk/pages/lyze/vosk3.htm
to bolo poobede, bol som makat u nas pred obedom a Skalku som nevidel, zdvihlo sa to az potom
to bolo kde? Ja som bol od 9:00-13:00 v okolo Tajova a tam hmla a slniecko nevykuklo
Mal som sebou babu a ta by to nevysla.
a ked ideme na bike, tak mam aspon kompenzacny trening
Dakujem za rady
...to znamena, ze nazehlis ten sedy polar alebo podobny?
http://www.sportove-potreby.sk/pevny-vosk-swix-v.aspx
A ked zoderies ten najvrchnejsi, tak to na trati premazes prekorkujes?
To vážne, tak som mazal lyže keď som bol malé decko
ale o behu by som nehovoril, bola to skôr prechádzka
EDIT: pridany profil.
na Bankove ráno rozprávka
aj na Kavečanoch, ale o chvíľu neskôr
v Sedle Repy padali stromy, teda konáre
potom sme si stopu robili už sami
ale cestou nazad ako keby sme ju našli
až ku "ľadovej" jaskyni
ano, uz som to pocul parkrat od bezkarov, ze mazu svieckou. Ale musi byt cista biela, nie dekoracna.
sa mi zdalo drahe na zaciatok kupovat 70 a viac eurovu zehlicku, tak som kupil malu, cestovnu zehlicku:
http://www.inakup.sk/biela-technika/-si1200/description/218776/
v praci som si infra teplomerom nameral teploty, naznacil na otocny ovladac a funguje