zdravim no tak som sa dal do beziek , chcel by som robit klasiku
lenze ma to zopar zadrhelov ....
nejak este neviem prist na chut tomu spustaniu sa dole kopcom na bezkach , ako to robite vy ludia ? (zopar veci ma napada len chcem poznaz aj vas nazor )
dalsia vec su bezky samotne , mam pocit ze uzsie uz byt nemohli, bo sa mi nohy na nich vyvracaju do stran jak tej modelke na mole hehe ,som z toho dost nasrdeny ....
neviem, daju sa zohnat aj sirsie bezky nez je standard ? som otvoreny konstruktivnym nazorom k otazkam ktore som polozil ... silno prakticke veci ma zaujimaju .....
Stým som sa našťastie u nás nestretol ale štvorkolkou rozrytá stopa je bežná vec. Dobrým zvykom v stope je uvoľniť stopu rýchlejšiemu. S čím majú často problémy skialpinisti keď zjazdujú v stope s pásmi.
hladas nieco specialne?
v metre maju viac ako solidne fischer power crown, topanky k nim: slange sport alebo tiko sport, rizenek
BB: Ski Centrum Malachov, Acko, byvala Merida, nejaky novy obchod je na Staych Horach (este som nebol), a co to zaujimave kupis v Podlaviciach u
Ja bežkujem už cca. 33 rokov..... naučili ma brzdiť bosorkou a to bolo pre mňa to pravé orechové, od vtedy tento spôsob používam. ...... Ideálne sú obyčajné hliníkové palice dobre ohybné. Pár krát sa mi stalo ,že som na palice v hlbokom snehu sadol a ohol do pravého uhla. Toto je základná abeceda bezpečného turistického bežkovania v neznámom teréne a zlých snehových podmienkach. A nie je hanba bežky odopnúť a zísť nebezpečný úsek pešo.
Za tie roky bežkovania som sa nestretol s tým že by sa niekto zranil týmto spôsbom brzdenia ale nikomu nevnucujem ho používať ak sa mu zdá nebezpečný. Prajem všetkým príjemné a hlavne bezpečné bežkovanie v tejto zimnej sezóne.
Asi v ramci techniky treba rozlisit turistiku na bezkach a sportove bezkovanie. Co sa tyka vybavenia, tak hlinikove palice sa uz asi nedaju zohnat ani po bazaroch, predsa technologie nas posunuli niekam inam O nebezpecnosti tohto sposobu brzdenia vypoveda to, ze aj Racho ich uz ohol a bola to len vec nahody, ze sa nimi neprerazil. Nebezpecne useky urcite nieje hamba zist pesi, pretoze v X pripadoch je to zdravsie Inac "bosorkovat" v upravenej stope je jasna provokacia ostatnych bezkarov, za co si moze dotycny vysluzit palicovu inzultaciu ostatnymi tolerantnymi uzivatelmi stopy A to ze si sa nestretol s takymto urazom je slaby argument, pretoze poznam babu, ktora skoncila na operacnom stole na gynekologii po " bosorkovani " Takze je na kazdom, akym sposobom bude bezky pouzivat, ale s Rachom sa urcite zhodneme na jednom. Bezkujte bezpecne, aby ste z bezkovania mali radost.
hladas nieco specialne?
v metre maju viac ako solidne fischer power crown, topanky k nim: slange sport alebo tiko sport, rizenek
BB: Ski Centrum Malachov, Acko, byvala Merida, nejaky novy obchod je na Staych Horach (este som nebol), a co to zaujimave kupis v Podlaviciach u
Skor som myslel webshop, na vosky a tak.
Slange sport som kupil nejake oblecenie, Tiko ani neviem, ze sa venuje zime, Rizenek som este nikdy nebol, pozriem.
Ski centrum Malachov je kde?
Acko - dobre ceny - kupil som nohavice, rukavice.
Merida (Stigi Sport) - dobry vyber -tam som konecne kupil topanky. Stare Hory - fantasticky vyber, dobre ceny!!! Ale hlavne zameranie je Skialp, lyzovanie, snowboarding.....bezky maju len Rossignol - tu najzakladnejsiu triedu za 50 EUR, topanok obrovsky vyber snad aj 15 druhov, avsak len NNN a ja mam SNS.
Podlavice neviem co tam je.
Snad najvacsi a najspecializovanejsi raj pre bezkarov je EK SKI na Malachovskej ceste, chlapik je profesionalny biatlonista, vyber do aleluja, mna vsak sklamal. Po prichode som mu povedal, ze zacinam a teda chcem na zaciatok nieco lacne, potom, ked do toho pridem tak zainvestujem. On ma hned tlacil do lyzi za 150-200 EUR, hoci mal na predajni komplet bezky za 50-70, pripadne tam mal aj jazdene. Co ma najviac zarazilo, ze mi nechcel robit paperkovy test, ze komoru nemusim mat, ze sa mam prvu sezonu prechadzat bez komory na ziskanie stability a pod. Takze som tam nic nekupil.
Lyze mi zohnal v Ski Bazar v Novej Bani a aj moja polovicka tak nakupila novu vystroj. Museli sme sice mesiac cakat, pretoze nam to doviezol z vonku ale super. Ma aj nove veci za par euro, avsak su to 3-5 rocne modely (asi stiahnute zostatky zo skladov).
Inac nechapem, ze preco vacsina sportovych obchodov ponuka topanky na NNN!?
a vysledok: mas palice do ktorych ked sa opries sa ohnu, kompozit sa rovno zlomi
len som cumel, ked sme minuly rok isli Sachticky - Donovaly a nazad, tak chlapci co mali novucicku vybavicku, mali s palicami problemy (ohybanie, jedna zlomena)
a vysledok: mas palice do ktorych ked sa opries sa ohnu, kompozit sa rovno zlomi
len som cumel, ked sme minuly rok isli Sachticky - Donovaly a nazad, tak chlapci co mali novucicku vybavicku, mali s palicami problemy (ohybanie, jedna zlomena)
Nuz ono je tak trosku aj o technike asi Ak sa ti duralove ohybaju a nedajboze aj lames kompozitky podarujem ti stare archivne bambusky tie neohnes a ani nezlomis
TO Angel : medzi SNS a NNN nieje ziadny rozdiel co sa tyka pouzitia. Je to iba o kompaktibilite s topankami. Takze si vyber topanky, ktore ti sedia a k nim viazanie. Akurat je rozdiel pri verzii SKATE, ale kedze je to styl technicky a aj fyzicky narocnejsi je menj pouzivany. V rekreacnom bezkovani prevlada KLASIC styl.
Nuz ono je tak trosku aj o technike asi Ak sa ti duralove ohybaju a nedajboze aj lames kompozitky podarujem ti stare archivne bambusky tie neohnes a ani nezlomis
no ta kompoztka sa mu zlomila ked nou vypinal nohu, bambusky su slabe, radsej lesenarska rura, ta uz co to vydrzi
neviete niekto ako sa vola, a nejaky link pripadne aj obchod v BB ak viete niekto co ste tu z okolia, chceli by sme si kupit také tie šatky co sa nosia est epod ciapku ze okolo brady, vytvoria taku kvazi "kuklu" , alebo sa to moze pouzit ako nakrcnik napriklad, alebo nausta a tak podobne. Craft robí zo zero extreme taký "multifunkcny nakrcnik" ale od nich sa mi to nevidí nejako, neviem, nevyzerá to tak ako si to predstavujem a chcel by som to hlavne vyskusat aj. Ďakujem
tomco:
kupil som bufu za 7 EUR, pretoze som chcel usetrit a je uplne na h...o! Je to kombinacia hrubeho flisu a tenkej latky, ktore ti prefuka vietor a flis je po chvili mokry od potu. Taka lacna bufa je dobra na skore ochorenie. Doporucujem ti zainvestovat a kupit "funkcnu".
je to funkcne, v zjazdoch alebo v horach ta v tom neprefukne, odvadza to pot a drzi telesne teplo. Skutocne nemam nic lepsie na tele. Skusane pri -12 a pocit uplneho pohodlia. Mam to aj na videu asi.
mam napr zubwear, pouzivam to hlavne pod prilbu na bike, teraz je to len doplnok, mam ho na krku, ked prichadza dlhsie klesanie, natiahnem to na usta, nie az na nos - rosia sa okuliare, tento tyzden 4X a teploty rapidne pod 0 (najmenej -11, podla HAC5)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
hladas nieco specialne?
Za tie roky bežkovania som sa nestretol s tým že by sa niekto zranil týmto spôsbom brzdenia ale nikomu nevnucujem ho používať ak sa mu zdá nebezpečný. Prajem všetkým príjemné a hlavne bezpečné bežkovanie v tejto zimnej sezóne.
Skor som myslel webshop, na vosky a tak.
Slange sport som kupil nejake oblecenie, Tiko ani neviem, ze sa venuje zime, Rizenek som este nikdy nebol, pozriem.
Ski centrum Malachov je kde?
Acko - dobre ceny - kupil som nohavice, rukavice.
Merida (Stigi Sport) - dobry vyber -tam som konecne kupil topanky.
Stare Hory - fantasticky vyber, dobre ceny!!! Ale hlavne zameranie je Skialp, lyzovanie, snowboarding.....bezky maju len Rossignol - tu najzakladnejsiu triedu za 50 EUR, topanok obrovsky vyber snad aj 15 druhov, avsak len NNN a ja mam SNS.
Podlavice neviem co tam je.
Snad najvacsi a najspecializovanejsi raj pre bezkarov je EK SKI na Malachovskej ceste, chlapik je profesionalny biatlonista, vyber do aleluja, mna vsak sklamal. Po prichode som mu povedal, ze zacinam a teda chcem na zaciatok nieco lacne, potom, ked do toho pridem tak zainvestujem. On ma hned tlacil do lyzi za 150-200 EUR, hoci mal na predajni komplet bezky za 50-70, pripadne tam mal aj jazdene. Co ma najviac zarazilo, ze mi nechcel robit paperkovy test, ze komoru nemusim mat, ze sa mam prvu sezonu prechadzat bez komory na ziskanie stability a pod. Takze som tam nic nekupil.
Lyze mi zohnal v Ski Bazar v Novej Bani a aj moja polovicka tak nakupila novu vystroj. Museli sme sice mesiac cakat, pretoze nam to doviezol z vonku ale super. Ma aj nove veci za par euro, avsak su to 3-5 rocne modely (asi stiahnute zostatky zo skladov).
Inac nechapem, ze preco vacsina sportovych obchodov ponuka topanky na NNN!?
2 angel1: vosky http://www.lukasport.sk/sk/katalog/lyzovanie-bezecke/vosky-roztoky-kartace a mas PM
Nuz ono je tak trosku aj o technike asi
TO Angel : medzi SNS a NNN nieje ziadny rozdiel co sa tyka pouzitia. Je to iba o kompaktibilite s topankami. Takze si vyber topanky, ktore ti sedia a k nim viazanie. Akurat je rozdiel pri verzii SKATE, ale kedze je to styl technicky a aj fyzicky narocnejsi je menj pouzivany. V rekreacnom bezkovani prevlada KLASIC styl.
no ta kompoztka sa mu zlomila ked nou vypinal nohu, bambusky su slabe, radsej lesenarska rura, ta uz co to vydrzi
http://www.youtube.com/watch?v=1cppkpKu-CA&feature=player_embedded
a takto tiez ja
http://free.zoznam.sk/video/Ja-na-bezkach-:-%29%29
to akoze mam ist 50km? ked sa to da vyslapat
a maju to ozaj skoro v kazdom sporte
kupil som bufu za 7 EUR, pretoze som chcel usetrit a je uplne na h...o! Je to kombinacia hrubeho flisu a tenkej latky, ktore ti prefuka vietor a flis je po chvili mokry od potu. Taka lacna bufa je dobra na skore ochorenie. Doporucujem ti zainvestovat a kupit "funkcnu".
Mne sa aj tak nepodarilo vytvorit tie kombinacie, ktore su tam zobrazene a vacsinou som v tom vypadal ako pako. Preto som objednal dve skvele veci:
http://www.gamisport.sk/odevy/ciapky--kukly/p/cepice-kama-a45/
http://www.gamisport.sk/odevy/saly/p/nakrcnik-kama-sw01-windstopper/
je to funkcne, v zjazdoch alebo v horach ta v tom neprefukne, odvadza to pot a drzi telesne teplo. Skutocne nemam nic lepsie na tele. Skusane pri -12 a pocit uplneho pohodlia. Mam to aj na videu asi.