zdravim no tak som sa dal do beziek , chcel by som robit klasiku
lenze ma to zopar zadrhelov ....
nejak este neviem prist na chut tomu spustaniu sa dole kopcom na bezkach , ako to robite vy ludia ? (zopar veci ma napada len chcem poznaz aj vas nazor )
dalsia vec su bezky samotne , mam pocit ze uzsie uz byt nemohli, bo sa mi nohy na nich vyvracaju do stran jak tej modelke na mole hehe ,som z toho dost nasrdeny ....
neviem, daju sa zohnat aj sirsie bezky nez je standard ? som otvoreny konstruktivnym nazorom k otazkam ktore som polozil ... silno prakticke veci ma zaujimaju .....
chodí teraz REX Margecany-BB BB-Margecany
aj s dvoma vagónmi pre bicykle
Pali65 mám namontované takéto na starých zjazdových lyžiach a v pohode sa dá, začiatkom zimy bral aj kámoš pre manželku tiež na staré zjazdovky, chodia na BC túry.
z bežiek prečnieva do strán a dosť brzdí, preto je vhodnejšie na širšie lyže.
kupoval som tu ale vojenská varianta mi ani neprišla na um.
Pôvodne som ho namontoval na BC-bežky(60mm) aj som nejaké túry na ňom urobil, Čergov aj Štrbské Pleso-Mikuláš, ale ak ideš v skupine a všetci sa vezú, len Ty musíš kráčať, to vyčerpá pokiaľ ideš sám a len sa prechádzaš tak pohoda. teraz ho mám v zálohe na zjazdovkách, keby prišla návšteva bez lyží.... na 60mm bc-čka išlo BC NNN viazko.
silva na 52mm BC-čkách (forester) mám obyčajné úzke NNN viazko a je to v pohode riešenie, hlavne pre niekoho kto kupuje druhý pár lyží a už má zabehnuté topánky.
Ja?No! Ďakujem za link. Budem sa musieť prizrieť bežkárom na nohy. Však aj klasické bežkárske a BC topánky majú určitú šírku a viazanie s tromi dzindzíkmi na mojich starých bežkách tiež presahuje do boku. Budem to musieť nejako vykúmať, ale nejde mi primárne o štandardné bežkovanie (beh), ale pohyb v prírode aj tam, kde nikto stopu neurobil. Samozrejme, ak narazím na urobenú stopu, tak sa jazde v nej nebudem vyhýbať. Ak som to správne pochopil, tak v tandeme s klasickým bežkárom nie je šanca držať tempo.
Ja?No ja som kupovala vlastne druhy par lyzi, teda mam klasicke nnn topanky a k tomu bezky s viazanim, ale bc vybavu som kupila komplet teda aj s botami bc nnn. Tuhost bc topanky je neporovnatelne vyssia ako klasickej
co je v terene velka vyhoda
Pali65
Vsetky odpovede na tvoje otazky su na predchadzajucej strane
sirka lyzi 68mm, v stope idu pomalsie, ak nie je dostatocne prejazdena tak mozu drhnut kvoli sirke, ale ak je prejdena viacerymi nie je problem, sklz je horsi ako pri normalnych
v panenskom snehu aj prasane je to uplne super, nesu ta, neprebaras sa tolko
ja som vyhladavala jazdit s nimi co najviac mimo stopu
Ja?No! Tu som dával fotku tvrdej topánky, na ktorú obúvam aj poloautomaty mačky a predpokladám, že by to s tým tvojím viazaním mohlo fungovať výborne. Chcelo by to vyskúšať tie tvoje lyže v akcii s týmito topánkami.
Na internete som narazil na zaujímavý koncept - hovoria tomu Altajské lyže, používa sa aj výraz Hok ski. Tu je porovnanie snežníc a lyží: The Hoks meet snowshoesOtvoriť v novom oknethumb_up0thumb_down
také niečo (široké a krátke) má Sporten pripravené na budúcu zimu. V katalógu ich majú aj s viazaním X-TRACE alebo s pružinou za pätou, ale neviem či len ilustračne či sa budú predávať aj komplety.
z testovania X-trace
ak chceš viazanie skúsiť, dôjdi do Košíc alebo môžeme dohodnúť nejakú Veľkú Fatru alebo dačo.............
Ahojte Bikejoring, silva, ak si dobre spominam vy tu jazdite BC bezky Ranger od Sportenu? Kedze to vyzera ze sa zima znovu rozbieha, bol som tieto bezky pozriet v obchode. Nemohol som si nevsimnut ze od novoty maju nie moc kvalitnu sklznicu (zoxidovana / zasedivela - vystupene chplky) - teda aspon ak si to porovnam so svojimi zjazdovymi lyzami tak to dost udrie do oci. Neviem preto ci je to problem len modelu v predajni alebo to tak mali aj vase. Davali ste ich niekam servisovat? Pripadne servisujete aspon klzne casti sami? Ako sa o tieto bezky vobec starate?
sklznica nebola zasedivela, ak kupi supinate, voskujes len parafinom kvoli sklzu a zazehlis zehlickou
su to turisticke bezky na volny teren, tak nejaku rychlost necakaj ani sklz nemaju ako sportove bezky, su na brodenie hlbsim snehom, z mojich skusenosti slabsie drzali pri odraze na cersvom snehu, na ostatne podmienky boli ok
teraz by som mozno isla do tychto http://www.sportrysy.sk/asnes-amundsen-backcountry-bezky/#accordion
ja si úprimne nepamätám ako vyzerala sklznica.. ber to ako spotrebák za pár eur.. nestarám sa o ne nijako, keď je náhodou nejak lepivý sneh tak tam napatlám trocha vosku.. do hroších podmienok budem jazdiť ešte staršie bežky čo mám, nech tieto zbytočne nederiem niekde na kameňoch. snáď teraz čo hlásia to sneženie dopadne aspoň 5 cm a už aj začnem sezónu
Tak na predajni uz ich asi nejaku dobu susia. V kazdom pripade trochu parafinu by to malo vyriesit. Len nemam zehlicku a servisovat sa mi to rovno mic nechce. Snad maju aj ine.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nálepkovo-Skalisko-Stará Voda
trošku sme aj nosili
ale potom sa objavil
hore bol dokonca aj čerstvý
chata otvorená
na Skalisku vietor a hmla
tri kiláky k vlaku bolo treba lyže nosiť
chodí teraz REX Margecany-BB BB-Margecany
aj s dvoma vagónmi pre bicykle
Pali65 mám namontované takéto na starých zjazdových lyžiach a v pohode sa dá, začiatkom zimy bral aj kámoš pre manželku tiež na staré zjazdovky, chodia na BC túry.
z bežiek prečnieva do strán a dosť brzdí, preto je vhodnejšie na širšie lyže.
Pôvodne som ho namontoval na BC-bežky(60mm) aj som nejaké túry na ňom urobil, Čergov aj Štrbské Pleso-Mikuláš, ale ak ideš v skupine a všetci sa vezú, len Ty musíš kráčať, to vyčerpá
silva na 52mm BC-čkách (forester) mám obyčajné úzke NNN viazko a je to v pohode riešenie, hlavne pre niekoho kto kupuje druhý pár lyží a už má zabehnuté topánky.
Vsetky odpovede na tvoje otazky su na predchadzajucej strane
sirka lyzi 68mm, v stope idu pomalsie, ak nie je dostatocne prejazdena tak mozu drhnut kvoli sirke, ale ak je prejdena viacerymi nie je problem, sklz je horsi ako pri normalnych
v panenskom snehu aj prasane je to uplne super, nesu ta, neprebaras sa tolko
ja som vyhladavala jazdit s nimi co najviac mimo stopu
hej hej aj v teréne aj na zjazdovke
https://www.facebook.com/horydolycz/posts/10155281468360022
jasné, BC topánka je pevnejšia aj pevnejšie uchytená.
Pali65 myslím, že za skúšku stojí aj to čo si dal Ty, mali by to byť funkčné veci a za 1/10 ceny.
Na internete som narazil na zaujímavý koncept - hovoria tomu Altajské lyže, používa sa aj výraz Hok ski. Tu je porovnanie snežníc a lyží:
The Hoks meet snowshoesOtvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
z testovania X-trace
ak chceš viazanie skúsiť, dôjdi do Košíc
http://zpravy.idnes.cz/na-sumave-se-zpoplatni-bezkarske-trate-dyh-/domaci.aspx?c=A151124_185508_domaci_jkk
http://ekonomika.idnes.cz/krach-ski-arealu-v-beskydech-dp9-/ekonomika.aspx?c=A151222_194031_ekonomika_bur
su to turisticke bezky na volny teren, tak nejaku rychlost necakaj ani sklz nemaju ako sportove bezky, su na brodenie hlbsim snehom, z mojich skusenosti slabsie drzali pri odraze na cersvom snehu, na ostatne podmienky boli ok
teraz by som mozno isla do tychto
http://www.sportrysy.sk/asnes-amundsen-backcountry-bezky/#accordion
Hlavne nech uz dopadne aspon 15-20cm snehu