zdravim no tak som sa dal do beziek , chcel by som robit klasiku
lenze ma to zopar zadrhelov ....
nejak este neviem prist na chut tomu spustaniu sa dole kopcom na bezkach , ako to robite vy ludia ? (zopar veci ma napada len chcem poznaz aj vas nazor )
dalsia vec su bezky samotne , mam pocit ze uzsie uz byt nemohli, bo sa mi nohy na nich vyvracaju do stran jak tej modelke na mole hehe ,som z toho dost nasrdeny ....
neviem, daju sa zohnat aj sirsie bezky nez je standard ? som otvoreny konstruktivnym nazorom k otazkam ktore som polozil ... silno prakticke veci ma zaujimaju .....
Co som sa docital tak to to zalezi.. Niektore hej, niektre nie, resp. zalezi aj od obchodu ci ti ich predaju pripravene na jazdenie, nastavene, navoskovane.. U zjazdovych lyzi to mam jednoduche, kedze hrany brusit neviem a neplanujem tak vzdy dam do servisu pri ktorom spravia vsetko co treba.
Bezky to uz bude ine, aj ked su to BC bezky na turistiku sklznica si zasluzi byt v poriadku.
Poobzeram sa ja po tom parafine a novej zejlicke do domacnosti Nevyzera to byt nic zlozite.
len keď chceš voskovať a obzvlášť žehličkou, tak si nekupuj tie šupinaté, keď navoskuješ šupiny vyradíš ich tým z činnosti. zasa tie nešupinaté treba mať zasa pripravené správnym voskom podľa počasia a druhu snehu a ak som to kedysi dobre pochopil, keď som o tom trocha čítal, tak tie bežky sa nevoskujú aby mali lepší sklz ale aby držali pri stúpaní... ja nosím vždy so sebou kúsok včelieho vosku, keď sa mi to lepí tak to trošku prebehnem len tak mechanicky a vždy to pomôže.
len keď chceš voskovať a obzvlášť žehličkou, tak si nekupuj tie šupinaté, keď navoskuješ šupiny vyradíš ich tým z činnosti. zasa tie nešupinaté treba mať zasa pripravené správnym voskom podľa počasia a druhu snehu a ak som to kedysi dobre pochopil, keď som o tom trocha čítal, tak tie bežky sa nevoskujú aby mali lepší sklz ale aby držali pri stúpaní... ja nosím vždy so sebou kúsok včelieho vosku, keď sa mi to lepí tak to trošku prebehnem len tak mechanicky a vždy to pomôže.
pri supinovych samozrejme ze voskujes tu nesupinatu cast kvoli zlepseniu sklzu, to je logicke ze nebudes voskovat supiny
pri nesupinatych sa pouzivaju dva druhy vosku na stupaciu komoru podla teploty a parafin na sklzovu cast
mam supinove rangery, voskujem sklzovu cast parafinom a zazehlim zehlickou, supinatu cast nevoskujem
mne sa práve na tú šupinovú časť zvykne lepiť najviac sneh keď sú na to podmienky. inak mi je sklz ukradnutý, aj tak to brzdia tie šupiny. akože chápem že zažehlený vosk zvýši životnosť sklznice ale nechce sa mi s tým otravovať. to robím len na zjazdovky.
Bikejoring tak ako pise Silvia, len tie klzne casti naparafinovat. Bez ohladu na typ lyze a ocakavania, chlpy niesu v poriadku na akejkolvek sklznici. Supinace som chcel hlavne koli tomu ze tie stupacie vosky co sa davaju do stredu lyze su jednak cela veda co kedy dat a potom je to patlacka v terene.
Ja?No! dakujem ze tip. Vsetko to su polozky navyse, kefa, handricky, parafin, zehlicka. Rozmyslam ze to dam do servisu napustit klzne casti parafinom za 5-6e a mam na rok pokoj. Pri mojom smatlani sa a vzhladom k ucelu na ktory to budem pouzivat asi nema vyznam do toho investovat. Ak by som bral bezky do stopy kde by som ocakaval rychlost tak to by bolo uz o inom.
Ten Nanogrip vyzera zaujimavo. Ma to uz aj niekto vyskusane v praxi?
Pozrel som ich, tieto "plusky" majú sklznicu pekne hladkú až lesklú. Pred sezónou sľubovali, že pás bude odoberateľný a nakoniec ho vlepili dnu do sklznice.
odliepať som ho pre istotu neskúšal, kým sa nezoderie.
Ale je vlepený dnu, v sklznci je vyrezaný kus a tam je vlepený stúpací pás, takže keď ho aj odlepím, ostane v sklznici jama do ktorej bude treba niečo napasovať.
Bral som tie krátke široké Hunter-y a tam je to takisto
dnes prvý krát za túto sezónu parádne podmienky, ale až od 700mnm, kam sme sa odviezli autom.. pre istotu som mal so sebou aj staré aj nové bežky, ale po roku som konečne oprášil sporteny škoda že sa to zasa roztopí teraz..
Dnes na Makove čersto nažehlena stopa v lese je ale tak malo snehu , že už miestami trčia kamene. Dole slniečko a po snehu ani stopy. Hore fučák a mliečko ale fajne bolo.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Bezky to uz bude ine, aj ked su to BC bezky na turistiku sklznica si zasluzi byt v poriadku.
Poobzeram sa ja po tom parafine a novej zejlicke do domacnosti
potom ešte aj leštiacim textilom na sklznicu Snoli
keď máš rád pokročilé technológie tak Peltonen používa na klasické bežkovanie nanogrip
http://bezky.davorin.sk/bezky-peltonen-nanogrip-facile-p3037/
pri supinovych samozrejme ze voskujes tu nesupinatu cast kvoli zlepseniu sklzu, to je logicke ze nebudes voskovat supiny
pri nesupinatych sa pouzivaju dva druhy vosku na stupaciu komoru podla teploty a parafin na sklzovu cast
mam supinove rangery, voskujem sklzovu cast parafinom a zazehlim zehlickou, supinatu cast nevoskujem
Ja?No! dakujem ze tip. Vsetko to su polozky navyse, kefa, handricky, parafin, zehlicka. Rozmyslam ze to dam do servisu napustit klzne casti parafinom za 5-6e a mam na rok pokoj. Pri mojom smatlani sa a vzhladom k ucelu na ktory to budem pouzivat asi nema vyznam do toho investovat. Ak by som bral bezky do stopy kde by som ocakaval rychlost tak to by bolo uz o inom.
Ten Nanogrip vyzera zaujimavo. Ma to uz aj niekto vyskusane v praxi?
http://old.sporten.cz/cze/katalog/bezky/backcountry/569-explorer-expl.html
http://old.sporten.cz/cze/katalog/bezky/backcountry/569-explorer-expl.html
Pozrel som ich, tieto "plusky" majú sklznicu pekne hladkú až lesklú. Pred sezónou sľubovali, že pás bude odoberateľný a nakoniec ho vlepili dnu do sklznice.
Ale je vlepený dnu, v sklznci je vyrezaný kus a tam je vlepený stúpací pás, takže keď ho aj odlepím, ostane v sklznici jama do ktorej bude treba niečo napasovať.
Bral som tie krátke široké Hunter-y a tam je to takisto
jedna dobrá správa spod Tatier v sobotu by chceli otvárať
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=648664278608949&id=336607166481330
napadlo ho dosť v noci zo soboty do nedele.
aj sme trošku pofreeridovali