Nie je nič jednoduchšie, ako začať s behom. Stačí ti pár základných kúskov a môžeš vybehnúť za svojimi prvými kilometrami.

V tomto videu si zhrnieme 5 základných kúskov, s ktorými si začínajúci bežec úplne vystačí. Predstavíme si modely od značky Craft, ktorá oblečie bežca od hlavy po päty. Základom pri behu je, samozrejme, bežecká obuv, z ktorej si ukážeme cestný model, ale aj univerzálnejší kúsok vhodný na kombinované terény. S obuvou idú ruka v ruke aj kvalitné bežecké ponožky, ktoré ovplyvňujú celkový komfort. Z oblečenia si ukážeme šikovné bežecké šortky a tričko z kolekcie Craft PRO Trail. A tento „bežecký outfit“ doplníme o vodoodolnú bundu, s ktorou zvládneme beh za každého počasia.


Ukázali sme si týchto 5 základných kúskov na beh, ku ktorým pridávame aj pár doplňujúcich informácií a odkazov na e-shop či podrobnejšie recenzie:

Bežecká obuv
  • Ako cestný model topánok skvele poslúžia Craft Pro Endur Distance, o ktorých sa dozviete viac v tejto video recenzii.
  • S kombinovaným terénom si najlepšie poradí model Craft ADV Nordic Trail, ktoré ja sama využívam na 1-2 hodinové nenáročné behy po zmiešanom teréne typu šotolinka, asfalt, lesná cesta a pod. Myslím si, že práve tento typ topánok ocení mnoho začiatočníkov, ktorí si chcú zabehnúť pár km a neriešiť, či idú po asfalte, lesnej alebo poľnej cestičke. V recenzii nájdete viac info aj o týchto topánkach.
  • Ďalšou alternatívou môže byť model Craft Pro Endurance Trail, ktoré sú rovnako skvelé na jednoduché zmiešané traily. Ide o topánky z nového konceptu PRO Trail a viac o nich sa dozviete aj v tomto videu.

Bežecké ponožky
  • Na teplejšie dni sa môžu hodiť ponožky Craft ADV Dry, ktoré sú, samozrejme, využiteľné na rôznorodé aktivity.

Bežecké šortky
  • Bežecké nohavice by mali byť hlavne pohodlné a neobmedzovať bežca v pohybe. Praktický kúsok na takmer celoročné využitie je model Craft Pro Trail. Na chladnejšie dni sa môže hodiť dlhší variant týchto bežeckých nohavíc.

Bežecké tričko
  • My sme si ukázali tričko z PRO TRAIL kolekcie, ktoré je širšieho, voľnejšieho strihu a rozhodne ním nič nepokazíte.

Nepremokavá bunda
  • Aj keď vonku prší, dá sa na pár minút vybehnúť von. Vodoodolná a vetruvzdorná bunda by mala byť určite vo výbave každého outdooristu. Bežci ocenia tento bežecký model, ktorý okrem ochrany pred dažďom a vetrom poskytne aj skvelé odvetrávanie.

Samozrejme, ak si beh zamiluješ a budeš chcieť behať dlhšie a náročnejšie kilometre, oceníš aj ďalšie kúsky oblečenia, bežeckú vestu a s tým spojenú výbavu. My sme si ukázali kúsky od značky Craft, no je na každom, aké oblečenie a vybavenie si na beh zvolí. Každému vyhovuje niečo iné a v začiatkoch treba hlavne skúšať a nájsť si to svoje. Na MTHIKER shope nájdeš všetko, čo na beh potrebuješ.
Zdroj fotografií: redakcia MTHIKER
report_problem Našiel si v texte chybu?
VeronikaJanosova 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné videá

Video: Ľahké a zbaliteľné bundy do nepriaznivého počasia

Video: Ľahké a zbaliteľné bundy do nepriaznivého počasia

Nevieš sa rozhodnúť, ktorú bundu do zlého počasia zvoliť? Ukážeme ti pár šikovných, ľahko zbaliteľných kúskov.
Video: Ako si užiť beh v zime?

Video: Ako si užiť beh v zime?

Spolu si zabehneme zasneženou Kôprovou dolinou a ukážeme si praktické kúsky oblečenia nielen na beh.
Video: Beh v zime - výber oblečenia

Video: Beh v zime - výber oblečenia

Aké oblečenie je vhodné na beh v zimnom období? Pozrime sa na šikovné tipy.
keyboard_arrow_up