Vybavenie na ferraty – bezpečnosť na prvom mieste

Jar prišla v plnej kráse a s ňou sa onedlho otvoria aj ferraty na Slovensku. Pozrieme sa na výbavu, ktorá by nemala chýbať u každého milovníka outdooru, ktorý chce obohatiť svoje zážitky o výlety vo „vzdušnejšom" prostredí hôr, nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí.

Scarpa Mescalito

Správne zvolené topánky na ferraty sú jednoznačne dôležitou zložkou. Výhodou týchto nízkych prepracovaných topánok je pogumovaná špička, ktorá pri prekonávaní jednotlivých častí ferraty neničí topánky a zároveň vibramová protišmyková podrážka zaručuje komfortnú chôdzu aj v mokrom, či nerovnom teréne. Predávajú sa v dámskej (ružová, modrá) aj pánskej (oranžová, modrá) verzii v cene 169,90 €. Viac info nájdete u nás v MTHIKER shope.

Karpos Noghera

Outdoorové kraťasy sú vhodné na ferraty, lezenie, či turistiku. Sú z ľahkého bavlneného materiálu, ktorý je priedušný a komfortný s príjemným elastickým pásom, taktiež majú netradičný strih predných a zadných vreciek. Vďaka týmto charakteristikám je akýkoľvek pohyb v nich pohodlný. Značka Karpos ich vyrába v dámskej aj páskej verzii a nielen to, dokonca aj v dlhom prevedení. Kraťasy sa predávajú v cene 90 € a v dlhej verzii ich kúpite za 99,90 €. Viac info nájdete u nás v MTHIKER shope.

Northfinder DEMYS

Prievzdušné elastické tričko s krátkym rukávom pre všetky typy postáv, vyrobené z recyklovateľných materiálov s okrúhlym výstrihom. Vďaka modernej technickej tkanine dobre odvádza vlhkosť tela. Jemnosť a pohodlnosť materiálu dodáva pocit ľahkosti pri akejkoľvek aktivite. Nortfinder ho vyrába v 3 rôznych farbách (sivá, modrá, červená) v cene 20,90 €. Viac info nájdete u nás v MTHIKER shope.

Black Diamond WS CRAG

Pre pohodlný pohyb na ferratách sú dôležitou zložkou rukavice. Tieto od Black Diamondu sú ultraľahké lezecké rukavice vyrobené z priedušného materiálu, ktoré oceníte predovšetkým pri zdolávaní ferrát a pri istení. Majú vylepšenú konštrukciu prstov, pre ešte väčšiu odolnosť a elegantný nízkoprofilový remienok na suchý zips na zápästí pre pohodlné zapínanie. Black Diamond ich vyrába v zelenej a červenej farbe v cene 19,90 €. Viac info nájdete u nás v MTHIKER shope.

CAMP Armour

Pre bezpečný pohyb na ferratách je prilba neoddeliteľnou súčasťou. Camp Armour je veľmi obľúbená prilba, vhodná aj pre alpinizmus a skalné lezenie. Prilba disponuje desiatimi ventilačnými otvormi po stranách. Je veľmi ľahká a vďaka svojmu rýchlemu a jednoduchému uplnutiu je okamžite použiteľná. Na vrchnej časti prednej aj zadnej strany sú úchyty na čelovku. Predáva sa v zelenej a červenej farbe v cene 53,50 €. Viac info nájdete u nás v MTHIKER shope.

Rock Empire Eight Vario

Hrudný úväz je dôlezitý hlavne pri ťažších ferratách a vo všeobecnosti pre deti. Tento hrudný úväz je veľmi univerzálny od detí po dospelých, vďaka nastaviteľným ramenným popruhom. Používa sa v kombinácii s niektorým zo sedacích úväzkov pre via ferraty, lezenie v horách a big walls. V prednej časti sa nachádzajú dve oká, ktoré sa spájajú pomocou slučky so spomínaným sedacím úväzom. Predáva sa v cene 23,90 €. Viac info nájdete u nás v MTHIKER shope.

Black Diamond MOMENTUM

Sedací úväz je špeciálne navrhnutý, aby šetril čas, vďaka rýchloupínacej pracke Speed Adjust, ktorá zároveň znižuje riziko nesprávneho nasadenia úväzu. Je určený pre všetky typy horolezcov, takže ho využije popri ferrate aj v lezení. Zároveň má jednoduché nastavenie veľkosti nohavičiek, vďaka prackám so systémom TrackFit. Svojou ľahkosťou 302 g a zbaliteľnosťou vám v batohu nezaberie veľa miesta. Predáva sa v cene 54,90 €. Viac info nájdete u nás v MTHIKER shope.

ROCK EMPIRE DYNAGO

Na záver najdôležitejšia časť ferratovej výstroje, ktorou je jednoznačne tlmič pádu. Dve karabíny s dlaňovou poistkou zaručujú skvelý komfort pri cvakaní. Stredové oko, slúžiace pre odsadnutie pri odpočinku alebo zaistení. Pružné spojenie karabín s páracou brzdou je pohodlné a funkčné. Vďaka veľkému rozsahu použiteľnosti pre lezcov s hmotnosťou 40-120 kg je táto pomôcka vhodná aj pre väčšie deti. Nikdy ale nesmieme zabúdať na bezpečnosť. Predáva sa v cene 69 €. Viac info nájdete u nás v MTHIKER shope.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Prvá pomoc na horách - bezpečne za každých okolností PR článok

Prvá pomoc na horách - bezpečne za každých okolností

Hory sú krásne, no nebezpečné. Preto treba mať so sebou výbavu, ktorú možno využiť v prípade vyhrotenej situácie.
Test: Vlajková loď – Suunto Vertical Titanium Solar

Test: Vlajková loď – Suunto Vertical Titanium Solar

Veľká výdrž batérie, solárny displej, offline mapy priamo v hodinkách či dvojpásmový GNSS. Čo ešte vie ponúknuť nová vlajková loď od Suunto?
Turistická sezóna sa otvára - máš všetko? PR článok

Turistická sezóna sa otvára - máš všetko?

Tatranská uzávera končí, sneh je takmer všade úplnou minulosťou a teploty stúpajú. I tentokrát platí, že na niektoré kúsky výbavy neradno zabúdať a iné vedia veľmi pomôcť.

Výber z produktov

keyboard_arrow_up