Pozvánka: Júl - zaži prázdniny a dovolenku športovo

V mesiaci júl kondičku preveria kratšie aj dlhšie behy, na ktorých ťa čaká nielen cesta, ale aj les či terénny prekážkový beh. Organizátori nezabudli ani na tých najmenších.

Popri letných prázdninách a dovolenkách v plnom prúde určite nezabudni na kvalitné športové vyžitie. Existuje veľa možností, z ktorých sa dá vybrať. Organizujú sa preteky po celom Slovensku v mestách aj na horách, tak si nájdi tie, ktoré sadnú tvojim preferenciám najviac.

02. 07. 2022 – Šumiac - Vertikal kilometer Kráľova hoľa/vertikal beh

Hneď v úvode júla nás v kalendári čakajú krásne ale náročné preteky do vrchu s prevýšením až 1 006 m na necelých piatich kilometroch. Pretekári začnú na námestí v obci Šumiac a dobehnú po modrej turistickej značke až na Kráľovu hoľu. Tieto preteky sú súčasťou druhého ročníka Horehronskej trailovej ligy, ktorá pozostáva zo šiestich pretekov, tak neváhaj a odbehni si viaceré. Viac informácií získaš na stránke podujatia.


09. 07. 2022 – Hrabovo - Behaj lesmi Veľká Fatra/krosový beh

V poradí už štvrté preteky zo série Behaj lesmi, ktoré sa budú odohrávať v prostredí najmladšieho slovenského národného parku - Veľká Fatra, kde sa ti naskytne pohľad aj na oblasť Nízkych Tatier. Lesný organizátorský tím pre teba chystá 2 Lesnícke trasy - 11 km a 20 km a VoltaRUN - trasu na 3 km, kde si môže zabehať ktokoľvek bez ohľadu na kondíciu a vek. Viac informácií nájdeš na stránke podujatia.


09. 07. 2022- Liptovský Mikuláš – Nightrun/cestný beh

Perfektná bežecká udalosť, ak chceš zažiť neskutočnú večernú atmosféru mesta Liptovský Mikuláš s povzbudzujúcim davom okolo. Vybrať si môžeš kratšiu 5 km trasu alebo dlhšiu 10 km trasu, ktorá predstavuje 2 kratšie bežecké okruhy mestom. Ak aj nevyhráš, nezúfaj, účastnícka medaila čaká na každého jedného účastníka, ktorý sa zaregistruje skôr. Viac informácií nájdeš na stránke podujatia.


10. 07. 2022 – Vranov nad Topľou – KidRace/detský terénny prekážkový beh

Už deviaty ročník detského prekážkového behu na 800 m až 2 km sa uskutoční na Domaši v areáli Penziónu Goral. Pre deti v 3 vekových kategóriách bude pripravená parádna prekážková trať. Nesúťažiace deti sa majú takisto na čo tešiť, keďže aj pre ne bude pripravených množstvo atrakcií. Aby toho nebolo málo, po pretekoch bude aj tombola a opekačka. Viac informácií nájdete na FB udalosti.


10. 07. 2022 – Štrba - Malý štrbský maratón/cestný beh + nordic walking

V poradí 44. ročník Malého štrbského maratónu, kde si môžeš vybrať až zo 4 súťažných trás. Čaká na teba bežecká trasa v dĺžke 31 km, bežecká a nordic walking trasa dlhá 10 km. Takisto sa organizujú aj žiacke preteky od 150 m do
2 500 m.
Na najdlhšej trase na teba bude čakať až 6 občerstvovacích staníc a na
5 km trase jedna občerstvovacia stanica pre doplnenie energie. Preteky sa bežia bez vylúčenia dopravy, zásadne len po asfaltovej ceste III. triedy. Viac informácií nájdeš na stránke podujatia.


13. 07. 2022 – Liptovská Teplička – Beh po schodoch do neba/šprint do vrchu

Ak nepreferuješ cestný beh, ale máš radšej šprint v prírode, určite navštív amfiteáter Liptovskej Tepličky, kde si odbehneš najprv po asfaltovom chodníku a následne po trávnatých kaskádach až na 300 m vzdialený vrchol s prevýšením 50 metrov. Ale pozor, ak budeš patriť medzi tých najlepších, nebudeš bežať iba raz, ale až 3-krát. Čakajú na teba vyraďovacie preteky, kvalifikácia a finálový rozbeh. Vyhrať môžeš nielen medailu, ale ak budeš zo všetkých najrýchlejší, získaš tradičný hudobný nástroj - prežernicu. Viac informácií nájdeš na webe.


16. 07. 2022 – Orava - Oravaman triatlon/plávanie + bicykel + beh

Ak si trúfaš, a do leta si poriadne makal, Oravaman sú preteky práve pre teba. V nádhernom prostredí Západných Tatier na teba čaká poriadna výzva v podobe troch športov počas jedných pretekov s prevýšením až 3 000 m. Na začiatok si odplávaš 2 km, potom odbicykluješ 90 km a na záver ešte odbehneš 21 km. Pretekať môžeš v kategórii ženskej, mužskej alebo dokonca v mixe. Hlavný slogan pretekov Oravaman je „Bude ako nebolo.“ a tak neváhaj, siahni si na dno svojich síl a registruj sa tu.


16. 07. 2022 – Banská Bystrica – Kordícky extrém/krosový beh

V prípade, že Oravaman radšej nahradíš niečím ľahším, ale stále náročným, organizátori v Kordíkoch pre teba v rovnaký deň pripravili bežecké trasy na 0,8 km, 5,3 km, 11,7 km a 26,42 km. Všetky trate rozhodne preveria tvoju kondičku na pomalých a náročných výbehoch, ale aj na prudkých technických zbehoch. Preteky, ktoré ti dajú možnosť spoznať Králiky, hrebeň Kremnických vrchov, Zlatú Studňu a Tri Kríže. Podujatie je súčasťou bodovania Marathon BB tour 2022 a Marathon BB mini tour 2022. Viac informácií získaš na FB stránke.


23. 07. 2022 – Plavecký Mikuláš – Malokarpatský kros/krosový beh

Predposledný víkend v mesiaci ti oblasť Záhoria ponúkne preteky v CHKO Malé Karpaty. Odbehnúť si môžeš po poľných cestách, lese, ale aj dedinských zákutiach. Beh je určený pre ženy, mužov aj deti. Ženy a muži majú spoločnú trasu, ale muži idú malé kolo v dedine navyše. Detské až juniorské trasy sú so vzdialenosťou 70 m - 1 800 m. Pre „dospelácke" kategórie sú pripravené trasy na 7 km až 9 km. Neváhaj a príď si užiť beh v Bratislavskom kraji. Informuj sa na FB stránke.


30. 07. 2022 – Hriňová - Podpolianska výzva/silovo-prekážkový beh

Posledný júlový víkend sú pre teba pripravené silovo-prekážkové preteky v horskom teréne s dĺžkou trasy 6 km a prevýšením 230 m. Otestuj sa, na čo máš, a uži si pri behu prírodné prekážky, studenú vodu, šplhanie, lezenie, nosenie ťažkých bremien a, samozrejme, aj cvičenie. Trať preverí všetky svalové partie tvojho tela, pretože organizátori hľadajú najkomplexnejšieho športovca. Tak čo, si ním ty? Viac informácií nájdeš na stránke webu.


Dúfame, že si si našiel svojho favorita pre mesiac júl a zažiješ športovo nezabudnuteľný víkend. Pokiaľ vieš o pretekoch, ktoré by mali byť spomenuté v ďalších mesiacoch a chcel/a by si sa o to podeliť, neváhaj nás kontaktovať na outdoor@mtbiker.sk. Športu zdar a prírode vďaka za takéto krásne možnosti.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: August - pobežíme do výšky, ďaleko a aj za dobrú vec

Pozvánka: August - pobežíme do výšky, ďaleko a aj za dobrú vec

Júl nám strieda august, leto je v plnom prúde a ľudia sú rozlietaní po dovolenkách. Vždy sa však nájdu bežci, ktorí radi trávia teplé dni v teréne a práve ich môžu zaujať nasledujúce riadky.
Pozvánka: Od Tatier k Dunaju 2024 - prebehni s tímom 345 km dňom aj nocou

Pozvánka: Od Tatier k Dunaju 2024 - prebehni s tímom 345 km dňom aj nocou

Chceš zažiť atmosféru najväčšieho štafetového behu na Slovensku? Registruj sa, kým nie je neskoro.
Pozvánka: November plný farieb

Pozvánka: November plný farieb

Čo môže byť krajšie ako preteky pomedzi farebné lístie plné jesenných tónov novembra? Poďme sa spolu pozrieť, kam si môžeš ísť zapretekať.
keyboard_arrow_up