Zdroj: FB Fotografovanie, autor fotiek: Katarína Vašeková

Rok 2023 už začína vykúkať spoza dverí spolu so snežením a chladom. To však neznamená, že sa nedá behať – práve naopak.

3. 12. 2022 - Machulince - Machulinská dvadsiatka

Kto povedal, že v zime sa behajú len krátke trate? Práve v okolí Machuliniec sa ešte začiatkom mesiaca pobeží na dlhšiu vzdialenosť, ako len „za najbližšie humno“. Organizátori si pre pretekárov pripravili 20-kilometrovú trať, ktorá sa pobeží po asfalte. Ide už o 37. ročník tohto podujatia, ktorý už desaťročia ponúka zábavu nielen „vybehaným“ pretekárom, ale na svoje si prídu aj mladšie ročníky. Všetko dôležité o tomto podujatí nájdeš na stránke obce Machulince.

obecmachulince.skobecmachulince.sk

3. 12. 2022 - Martin-Stráne - Na Luciu s Luciou

Na Luciu s Luciou alebo inak Predvianočný stránsky beh je podujatie, ktoré už deviatykrát organizuje jedna z našich najúspešnejších atlétiek, Lucia Hrivnák Klocová. Trať meria poctivých 9 kilometrov, pričom kombinuje asfalt s lesným povrchom martinského lesoparku. Prihlasovať sa bude až priamo na mieste, takže je zbytočné hľadať online registráciu, no každý účastník v rámci štartovného obdrží čelenku, tyčinku Nutrend a na záver všetkých čaká tombola. Viac informácií o pretekoch nájdeš na tomto odkaze.


4. 12. 2022 - Snina - Charitatívny mikulášsky beh pre Grétku

V Snine sa každoročne v decembri koná charitatívny beh, ktorého výťažok putuje na pomoc chorému dieťaťu. Tento rok je to malá Grétka, ktorá trpí viacerými chorobami a pomáha jej delfínoterapia. Trasa samotného behu meria približne 5 kilometrov, pričom sa skladá z piatich kilometrových okruhov, vedúcich centrom Sniny. Kratšie trasy čakajú na žiakov, aby sa mohol zapojiť a pridať ruku k dobrému dielu skutočne každý. Všetky informácie o pretekoch nájdeš na Facebooku behu.

FB BehajmeSpolu.sk

17. 12. 2022 - Trenčianske Jastrabie - Xmas Sky Run Inovec

Občas sa na našu veľkú radosť stane, že vzniknú nové preteky a Xmas Sky Run Inovec sú jednými z nich. Pobeží sa z obce na Chatu pod Inovcom, čo činí 8 kilometrov s prevýšením 500 metrov. Zaujímavosťou je, že preteky sú otvorené nielen bežcom, ale sú vypísané kategórie aj pre nordic walking či bicykel. Milý je aj obsah štartovného balíčka – každý obdrží čokoládu, mikulášsku čiapku a občerstvenie po pretekoch. Propozície týchto pretekov nájdeš na tomto odkaze.

18. 12. 2022 - Piešťany - Vianočný roľničkový beh na Havran

S blížiacimi Vianocami sa v Piešťanoch uskutoční akcia s milým názvom, roľničkový beh, inak nazvaný aj Memoriál Andreja Štefečku. Tento rok sa bude konať už deviaty ročník, pričom aj tu sa môžu zúčastniť bežci, ale rovnako aj nordic walking chodci. Trasa meria 6 kilometrov s prevýšením 250 metrov, pričom cieľ sa nachádza v známom sedle Havran, kde pretekárov čaká aj bohatá tombola. Všetko dôležité sa dozvieš na tejto stránke.

behame.sk

26. 12. 2022 - Lučenec - Vianočný beh mesta Lučenec

Ak by niekoho káralo svedomie po štedrovečernej večeri, vianočných návštevách a koláčoch, práve 26. decembra je ten správny moment na „vybehanie kapríka“. V Lučenci sa totiž po päťdesiaty piatykrát uskutočnia preteky zložené z mestských okruhov s malým prevýšením, no neznamená to, že sa nebude makať – v ponuke je 20, 10 a 5-kilometrová trať. V ponuke budú okrem radosti z behania aj zaujímavé finančné odmeny. Okrem toho sa dá absolvovať aj kratšia, 3-kilometrová, trasa či nordic walking. Všetky informácie o pretekoch nájdeš na Facebooku usporiadateľa.

FB Vianočný beh mesta LučenecFB Vianočný beh mesta Lučenec

30. 12. 2022 - Dubnica nad Váhom - Silvestrovský beh na tartane

Už 26. ročník silvestrovského behu na tartane sa uskutoční na mestskom štadióne v Dubnici nad Váhom, pričom sa pobeží, ako názov napovedá, po bežeckej dráhe. Netreba čakať náročné prevýšenia, zmrznuté chodníky, cieľom je prísť a prebehnúť si 5 kilometrov v partii fajn ľudí. V cieli na každého úspešného bežca čakajú lahôdky v podobe teplého čaju a chleba s masťou a cibuľou. Okrem toho, tí najlepší získajú aj finančné odmeny. Kompletné propozície behu nájdeš na tomto odkaze.

FB Jogging klub Dubnica

31. 12. 2022 - Dolné Orešany - Silvestrovský kros

Pomyselnú bodku za tohtoročnou sezónou nám dajú preteky organizované v nenápadnej dedinke na úpätí Malých Karpát, v Dolných Orešanoch. Tento rok to bude o to špeciálnejšie, pretože ide o jubilejný 50. ročník. Trasa povedie lúkami a lesmi v okolí obce a meria 6,5 kilometra s prevýšením niečo vyše 200 metrov. V cieli si pretekári budú môcť vychutnať silvestrovskú kapustnicu, teplý čaj či víno. Každý pretekár obdrží aj fľašu orešianskeho červeného z limitovanej edície 150 kusov, práve pri príležitosti 50. ročníka behu. Kompletné propozície nájdeš na tomto odkaze.

FB Fotografovanie
Nezáleží, či zabehneš veľa alebo menej, dôležité je prekonať seba a svoju komfortnú zónu – predsa len, beh v zime nie je tak pohodlný, ako počas dlhých letných večerov. Nech už to bude dlhá horská trať alebo nenáročný beh mestom, bežeckých príležitostí v tomto roku je málo a nová sezóna už čaká...

[Foto na úvode: FB Fotografovanie, autor fotiek: Katarína Vašeková]

report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: August - prázdninuj a dovolenkuj v športovom nasadení

Pozvánka: August - prázdninuj a dovolenkuj v športovom nasadení

Behy do vrchu, duatlony, akcie pre celé rodiny aj drsné horské výzvy. August bude pestrý a plný rôznorodých akcií.
Pozvánka: Kordícky Extrém - trailové šialenstvo v srdci Kremnických vrchov

Pozvánka: Kordícky Extrém - trailové šialenstvo v srdci Kremnických vrchov

Uži si už 15. júla poriadny trailový beh nespútanou divočinou Kremnických hôr.
Pozvánka: Január - svižným krokom do nového roka

Pozvánka: Január - svižným krokom do nového roka

Rok 2023 sa blíži a s ním aj nová porcia našich obľúbených pretekov. Na čo sa môžeme tešiť v prvom mesiaci nového roka?
keyboard_arrow_up