Trailové topánky na rôzne vzdialenosti

Keď ťa baví beh po lese, horách, či rôznych turistických chodníkoch, trailová obuv je to pravé orechové. Aké sú však ideálne trailové topánky? Záleží od toho, akým vzdialenostiam resp. disciplínam sa človek chce venovať.

V základnej podstate sú navrhnuté tak, aby poskytovali väčšiu trakci a stabilitu na nerovnom povrchu. Taktiež zvyšujú ochranu pred kamienkami, koreňmi, blatom a inými prekážkami. Trailové topánky majú silnejšiu a hrubšiu podrážku s väčším dezénom, ktorý umožňuje lepšiu priľnavosť na rôznych povrchoch, ako aj ochranu pred prípadnými nebezpečenstvami.

Ribelle run - 159 €

>Ribelle run
Nielen lyžiarky od Scarpy, ale aj trailové bežecké topánky sú ideálnymi spoločníkmi do hôr. Určené sú pre tých, ktorí hľadajú absolútnu presnosť a vysokú prispôsobivosť v akomkoľvek náročnom teréne. Sú vhodné pre krátke až stredné vzdialenosti. Táto ľahká, vysoko výkonná topánka je ideálna pre športovcov, ktorí hľadajú spoľahlivosť v topánke na každom kroku smerom hore, ale aj dole. Na našom MTHIKER shope ich nájdeš v rôznych farebných verziách a samozrejme aj v dámskej.

Agravic Flow 2 trail - 140 €

Agravic Flow 2 trail
Tieto trailové bežecké tenisky posunú tvoj výkon v horách vďaka technológiám - ľahkému tlmeniu a ochrane proti kameňom. Nový zvršok z priedušnej sieťoviny sa pri každom kroku postará o pohodlie, špeciálny dizajn zabezpečí ochranu pred skalami a stabilitu a podrážka Continental™ zaistí priľnavosť na rôznych povrchoch. Priadza vo zvršku obsahuje najmenej 50 % materiálu Parley Ocean Plastic a 50 % recyklovaného polyesteru. Na našom MTHIKER shope ich nájdeš v rôznych farebných prevedeniach.

OCR x CTM M - 140 €

OCR x CTM M
Pánske pretekárske topánky od Craftu boli vyvinuté tak, aby bez problémov zvládli náročné podmienky prekážkových pretekov ako Spartan Race, či Tvrďák u nás na Slovensku. Disponuje rýchlym sťahovacím systémom pre jednoduché a pevné pohodlie nohy v topánke. Rýchloschnúci a odolný zvršok z nylonu je prispôsobený aj na prekážky ako šplh po lane. Ľahká a prispôsobivá penová medzipodrážka s vysokou energetickou návratnosťou spôsobuje kvalitné tlmenie.

Ultra Exclusive - 189 €

Ultra Exclusive
Výraz „ultra“ je v slovníku definovaný ako „prekračujúce medze“. Presne na to sú Cloudultra vyrobené vo Švajčiarsku navrhnuté. Maximálne tlmené na ultra vzdialenosti. Technológia CloudTec® a uzavretá podrážka ti umožní sa pohybovať po kamenistých či štrkových cestách v úplnom pohodlí. Vďaka novej technológii FlipRelease™ je zmiernený otlak nôh pri dlhých vzdialenostiach. Na našom MTHIKER shope nájdeš tieto topánky aj v dámskej verzií.

Trailfly Ultra G 300 - 189 €

Trailfly Ultra G 300
Nové trailové topánky od Inov-8tu boli vyvinuté, aby spojili pohodlné a stabilné tlmenie s perfektnou flexibilitou a schopnosťou prispôsobiť sa povrchu, po ktorom bežíš. Čerešničkou na torte je úplne nová tlmiaca pena G-FLY obohatená grafénom pre maximálnu odolnosť a energetickú návratnosť. Najviac tlmená topánka, akú kedy Inov-8 vyrobili a teda ideálna pre ultrabehy. Tlmiaca vrstva dosahuje mohutnosť 25 milimetrov. To je o 25 % viac, než akékoľvek iné „Inovejt" za celú históriu značky.

Bushido II - 180 €

Bushido II
Bežecká dámska topánka od talianskej značky La Sportiva je určená pre ženy, ktoré hľadajú perfektnú kombináciu stability, citlivosti a pohodlia. Nový redizajn na päte ponúka dodatočnú trakciu a vyššiu stabilitu v teréne, zároveň disponuje gumou s vysokou priľnavosťou na rôznych terénoch. S technickým terénom ako les a skaly si poradí hravo. Podrážka sa skladá z dvoch častí s nárazovo-brzdným systémom do každého počasia. V našom MTHIKER shope ich nájdeš v cene 180 €.

CTM Ultra Carbon Trail - 260 €

CTM Ultra Carbon Trail
Tento model je revolúcia pretekového behania v teréne. V cestnom behu sú karbónové topánky štandardnou vysokou kvalitou. Preto stojí na osvedčených princípoch pretekovej topánky s karbónom a posúva tento koncept mimo cesty do lesov a hôr. Na priľnavosť pri behu po kameňoch aj v bahne sa môžeš stopercentne spoľahnúť. Megagrip od Vibramu je zlatým štandardom nielen medzi trailovými topánkami. Topánka je vhodná na behavejšie a rýchlejšie preteky a nájdeš ju v MTHIKER shope.

Roclite Ultra G 320 - 189 €

Roclite Ultra G 320
Na záver sa pozrieme na ultratrailové topánky do najtechnickejších terénov, kde si zachováš skvelú ovládateľnosť bez ohľadu na to, či pobežíš po hladkej lesnej cestičke, v kamennej sutine, alebo cez snehové polia. Tlmenie má extrémne dlhú životnosť a predovšetkým špičkovú stabilitu pri pohybe v technickom traile. V prednej časti je topánka dostatočne široká, aby poskytovala potrebný priestor pre prsty a priečnu klenbu. V našom MTHIKER shope ich nájdeš aj v dámskom prevedení.

Ak ťa zaujímajú ďalšie modely trailových topánok, či už na krátke, alebo aj dlhšie behy, môžeš navštíviť náš MTHIKER shop.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Všetko, čo sa hodí na bežecké preteky počas chladnejších dní PR článok

Všetko, čo sa hodí na bežecké preteky počas chladnejších dní

S klesajúcou teplotou treba na bežeckých pretekoch rozmýšľať aj nad vhodným oblečením. Telo je síce v pohybe zahriate, no prekvapiť dokáže vietor či dážď.
Pozvánka: Október v lone jesennej prírody

Pozvánka: Október v lone jesennej prírody

Babie leto je tu, nižšie teploty si pýtajú poriadne výkony. Preteky sa budú niesť v jesennom šate farebných listov. Nezmeškaj preto tie najväčšie skvosty na konci sezóny.
Pozvánka: September – prekonaj svoje limity

Pozvánka: September – prekonaj svoje limity

Sezóna pretekov sa nám preklopila do záverečnej časti, preto si treba ešte užiť preteky, koľko sa len dá. Tradične nám septembrový kalendár ponúka bohatú ponuku pretekov, tak sa poďme bližšie pozrieť na niektoré z nich.
keyboard_arrow_up