Všetko, čo sa hodí na bežecké preteky počas chladnejších dní

S klesajúcou teplotou treba na bežeckých pretekoch rozmýšľať aj nad vhodným oblečením. Telo je síce v pohybe zahriate, no prekvapiť dokáže vietor či dážď.

Lifesystems Rechargeable – 37,99 €

Lifesystems Rechargeable
Pri skrehnutých rukách môže nastúpiť ohrievač rúk. Model z dielne Lifesystems sa nabíja jednoducho pomocou microUSB, pričom po jeho zapnutí je možné voliť medzi štyrmi úrovňami ohrievania v rozmedzí od 40 °C do 50 °C. Na zahriatie je pripravený už za desať sekúnd, na jedno nabitie dokáže hriať 3 – 6 hodín a teplo sa z neho šíri všetkými smermi. Okrem toho je možné ho využiť aj ako powerbanku. Tento i ďalšie ohrievače nájdeš na našom MTHIKER shope.

Devold Tuvegga Merino – 40,48 €

Devold Tuvegga Merino
Mať poruke multifunkčnú šatku Devold Tuvegga Merino sa na pretekoch oplatí – dokáže totiž poslúžiť ako čelenka, kukla, potítko a na mnoho ďalších spôsobov. V teréne je ostrieľaná početnými výjazdmi Horskej služby aj expedíciami a rovnako dobre poslúži aj pri bežeckých pretekoch. Vďaka merino vlne hreje v chlade a naopak chladí, keď je teplo. Zároveň nezapácha, keďže vlna bráni množeniu baktérií. Ďalšie modely multifunkčných šatiek nájdeš na našom MTHIKER shope.

Icebreaker 200 Oasis – 89,99 €

Icebreaker 200 Oasis
Spodná vrstva Icebreaker 200 Oasis je ako stvorená na dobrodružstvá počas chladných dní. Jej konštrukcia umožňuje, že aj pri nosení batoha zostane termo veľmi pohodlné. Švy sú jednak ploché a jednak boli predsunuté tak, aby sa nenachádzali priamo na ramenách. Merino vlna spolu s panelmi v podpazuší zas zabezpečuje vysokú termoreguláciu. Tieto panely zároveň zlepšujú mobilitu. Termo je dostupné aj v modrej či hnedej farbe. Tento aj ďalšie modely nájdeš na našom MTHIKER shope.

Smartwool Run Targeted Cushion Ankle – 15,39 €

Smartwool Run Targeted Cushion Ankle
Bežecké ponožky od Smartwool sú konštruované tak, aby poskytovali nohe pri došľapoch maximálnu oporu a na najnáchylnejších miestach spoľahlivo tlmili nárazy. Sieťované zóny zlepšujú priedušnosť, problémom tak nebudú ani dlhé preteky. Pohodliu dopomáhajú ploché švy na špičke a takisto výstupok na päte, vďaka ktorému sa ponožky nezhŕňajú. Samozrejmosťou je regulácia teploty za pomoci merino vlny a s ňou spojená odolnosť voči zápachu. Ďalšie bežecké ponožky nájdeš na našom MTHIKER shope.

Salomon Trail Gaiters High – 40 €

Salomon Trail Gaiters High
Návleky na bežecké tenisky Trail Gaiters High oceníš najmä v prípade, ak sa nevyhýbaš ani blatistým pretekom. Efektívne totiž ochránia zvršok topánky aj členok pred vlhkosťou, no takisto aj špinou alebo tŕnistými rastlinami. Na tenisky sa upínajú jednoduchým spôsobom, na mieste ich drží elastická guma spolu so suchým zipsom. Výstupky po bokoch chránia členok pred odreninami a nepohodlím. Spolu s ďalšími návlekmi ich nájdeš aj na našom MTHIKER shope.

X-BIONIC Radiactor Gold 4.0 – 151 €

X-BIONIC Radiactor Gold 4.0
Superľahká spodná vrstva Radiactor Gold poslúži pri širokom spektre teplôt a rôznych typoch pretekov. Úplet je ultra hustý, pričom funkčné zóny, ktoré plnia termoregulačnú funkciu, sú na ňom strategicky rozmiestnené. Zároveň vzhľadom na využitý materiál cielene pôsobia na svaly kompresne, a tak zlepšujú svalovú činnosť. Dôležitou vlastnosťou je voľnosť pohybu, docielená harmonikovým usporiadaným tkaniny na dôležitých miestach. Podobné spodné vrstvy nájdeš na našom MTHIKER shope.

Craft Active Extreme X Wind – 42,99 €

Craft Active Extreme X Wind
Ak ťa nezastaví v pretekaní ani dážď, ani vietor, tvoj komfort môžu výrazne navýšiť boxerky Active Extreme X Wind. Ten je navýšený príjemným materiálom a priedušnosťou. V prednej časti sa nachádza membrána, ktorá zaručuje 100 % ochranu voči vetru. V spolupráci s kanálikovou štruktúrou z vonkajšej strany je zabezpečená spoľahlivá termoregulácia. Vďaka ergonomickému strihu a plochým švom nikde netlačia a sú príjemné na nosenie. Podobné modely nájdeš na našom MTHIKER shope.

Devold Berle Merino – 63,99 €

Devold Berle Merino
Príjemnú dámsku podprsenku Berle Merino využiješ nielen pri bežeckých pretekoch, ale aj pri širokom spektre ďalších aktivít v chladnom počasí. Vďaka merino vlne totiž príjemne hreje a zabezpečuje rýchly odvod potu preč od tela. Široké ramienka spolu s plochými švami jej dodávajú komfort pri každej veľkosti pŕs. V spodnej časti sa nachádza široká páska, ktorá ju stabilne drží na mieste. Ďalšie modely dámskych podprseniek nájdeš na našom MTHIKER shope.

Patagonia Down Sweater – 175 €

Patagonia Down Sweater
Vesta Down Sweater zahreje za každých okolností vďaka certifikovanému páperiu 100 % Responsible Down Standard. Využiť ju môžeš na široké spektrum aktivít – od turistiky cez beh a ferraty až po zimné športy. Významným plusom je jej ľahkosť a odolnosť, vďaka ktorej ju dokážeš obliecť v hocijakých podmienkach. Výroba týchto viest pomáha znižovať znečistenie oceánov, keďže sú vyhotovené z recyklovaného nylonu z rybárskych sietí. Aj vo fialovej farbe ju s ďalšími modelmi nájdeš na MTHIKER shope.

Millet Rutor Alpha – 169 €

Millet Rutor Alpha
Vesta Rutor Alpha v sebe kombinuje hrejivosť a priedušnosť. Fleecová vrstva z recyklovaných vlákien ju predurčuje do chladných dní, panely s izoláciou Polartec® Alpha® navyše ochránia pred studeným vetrom. Spojením vzniká pohodlná a elastická konštrukcia Dual Tech. V dvoch vreckách na zips nájdu svoju skrýšu drobnosti, rovnako dobre však poslúžia aj na zohriatie rúk. Dostupná je aj vo fialovej verzii a podobné modely nájdeš na našom MTHIKER shope.

Silvini Casalone – 21,99 €

Silvini Casalone
Kompresné podkolienky Casalone pri behu pomôžu stimulovať lýtkové svaly. Navyše, vďaka vláknu Microlon rýchlo odvádzajú vlhkosť z pokožky a sú odolné voči opotrebeniu. Táto tkanina je obohatená aj o ióny striebra, ktoré zabraňujú množeniu baktérií a vzniku zápachu. Oproti zosilnenej a vystuženej špičke a päte stojí pružná oblasť priehlavku. Okrem týchto prvkov komfortu sa bežci zavďačia aj ventilovanej oblasti chodidiel. Podobné modely nájdeš na našom MTHIKER shope.

Pre viac výbavy na jesenné bežecké preteky môžeš navštíviť náš MTHIKER shop.
Zdroj fotografií: archív MTHIKER
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Pozvánka: Október v lone jesennej prírody

Pozvánka: Október v lone jesennej prírody

Babie leto je tu, nižšie teploty si pýtajú poriadne výkony. Preteky sa budú niesť v jesennom šate farebných listov. Nezmeškaj preto tie najväčšie skvosty na konci sezóny.
Pozvánka: September – prekonaj svoje limity

Pozvánka: September – prekonaj svoje limity

Sezóna pretekov sa nám preklopila do záverečnej časti, preto si treba ešte užiť preteky, koľko sa len dá. Tradične nám septembrový kalendár ponúka bohatú ponuku pretekov, tak sa poďme bližšie pozrieť na niektoré z nich.
Test: Vlajková loď – Suunto Vertical Titanium Solar

Test: Vlajková loď – Suunto Vertical Titanium Solar

Veľká výdrž batérie, solárny displej, offline mapy priamo v hodinkách či dvojpásmový GNSS. Čo ešte vie ponúknuť nová vlajková loď od Suunto?
keyboard_arrow_up