Behanie
ber to ako postreh človeka čo si niečím podobným prešiel
ak sa chces zlepsit v behu 2x do tyzdna je proste malo. rekreacnemu bezcovi to staci. akykolvek pohyb je lepsi ako ziadny, to bez pochyb. no on sa pytal ako vie vyriesit situaciu aku ma a dali sa mu adekvatne odpovede. nemyslim ze bolo umyslom niekoho kto mu odpovedal ho demotivovat.
Základ si fakt riešim viac-menej rýchlou chôdzou celý rok. Vyskúšaj aj ty, či by Ti to nesadlo a nedostal by si sa s tepmi nižšie. V podstate Ti to radia aj ostatní v bledoružovom.
Na obrázkoch sú celkové behy, dnešný beh a celková chôdza. Dal som to na porovnanie.
v pondelok som bol po 20 rokoch prvykrat "behat". dekel na marse hned ako som sa dal do poklusu, voltaren som patlal na slachy 2 dni, svalovica dnes skoncila a to som siel krokom vzdy ked to bolo "strme" aj hore aj dolu s tym ze si trufnem povedat ze nejaku vytrvalost mam z jazdenia na bicykli...
pri danej "pravidelnosti" ten pohyb je jednoducho "neprirodzeny" v kombincii s vahou (mam o 20kg menej a som vyssi) by bol zazrak keby tepy neustrelovali...
nikoho som nevysmial, netrep prosím Ťa .... mne je jedno kto koľko váži.... myslím si len, že pri behu ako športe je telesná váha najviac dôležitá zo všetkých športov, čo je aj dosť logické, keďže gravitácia pôsobí asi na každého a zároveň na každého inak (v závislosti na telesnej váhe) podľa Tvojej teórie by mal dokonca pribrať, aby mal lepšie tempo
len čo tí chudáci dobrí bežci s 10% telesného tuku ? kto im to teraz povie ? že optimálna bežecká váha je mýtus ?
to myslel jasne, že pri jeho telesnej váhe je zbytočné baviť sa o bežeckom "výkone" ... alebo inak povedané, ak schudne 20kg tak tepy pôjdu dole a tempo hore a bude sa mu behať dobre
To je strašna blbosť čo si napisal. Mam kamarata, čo má pri vyške 191cm teraz cca 101kg a minuly tyžden zabehol na preteku 6km tempom 4:12. Myslím, že to už je aký taký bežecký výkon medzi hobby bežcami. Ano, viac kil znamená ťažší beh, ale rozhodne nejaké "výkony" nevylučuje. Tak ako sa pisalo vyššie, musí riešiť tie vysoké tepy (nemá na to vplyv aj prekonanie covidu v minulom období?) a skúsiť tempovať tak aby bol dole a tvoril si základ. Potom sa mu to bude posuvať celkovo nižšie. A pri dlhších behoch pojde dole aj váha.
no môže riešiť tepy a behať, ale pri jeho váhe budú viacmenej stále vysoké a tempo pomalé ..... infinitipp
to myslel jasne, že pri jeho telesnej váhe je zbytočné baviť sa o bežeckom "výkone" ... alebo inak povedané, ak schudne 20kg tak tepy pôjdu dole a tempo hore a bude sa mu behať dobre
To som nejak nepochopil...
Prečo by nemohol behať a riešiť tepy?
posledný komentár: 20. 12. 2025 o 9:44
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20
posledný komentár: 6. 5. 2025 o 0:14