Vzhľadom na to že sa dni skracujú a z práce chodím neskoro prestávam mať čas na bike, chcel by som začať aspoň behávať, les mám pod oknom. Nemám s tým ale žiadne skúsenosti, ako začať, načo dávať pozor a pod. Rád si nechám poradiť od skúsenejších bežcov
Ano, s treningovym pristupom/principom sa da suhlasit (zmenit tempa/objemy).
Ale ako sa hore vyjadril james9 - naco na toto forum ?
Na bezeckom fore by sa ti dostalo patricnej spatnej vazby, ci uz od vykonnostnych hobikov, trenerov alebo vysluzilych profikov.
Tu si jednak 99% citatelov nevie predstavit to odbehat, a hlavne - ani po tom netuzi. Ved nacoby aj ked je to cyklopriestor.
Skus to postnut na inu stranku a tam si diskusiu rad precitam
Ktorý slovenský atlét trénuje podľa tohto plánu? Tibor Sahajda (aktuálne najlepší slovenský maratónec) má najlepší súťažný čas polmaratónu 1:05:22, pričom týpek, ktorý ide podľa tohto plánu by mal dať polmaratón v rámci tréningu za 1:07:52.
Ten graf nie je plán ale reálne odbehané kilometre aj s tempami. Slovenského bežca /aj pôvodom/ na Slovensku v apríli - nie černocha, ... Jediný údaj je tam plánovaný - tempo 3:28 na 7. deň ale pre snehovú fujavice bolo nakoniec skutočné tempo len 3:34 min/km. Plán na toto reálne odtrénované som vymyslel tri mesiace pred tým. A ten tretí deň tréningu bol polmaratón - bez 100 metrov - za čas aký píšeš. V preteku zabehol 1:06:18. Na 12 km behu Devín - Bratislava dobehol tretí z 1300 bežcov, ... Za nami pripravujúcimi sa v 240 metroch nad morom skončili všetci Dukláci pripravujúci sa vo vyššej nadmorskej výške na Štrbskom Plese, s profi podmienkami - regenerácia, ... Vdaka nášmu menej polarizovanému tréningu. Ak by sme absolvovali trojtýždňový pobyt vo výške 1350 metrov /Š. Pleso - nemusela by byť ani príprava jednu štvrtinu roka v Afrike, .../ hoci aj s tréningom žltého a červeného pásma /4 tréningy/ dole napr. na dlhšej rovine v okolí Popradu bol by pretekový čas v polmaratóne okolo 1:04:30. Keby. Ale na keby sa nehrá.
Ivan ze ty uz davno neberies za toto velke prachy, ved s takymto planom a dosiahnutymi vysledkami by si mal byt inde... Alebo niesi niekde medzi trenermi a nevychovavas buducu generaciu majstrov sk, sveta alebo olympionikov... V com je zadrhel?? Ved trenovatpod tebou musi byt cest kazdemu, ci na biku alebo v behu.
Ten graf nie je plán ale reálne odbehané kilometre aj s tempami. Slovenského bežca /aj pôvodom/ na Slovensku v apríli - nie černocha, ... Jediný údaj je tam plánovaný - tempo 3:28 na 7. deň ale pre snehovú fujavice bolo nakoniec skutočné tempo len 3:34 min/km. Plán na toto reálne odtrénované som vymyslel tri mesiace pred tým. A ten tretí deň tréningu bol polmaratón - bez 100 metrov - za čas aký píšeš. V preteku zabehol 1:06:18. Na 12 km behu Devín - Bratislava dobehol tretí z 1300 bežcov, ... Za nami pripravujúcimi sa v 240 metroch nad morom skončili všetci Dukláci pripravujúci sa vo vyššej nadmorskej výške na Štrbskom Plese, s profi podmienkami - regenerácia, ... Vdaka nášmu menej polarizovanému tréningu. Ak by sme absolvovali trojtýždňový pobyt vo výške 1350 metrov /Š. Pleso - nemusela by byť ani príprava jednu štvrtinu roka v Afrike, .../ hoci aj s tréningom žltého a červeného pásma /4 tréningy/ dole napr. na dlhšej rovine v okolí Popradu bol by pretekový čas v polmaratóne okolo 1:04:30. Keby. Ale na keby sa nehrá.
ako to čítam, tak mi to pripomína generátor náhodných slov (resp. myšlienok )
No co James. Vygeneruj ešte dačo. Menej náhodné, zmysluplnejšie.
Rozmyslal, som, ze kto je ten tvoj zverenec. Povodne som myslel, ze nejaky aktualny bezec a aktualny treningovy plan, respektive vykon. Ale tu sa ide film pre pamatanikov, repete s Ivanom Krajickom. Sorry, ale toto ti uz ani na bezeckom fore nikto nezvaliduje. Lebo ho nikto. Nepozna. Vies, mozno bol ozaj dobry a nieco si mu pomohol byt este lepsim, ale to uz po stvrtstoroci nikto nezisti. Mozno mal ale talentu aby pravidelne behal desinku pod 30 min, ale potom stretol teba.
Generátor náhodných slov. Aj s tými čo ti dali palec nahor. Nemáte šajnu o úrovni vytrvalostného behu na Slovensku v minulosti a dnes okrem Sahajdu trénujúceho ešte dlhšie a v ešte lepších podmienkach - výška. Zverenec predtým ako sme sa dali dokopy behal roky u trénerov ktorí zabehli maratón za 2:14, 2:15 hod. Ako neperspektívny chcel skončiť. Potom oslovil mna a za tri roky sme zlepšili výkon v polaratóne z 1:10:30 hod. o 4 minúty. V amatérskych podmienkach ná východe Slovenska tréningom v nadmorskej výške len 240 metrov nad morom. S priemernym talentom neperpektívneho bežca. Ako môžeš takto náhodne generovať nezmysly o tom čo nevieš. Nemáš, aj s palčakami nahor potuchy čo všetko bolo za takým historickým výkonom /10. miesto v histórii Slovákov/, takýmto ,,bežeckým týždňom,, . Kolko obety, driny, odriekania, ...
ale nas Luboš Cesnek mu to aj tak natrel on si nikde neh0ni ego ako ty, je to jeden skormny clovek s vynikajucimi mladymi zverencami ktorym posuva svoje bezecke skusenosti z cias predoslych
Cesnek bol neperspektívny bežec ? Možno mal viac talentu, lepšie podmienky. Vieš kde trénoval ? Ak sa pripravoval 3 týždne na Strb. Plese získal na 12 km behu minútu a štvrt. Jeho tréning prehral. Jeho osobák v polmaratóne bol po príprave v 240 m.n.m. ? Hack3r. Písal som - ten kto tomu rozumie. Dal som tu graf ktorý možno niekoho inšpiruje, niekto kto tomu rozumie - snucho, ... tam niečo pre seba možno nájde - percentá, ... Tiež generuješ nezmysly. Nemáš šajny o výsledkoch mojich mladých zverencov za posledných 30 rokov.
Oki, takze by si si rad privyrobil trenovanim niekoho a skusas, ci sa niekto chyti na fore. Drzim palce!
Generátor. Dal som tu grafické spracovanie jedného týždňa bežeckej prípravy. Pre tých ktorí trocha rozumejú behu. Podelil som sa o svoje skúsenosti. Toť vsjo. Urobil som niečo zle ? Zrejme asi to že som potom na vás reagoval a ty si vdaka mojim následným reakciam čosi vydedukoval. Na generovanie.
Ano, s treningovym pristupom/principom sa da suhlasit (zmenit tempa/objemy).
Na bezeckom fore by sa ti dostalo patricnej spatnej vazby, ci uz od vykonnostnych hobikov, trenerov alebo vysluzilych profikov.
Tu si jednak 99% citatelov nevie predstavit to odbehat, a hlavne - ani po tom netuzi. Ved nacoby aj ked je to cyklopriestor.
Ved toto je stránka o behaní. Táto sa mi páči. Nájdeš tu všetko. Od žumpy až po krasokorčulovanie.
myslel som cely portal o behani - nie len vlakno na cyklistickom fore. sanca ze pre cyklistu (alebo cloveka ktory je mtbiker.sk), je zaujimavy bezecky treningovy plan/filozofia/pristup je vcelku miziva. skus svoje skusenosti prediskutovat napr na https://www.behej.com/forum/, tam tvoje grafy a pozorovania budu zaujimavejsie pre viac ludi, ktori maju zaujem sa v bezeckej discipline zlepsit.
Afričanov aj tak neporazia. Má to vobec význam - hrabat sa na vlastnom piesočku. Nie PiEskovISku. Má vobec význam trápit sa kvoli titulu majstra Slovenska ked ,,vyjdes z domu,, a po nadľudskej príprave dostaneš na desiatke tri minúty v lepšom prípade minútu /Štefko/. Treba počkať 50 - 100 rokov kým sa podmienky vyrovnajú. Ked už možno budú všetci rovnako fyzicky zdegenerovaní z mobilov, čipsov, ... Po nasťahovaní všetkých afričanov do Európy, Ameriky, Austrálie, Antarktídy, ...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ktorý slovenský atlét trénuje podľa tohto plánu? Tibor Sahajda (aktuálne najlepší slovenský maratónec) má najlepší súťažný čas polmaratónu 1:05:22, pričom týpek, ktorý ide podľa tohto plánu by mal dať polmaratón v rámci tréningu za 1:07:52.
ako to čítam, tak mi to pripomína generátor náhodných slov (resp. myšlienok )
http://www.devin-bratislava.vos-tpk.sk/db1995.txt, ...
http://www.devin-bratislava.vos-tpk.sk/db1995.txt, ...
Rozmyslal, som, ze kto je ten tvoj zverenec. Povodne som myslel, ze nejaky aktualny bezec a aktualny treningovy plan, respektive vykon. Ale tu sa ide film pre pamatanikov, repete s Ivanom Krajickom. Sorry, ale toto ti uz ani na bezeckom fore nikto nezvaliduje. Lebo ho nikto. Nepozna. Vies, mozno bol ozaj dobry a nieco si mu pomohol byt este lepsim, ale to uz po stvrtstoroci nikto nezisti. Mozno mal ale talentu aby pravidelne behal desinku pod 30 min, ale potom stretol teba.
Generátor. Dal som tu grafické spracovanie jedného týždňa bežeckej prípravy. Pre tých ktorí trocha rozumejú behu. Podelil som sa o svoje skúsenosti. Toť vsjo. Urobil som niečo zle ? Zrejme asi to že som potom na vás reagoval a ty si vdaka mojim následným reakciam čosi vydedukoval. Na generovanie.
Ved toto je stránka o behaní. Táto sa mi páči. Nájdeš tu všetko. Od žumpy až po krasokorčulovanie.
Už móžeš.