Vzhľadom na to že sa dni skracujú a z práce chodím neskoro prestávam mať čas na bike, chcel by som začať aspoň behávať, les mám pod oknom. Nemám s tým ale žiadne skúsenosti, ako začať, načo dávať pozor a pod. Rád si nechám poradiť od skúsenejších bežcov
kks. keby som mal 63kg, tak sa vykaslem na behanie a stanem sa dzokejom a nech za mna beha kon
a k teme, vcera som si dal behom Bradlo-trail, v tom mazlavom blate to bolo ine rodeo
Pri výške 173 cm je tých 63,5 kg celkom dobrá váha ale nejakých 10 kilo by ešte mohol zhodiť. Nech sa koňovi pod ním lepšie behá. Ako napríklad tento 52 kilový kipdžokej
Behanie na 400 metrovom atletickom ovále s umelým povrchom /tartan/. Dnes sme boli v Košiciach na 3. kole atletickej ligy. Výkon C.J. /57 rokov/ bol 17:45,18 min. - nový Slovenský rekord v behu na 5 000 metrov na dráhe kat. M55. Po 21 rokoch prekonaný čas z roku 2 000 o 10,8 s
Dudo:
Nóó. Veľký rozdiel medzi škrečkom a horským capom.
Minulý týždeň boli prekonané dva škrečkovské rekordy. Vo štvrtok v Oslo počas diamantovej ligy 28 ročný svetový v behaní na 400 m prekážok a v sobotu počas atletických majstrovstiev ČR Masters v Šumperku 21 ročný Slovenský rekord v behaní na 10 000 metrov. Pri vytvorení svetového rekordu pred 28 rokmi na OH som bol v Barcelone. Na bicykli.
Hrozný. 28 stupňov, vietor 6 - 7 metrov za sekundu od polovice pretekov v nárazoch aj viac /pred búrkou/. 16 sekúnd za vlastným slovenským rekordom spred viac ako mesiaca kedy bol síce tiež silný nárazový vietor /do 12 metrov za sekundu/ no bolo len 20 stupňov. Teraz to ale vyvážil titul majstra Slovenska - o 4 sekundy pred druhým. Prepočítaný včerajší víťazný čas odpovedá podľa World Masters Athletic koeficientu času 15:16,35 min. Odpovedá včerajším veľmi zlým poveternostným podmienkam. Slovenský rekord z Košíc je 17:45 min - po prepočte WMA koeficientom odpovedal času 15:01 min.
Ahojte dámy a páni, otázka skôr na trailových bežcov. Máte nejaké overené jedlá, čo jete počas dlhších behov, tak 50 km+? Niečo, čo si viete zobrať aj na súťaž? Ďakujem za inšpirácie.
Ja si myslim, ze to bude obdobne ako pri bajku (pretek), nesmie to byt suche pripadne tazko kusatelne, kvoli dychu a zabehnutiu. Okrem musli tyciniek a ovocia mozem odporucit vareny posoleny zemiak v alobale a este rad chrumem mrkvu (ta ale vie niekedy zabehnut). Pripadne vajicko na tvrdo.
Viem viem chod k lekarovi, ale aj tak sa opytam, po behu mam palcivu bolest v oblasti kde konci prdel a zacina stehno, zacalo sa to prejavovat pri behu zaciatkom roka, tak som s behom prestal, vcera som sa bol zas prebehnut a po 1-2 km sa to objavilo, len na lavej nohe, dnes mam problem s pohybom, pri inej aktivite to necitim, neviete co to moze byt??
pri jedle odporucaju kazdu hodinu prijímať cca 300kcal, to je take udrzatelne ked uz tvoje teloje na nieco naucene... ale to si clovek uz vybera ci je to postacujuce alebo nie a pravda postava, zdatnost vek jednoducho je tam priliz vela premennych co to ovplivnuje... ja osobne som zvykol rozmixovat jeden stredny banan, s orechmi a do toho len tolko vody nech sa to da zo 150ml softflasku cucat, dalej na zaciatok som si zvykol zabalit jednoducho banan, chlebik s maslol a salamou, chlebik s arasidovym maslom a troska solou(to na zaciatok ked tep je nizsi a telo este lahsie vstrebava) dalej proteinovu tycinku ja osobne len 1x a niekedy si ju nedam, sojovy rez klasicky, alebo corny orieskove, bananove( sladke ja osobne potrebujem lebo ked mi dojde zachran sa kto mozes 😁)... a to najdolezitejsie tieto jedla funguju mne na dlhe behy/turistiky ale podotýkam ze beham nesutazne... takze na tomto ja viem fungovat ale... vzdy tam bude ale no dufam troska som pomohol...
Hm, ak dobre rátam, tak každé 4 hodiny treba zabehnúť 6,43 km, čiže denne 38,58 vrátane nočných hodín, cakum prásk 77,16 km za dva dni. Piny ak by si to pri deťoch a manželovi dala, a samozrejme ak by fungovali donáškové služby kvetov, poslal by som Ti z juhu aj tri vedrá frézií👍.
Neviem, ci funguju donaskove sluzby, ale imho, mozno by si tento verejny slub mohol splnit
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a k teme, vcera som si dal behom Bradlo-trail, v tom mazlavom blate to bolo ine rodeo
Pri výške 173 cm je tých 63,5 kg celkom dobrá váha ale nejakých 10 kilo by ešte mohol zhodiť. Nech sa koňovi pod ním lepšie behá. Ako napríklad tento 52 kilový kipdžokej
https://www.wealthypersons.com/eliud-kipchoge-net-worth-2020-2021/
Nóó. Veľký rozdiel medzi škrečkom a horským capom.
Minulý týždeň boli prekonané dva škrečkovské rekordy. Vo štvrtok v Oslo počas diamantovej ligy 28 ročný svetový v behaní na 400 m prekážok a v sobotu počas atletických majstrovstiev ČR Masters v Šumperku 21 ročný Slovenský rekord v behaní na 10 000 metrov.
Neviem, ci funguju donaskove sluzby, ale imho, mozno by si tento verejny slub mohol splnit