Vzhľadom na to že sa dni skracujú a z práce chodím neskoro prestávam mať čas na bike, chcel by som začať aspoň behávať, les mám pod oknom. Nemám s tým ale žiadne skúsenosti, ako začať, načo dávať pozor a pod. Rád si nechám poradiť od skúsenejších bežcov
Ja som uz 3x pod 3h dal ale v tej 'forme' na mtb som nedal ani avg 20?
Veril by som ze vacsina pro cyklistov by po kratkej cca 2mesacnej priprave dali 3h v pohode
Neviem v akom svete žijú dnešný športovci ale platí čo som napísal že každý vrcholový športovec to zabehol niekedy do troch hodín. Nejeden cyklista z Košíc to dal a to boli chalani vačšinou po kariere. Ja sam ako zlý bežec som to po dvoch mesiacoch trénningov po práci dal za 3:21, proste kto má v hohách zapamatanú niekolkohodinovú drinu na bicykli ten maraton zabehne.
Limit 4 hodiny ostal aj po revolucii nehakú dobu a práve ten nútil bežcov k behu, proste minimálne tempo 11km za hodinu a nie rýchla chôdza.
Zas blbosti trepeš. Kde dal každý vrcholový športovec - volejbalista, ... maratón pod tri hodiny. Tempom 4:16 na kilometer neodbehnú ani polmaratón. Piate cez deviate splietaš. Najprv povieš, že každý vrcholový športovec a potom že každý cyklista čo má v nohách niekoľkohodinovú drinu. To všetci vrcholoví športovci majú v nohách niekoľkohodinovú drinu ? Vieš kolko máme športov a kolko tisíc vrcholových športovcov ktorí neodbehnú tempom 4:16 ani polmaraton - nie že maraton ?
Zas blbosti trepeš. Kde dal každý vrcholový športovec - volejbalista, ... maratón pod tri hodiny.
Ako som písal vyššie, mimo silových športov či ťažkých váh by každý profík mal zabehnúť okolo 3hod. Beh bol a myslím že je súčasťou prípravy väčšiny športov, takže pre nikoho to nie je neznáma disciplína.
To súhlasí. By mal. Ale neodbehne. Beh je súčasťou - ale nie tri hodiny tempom 4:15,95 min. na kilometer. Väčšina vrcholových športovcov by maratón neodbehla vôbec. Další by začali po nejakej dobe striedať beh s chôdzou a len veľmi málo z nich by maratón odbehlo a v čase pod 3 hodiny.
Zas blbosti trepeš. Kde dal každý vrcholový športovec - volejbalista, ... maratón pod tri hodiny. Tempom 4:16 na kilometer neodbehnú ani polmaratón. Piate cez deviate splietaš. Najprv povieš, že každý vrcholový športovec a potom že každý cyklista čo má v nohách niekoľkohodinovú drinu. To všetci vrcholoví športovci majú v nohách niekoľkohodinovú drinu ? Vieš kolko máme športov a kolko tisíc vrcholových športovcov ktorí neodbehnú tempom 4:16 ani polmaraton - nie že maraton ?
Spomenul som cyklistov lebo je to tu hlavne o cyklistoch a aj tý ma motivovali maraton odbehnuť, plus prvotný moj koment bol k výkonu cyklistu v maratone. Nerozumiem prečo máš snahu znižovať výkony športovcov, to že je niekto lenivý a nevie trpieť neznamená že sa to týka všetkých. Presne ľudia ako ty znižujú latku, a nie len v maratóne svojou pohodlnosťou.
Neznižujem výkony športovcov len vravím že píšeš hlúposti. Ja - svojou pohodlnosťou ? Si pozri akým výkonom /W/ mám odjazdených od januára doteraz 10 500 kilometrov, takmer 400 hodín. Ak tomu trocha rozumieš. Ludia ako ty znižujú latku diskusie v téme beh vypisovaním nezmyslov že každý vrcholový športovec odbehne maratón pod tri hodiny.
Paci sa. Maratonske osobaky znamych amaterskych bezcov. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_non-professional_marathon_runners
Vrcholovi sportovci, s maratonskym osobakom pod 3 hodiny: 13
Vrcholovi sportovci, s maratonskym osobakom nad 3 hodiny: 40 (plus viem o tom, ze bezal napriklad aj Mark Messier v NY a zabehol cez 4 hodiny).
Profi cyklisti su na tom o cosi lepsie ako priemer, ale musel bezat nedavno aj Yates v kontroverznych teniskach a Jalabert si musel zlepsit svoj povodny cas, ktory bol 3h 11min:
Pod 3 hodiny: 6
Nad 3 hodiny: 4.
Po par dnoch som si precital vlakno "maraton" a uz je to zbytocne slovickarenie. Aby som len nemudroval, skusim aj ja prispiet par poznamkami:
- pohybujem sa najma v bezeckych komunitach (aj stari, aj mladi, aj rychli, aj pomali). Moj postreh: pred 20 rokmi islo o beh + zabavu a dnes je to o instagrame a strave (s nadsazkou samozrejme)
- pred tymi 20 rokmi poznam ludi co behali aj 2:30 (hobby bezci) po robote, s kamosmi atd. proste ludia zmenili casom styl na sedavejsi pohodlnejsi a preto sa cas 3 hod zda intergalakticky (ale urcite nie je)
- co sa tyka profi sportovcov a behu: uz v ramci bezeckych disciplin je to velky rozdiel - napr. Usain Bolt nebude behat maraton lebo je skor kulturista ako vytrvalec... Z atletiky vieme, ze sa to da rozdelit na sprinty, stredne trate a potom vytrvalcov - v mladsom veku 5,10 a neskor maratonci (kipchoge, bekele)... Takto nejak analogicky by som sa snaizl aj na cykliatov pozerat - drahovy spurter co ma 100kilo a vyzera ako hulk nebude az taky dobry vytrvalec, ale v sprinte na 100m je urcite dobry (podobne ako guliari, ci judisti) proste vybuch sily a potom koniec. Vytrvalec v cyklistike ma s najvacsou pravdepodobnostou velku sancu byt aj dobrym vytrvalcom bez bicykla (ak riesime cinnost srdca ci usilie, dychanie atd)
- ak teda profi sport ma nutnost v kardio zaklade (vytrvalost) tak po kratkej adaptacii by ti ludia urcite dali maraton pod 3..ale nemaju dovod to robit, naco?
- ku karbonovej obuvi: na maratone to podla statiatik vychadza tak 3-5sek/km zlepsenie oproti bezeckym teniskam bez strun
Paci sa. Maratonske osobaky znamych amaterskych bezcov. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_non-professional_marathon_runners
Vrcholovi sportovci, s maratonskym osobakom nad 3 hodiny: 40 (plus viem o tom, ze bezal napriklad aj Mark Messier v NY a zabehol cez 4 hodiny).
Profi cyklisti su na tom o cosi lepsie ako priemer, ale musel bezat nedavno aj Yates v kontroverznych teniskach a Jalabert si musel zlepsit svoj povodny cas, ktory bol 3h 11min:
No prosím. Z tisícov vrcholových športovcov 13 zabehlo pod 3 hodiny. Takže veľmi málo. Určite nie skoro každý.
lakko sam si velmi solidny triatlonista, tak isto vies, ze Wurf je profi triatlonista, profi vesliar aj profi cyklista. Ako PRO ironman je jeho maraton pod 3h ocakavany, dokonca je dost mozne, ze ak by si Kipchoge dal pred maraton 3,8km plavčo, pomerne intenzivnu bezhakovu 180km cyklistiku, tak je mozne, ze Cameron Wurf by ho v maratone zdolal. Ako som spominal, boli pokusy prerobit Kenskych/Etiopskych maratoncov na ironmanov, ale vysledok bol taky, ze sice sa vytrapili na plavani a cyklistike, za najlepsimi nakoniec zaostali aj v zaverecnom maratone.
Chlapci tesme sa ze medzi nie profikmi mame aj naseho Mikulasa Dzurindu a s casom pod 3 hodky A tie moderne tenisky su premna ako pouzit e-bike na tour. Proste ludia su lenivi,tak im dajme moznost dosiahnut lepsie casi vdaka technologiam.
...... A tie moderne tenisky su premna ako pouzit e-bike na tour........
ale no tak zase neprehanaj s tym porovnanim s e-bikom. Beham preteky (Ironmany) v tychto "zazracnych" Nike Alphafly a ver mi, ked raz nemas nohy na dobry cas tak ho nezabehnes aj ked mas na nohach zazracne tenisky z carbonovou platnou v podrazke.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ty si daj Vaporfly, možno tiež pomôže.
Veril by som ze vacsina pro cyklistov by po kratkej cca 2mesacnej priprave dali 3h v pohode
Limit 4 hodiny ostal aj po revolucii nehakú dobu a práve ten nútil bežcov k behu, proste minimálne tempo 11km za hodinu a nie rýchla chôdza.
Ako som písal vyššie, mimo silových športov či ťažkých váh by každý profík mal zabehnúť okolo 3hod. Beh bol a myslím že je súčasťou prípravy väčšiny športov, takže pre nikoho to nie je neznáma disciplína.
Spomenul som cyklistov lebo je to tu hlavne o cyklistoch a aj tý ma motivovali maraton odbehnuť, plus prvotný moj koment bol k výkonu cyklistu v maratone. Nerozumiem prečo máš snahu znižovať výkony športovcov, to že je niekto lenivý a nevie trpieť neznamená že sa to týka všetkých. Presne ľudia ako ty znižujú latku, a nie len v maratóne svojou pohodlnosťou.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_non-professional_marathon_runners
- pohybujem sa najma v bezeckych komunitach (aj stari, aj mladi, aj rychli, aj pomali). Moj postreh: pred 20 rokmi islo o beh + zabavu a dnes je to o instagrame a strave (s nadsazkou samozrejme)
- pred tymi 20 rokmi poznam ludi co behali aj 2:30 (hobby bezci) po robote, s kamosmi atd. proste ludia zmenili casom styl na sedavejsi pohodlnejsi a preto sa cas 3 hod zda intergalakticky (ale urcite nie je)
- co sa tyka profi sportovcov a behu: uz v ramci bezeckych disciplin je to velky rozdiel - napr. Usain Bolt nebude behat maraton lebo je skor kulturista ako vytrvalec... Z atletiky vieme, ze sa to da rozdelit na sprinty, stredne trate a potom vytrvalcov - v mladsom veku 5,10 a neskor maratonci (kipchoge, bekele)... Takto nejak analogicky by som sa snaizl aj na cykliatov pozerat - drahovy spurter co ma 100kilo a vyzera ako hulk nebude az taky dobry vytrvalec, ale v sprinte na 100m je urcite dobry (podobne ako guliari, ci judisti) proste vybuch sily a potom koniec. Vytrvalec v cyklistike ma s najvacsou pravdepodobnostou velku sancu byt aj dobrym vytrvalcom bez bicykla (ak riesime cinnost srdca ci usilie, dychanie atd)
- ak teda profi sport ma nutnost v kardio zaklade (vytrvalost) tak po kratkej adaptacii by ti ludia urcite dali maraton pod 3..ale nemaju dovod to robit, naco?
- ku karbonovej obuvi: na maratone to podla statiatik vychadza tak 3-5sek/km zlepsenie oproti bezeckym teniskam bez strun
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_non-professional_marathon_runners
No prosím. Z tisícov vrcholových športovcov 13 zabehlo pod 3 hodiny. Takže veľmi málo. Určite nie skoro každý.
Mark Messier musel ale vlacit tych svojich cca 100 kg
ale no tak zase neprehanaj s tym porovnanim s e-bikom. Beham preteky (Ironmany) v tychto "zazracnych" Nike Alphafly a ver mi, ked raz nemas nohy na dobry cas tak ho nezabehnes aj ked mas na nohach zazracne tenisky z carbonovou platnou v podrazke.