Vzhľadom na to že sa dni skracujú a z práce chodím neskoro prestávam mať čas na bike, chcel by som začať aspoň behávať, les mám pod oknom. Nemám s tým ale žiadne skúsenosti, ako začať, načo dávať pozor a pod. Rád si nechám poradiť od skúsenejších bežcov
Hej no, konkurencia na vrchole chyba. Nebolo to tak davno (a mozno sa to stale tak deje), ze na slovenskej atletickej lige chodia niektori aj 3-4 discipliny od behov, prekazok, skokov a neviem co vsetko, lebo vedia, ze uz len ucastou a "hocijakym" vysledkom ziskaju pre klub body.
tak ten ma od hobika velmi daleko " A hoci je stále rekreačným bežcom, trénuje dvojfázovo" a „Dnes už nabehám 600 kilometrov mesačne" podla mna je len "prehnane skromny"
ennio cele je to len o tom ako definujeme "hobika". Technicky vzato: ano, je hobik.. Lebo ma pracu, do ktorej chodi a beh nie je jeho full-time job, ktory ho zivi. Ale toto su v principe vsetci sucasni slovenski bezci - chodia do prace lebo musia z niecoho zit. Sahajda by mal byt jediny profesional - zivy ho beh, ale posledne seozny mu nevychadzaju, takze neviem kolko mu to vydrzi.
Na druhej strane ak ma takyto "hobik" nasadenie, nadsenie a talent.. Tak dokaze na slovensku byt umiestneni na MSR.. Inde na svete by si s takymto vykonom neskrtol a bol by ozaj tym hobikom.. U nas sa z toho robia hrdinske vykony, lebo nemame skutocnych atletov, o ktorych by sme pisali... (tym samozrejme nezhadzujem vykon)
Ahojte, trochu sa poznám s chalanmi zo slovenskej bežeckej elity a osobne sa im snažím trochu priblížiť, tak si dovolím prispieť k diskusii
Rozhovor je s Matúšom Hujsom. Matúš je bývalý vodnoslalomársky reprezentant, člen Športového centra polície, ktorý je momentálne tréner slovenskej mládežníckej vodnoslalomárskej reprezentácie a behať na tejto úrovni začal v podstate pred dvoma rokmi. Toto zamestnanie mu určite čiastočne aj pomáha pri osobnom bežeckom tréningu. Má prístup k rôznym možnostiam regenerácie alebo v čase, keď tu my mrzneme, on je s reprezentáciou na sústredení v teplých krajoch Ale to určite neznižuje váhu jeho úspechov, tréningy za neho nikto neodmaká. Mal slušný základ, na ktorom rozumne staval. Ako tréner a bývalý profi športovec má talent, vzdelanie, sebadisciplínu, schopnosť odriekať si veci kvôli športu a podriadiť iné veci v osobnom živote športu (v rámci možností), rešpekt k trénerovi a zodpovedný prístup k tréningovým plánom a ďalšie morálno-vôľové vlastnosti, ktoré odlišujú hobbíka od elitného hobbíka Myslím, že táto kombinácia všetkých vecí pomohla, že sa tak rýchlo dokázal vyšvihnúť.
Ak poznamka, ze clanok je z roku 2018, smeruje tam, ze tento japoncik je jeden z mala svojho druhu, tak je to uplne mimo (no offense). Japoncici su oproti Kenanom a Etiopcanom nenapadni, ale velmi nadseni vytrvalci. Pred casom som zachytil informaciu, ze na jednom z japonskych polmaratonov 400 (!) bezcov zabehlo cas pod 1:10. Odbil som to, s tym, ze je to bulshit, ale je to naozaj tak a vysoke pocty takychto rychlikov maju kazdy rok. https://runningmagazine.ca/sections/runs-races/japanese-half-marathon-sees-a-shocking-400-finishers-under-110/
Ak by sme na Ageo polmaraton premietli vysledky medailistov z majstrovstiev slovenska tak Sahajda by skoncil cca 280ty, Hladik 380ty a Hujsa 440.
Osobak ma 1:05:22 z 2019 roku a este jeden vykon takmer rovnaky 1:05:23 (neviem z kedy), ale nejak sa uz nedokaze posuvat akoby.. Tento rok siel 1:06:40 tusim a minuta na polmaratone (hlavne v takychto rychlostiach) uz daco je...
Ked mam nadviazat na Japoncikov 400 pod 1:10..tak u nas behaju pod 1:10 prave dvaja ludia
Tento rok MSR v polmaratone na CSOB polmaratone:
1. Tibor Sahajda BMSC Bratislava 1:07:35 h
2. Marek Hladík BMSC Bratislava 1:08:34 h
3. Matúš Hujsa Naša atletika Bratislava 1:10:50 h
Viem ze žiadne šialené výsledky, no jubilejné 25x behanie. Po 3 km garmin trenerovi som nechal hodinky proste ďalej bežať a siel ďalej. Pre mňa osobne s 110 kg je to veľká vec
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
mozno sa najde dobra dusa, co ho odomkne. nechce sa mi to kopirovat
https://dennikn.sk/2572240/hobby-bezec-opisuje-ako-na-12-miesto-na-maratone-v-kosiciach-rano-beh-nalacno-pred-startom-biele-pecivo/?ref=tit
Na druhej strane ak ma takyto "hobik" nasadenie, nadsenie a talent.. Tak dokaze na slovensku byt umiestneni na MSR.. Inde na svete by si s takymto vykonom neskrtol a bol by ozaj tym hobikom.. U nas sa z toho robia hrdinske vykony, lebo nemame skutocnych atletov, o ktorych by sme pisali... (tym samozrejme nezhadzujem vykon)
mozno sa najde dobra dusa, co ho odomkne. nechce sa mi to kopirovat
https://dennikn.sk/2572240/hobby-bezec-opisuje-ako-na-12-miesto-na-maratone-v-kosiciach-rano-beh-nalacno-pred-startom-biele-pecivo/?ref=tit
Ahojte, trochu sa poznám s chalanmi zo slovenskej bežeckej elity a osobne sa im snažím trochu priblížiť, tak si dovolím prispieť k diskusii
Rozhovor je s Matúšom Hujsom. Matúš je bývalý vodnoslalomársky reprezentant, člen Športového centra polície, ktorý je momentálne tréner slovenskej mládežníckej vodnoslalomárskej reprezentácie a behať na tejto úrovni začal v podstate pred dvoma rokmi. Toto zamestnanie mu určite čiastočne aj pomáha pri osobnom bežeckom tréningu. Má prístup k rôznym možnostiam regenerácie alebo v čase, keď tu my mrzneme, on je s reprezentáciou na sústredení v teplých krajoch
https://www.behame.sk/cestne-behy/juki-kawauci-je-zamestnany-nema-trenera-a-dnes-vyhral-bostonsky-maraton
https://runningmagazine.ca/sections/runs-races/japanese-half-marathon-sees-a-shocking-400-finishers-under-110/
Ak by sme na Ageo polmaraton premietli vysledky medailistov z majstrovstiev slovenska tak Sahajda by skoncil cca 280ty, Hladik 380ty a Hujsa 440.
Osobak ma 1:05:22 z 2019 roku a este jeden vykon takmer rovnaky 1:05:23 (neviem z kedy), ale nejak sa uz nedokaze posuvat akoby.. Tento rok siel 1:06:40 tusim a minuta na polmaratone (hlavne v takychto rychlostiach) uz daco je...
Ked mam nadviazat na Japoncikov 400 pod 1:10..tak u nas behaju pod 1:10 prave dvaja ludia
Tento rok MSR v polmaratone na CSOB polmaratone:
1. Tibor Sahajda BMSC Bratislava 1:07:35 h
2. Marek Hladík BMSC Bratislava 1:08:34 h
3. Matúš Hujsa Naša atletika Bratislava 1:10:50 h
dnes prvy beh kde mi zacala trpnut noha az na 2km
samozrejme ziaden sialeny vykon na to kolko vazim
neviem o tom zatial