Vzhľadom na to že sa dni skracujú a z práce chodím neskoro prestávam mať čas na bike, chcel by som začať aspoň behávať, les mám pod oknom. Nemám s tým ale žiadne skúsenosti, ako začať, načo dávať pozor a pod. Rád si nechám poradiť od skúsenejších bežcov
C-čko hej, mlieko tiež občas, ináč oproti tomu čo v minulosti povolenú doplnkovú výživu - L-karnitín, ... teraz už takmer nič kedže je podstatne menší objem intenzívnejších behov
predtým bolo náročných behov do týždňa 5 napr. 21 km súvisle pace 3:13 min/km, 4 x 4 km pace 3:07 min/km, 36 km pace 3:34 min/km a 7 x 1 km pace 2:58 min/km kým teraz len 3 krát
Spolehlivé vědecké studie, které by potvrzovaly často proklamované účinky podávání karnitinu, chybí. Naopak dostupná data ukazují, že suplementace karnitinem není účelná ani při zátěži,ani nezlepšuje utilizaci mastných kyselin u obézních jedinců. Karnitin je totiž v těle ve velkých zásobách a pro transport mastných kyselin není jeho koncentrace zdaleka limitující ani při enormní zátěži. Navíc syntéza karnitinu je velmi rychlá a pokud je zajištěna dodávka lysinu a methioninu, je natolik výkonná, že další podávání karnitinu ztrácí smysl.
a inak, odhliadnuc od toho, preco by to zral maratonec? 🤷♂️
no vidíš, o to majú tie výkony väčšiu hodnotu ked neboli vdaka L-karnitinu, veľkému talentu, vysokohorským kempom, karbonovej obuvi... ale len vdaka top - vlastnej kreatívnej metodike menej polarizovaného tréningu kde bol objem prahových a nadprahových intenzít nie 10 - 20 % ale 30 - 35
Sara Alonso sa bola prebehnut...
21.14 km,2:54:35,8:15 /km
co je dolezitejsie tu je jej pokec k cukru... Otvoriť v novom oknethumb_up0thumb_down
tldr verzia 65g "cukru" / hodinu...
Počas Boston maratónu český komentátor na ES oznámil, že od budúceho roka sa seriál 6 najprestížnejších svetových maratónov rozrastie o další v Melbourne a že teda tí čo ich odbehli majú pred sebou novú výzvu a môžu sa vybrať do Indie
Ak by sme tu dali normálne rozdelenie populácie, kto akým tempom chodí, "športovo chodí" a behá, tie tebou udávané tempá by boli niekde na pravom okraji grafu ako úplná anomália. Pre bežného človeka je to zaujímavosť, ale asi ťažko to môže byť cieľ.
nepísal som kto má za cieľ ako rýchlo bežať, chodiť, športovo chodiť ale že rýchlejšie tempo ako 3:37 min/km je u všetkých ľudí už beh nie športová chôdza alebo chôdza, tieto tempá 3:36 min/km až 1:37 min/km ktoré sú už len beh nie sú žiadna anomália ale týkajú sa celej populácie rovnako ako sa nikoho netýkajú tempá 1:36 min/km a rýchlejšie, tak isto tempá športovej chôdze 3:37 min/km alebo pomalšie sa týkajú každého kto športovo chodí nie pravého okraja nejakého grafu
ne, som si dal prestavku na oddych lebo je to tu bars ťažké , s niektorými , hned jak som prečítal muffinovu reakciu som vedel že je mimo ale už som toho mal akurát tak dost
Nepáči sa mi prispevok, resp. prispievajúci, tak to ani nečítam a duplom nekomentujem.
To by som musel porušiť polovicu sledovanych tém.
Vari už sa nedajú skryť prispevky?
ne, som si dal prestavku na oddych lebo je to tu bars ťažké , s niektorými , hned jak som prečítal muffinovu reakciu som vedel že je mimo ale už som toho mal akurát tak dost
nech sa s nami nemusis trapit tak sem neprispievaj... naozaj to bolo fajn kym si bol zmazany...
anyway nech sme aj pozitivni.
kto ide v nedelu Baba Kamzik? co sa na 26km trati povazuje za solidny cas?
bude tenkrat poprve
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
predtým bolo náročných behov do týždňa 5 napr. 21 km súvisle pace 3:13 min/km, 4 x 4 km pace 3:07 min/km, 36 km pace 3:34 min/km a 7 x 1 km pace 2:58 min/km kým teraz len 3 krát
Spolehlivé vědecké studie, které by potvrzovaly často proklamované účinky podávání karnitinu, chybí. Naopak dostupná data ukazují, že suplementace karnitinem není účelná ani při zátěži,ani nezlepšuje utilizaci mastných kyselin u obézních jedinců. Karnitin je totiž v těle ve velkých zásobách a pro transport mastných kyselin není jeho koncentrace zdaleka limitující ani při enormní zátěži. Navíc syntéza karnitinu je velmi rychlá a pokud je zajištěna dodávka lysinu a methioninu, je natolik výkonná, že další podávání karnitinu ztrácí smysl.
a inak, odhliadnuc od toho, preco by to zral maratonec? 🤷♂️
no vidíš, o to majú tie výkony väčšiu hodnotu ked neboli vdaka L-karnitinu, veľkému talentu, vysokohorským kempom, karbonovej obuvi... ale len vdaka top - vlastnej kreatívnej metodike menej polarizovaného tréningu kde bol objem prahových a nadprahových intenzít nie 10 - 20 % ale 30 - 35
21.14 km,2:54:35,8:15 /km
co je dolezitejsie tu je jej pokec k cukru...
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
tldr verzia 65g "cukru" / hodinu...
nepísal som kto má za cieľ ako rýchlo bežať, chodiť, športovo chodiť ale že rýchlejšie tempo ako 3:37 min/km je u všetkých ľudí už beh nie športová chôdza alebo chôdza, tieto tempá 3:36 min/km až 1:37 min/km ktoré sú už len beh nie sú žiadna anomália ale týkajú sa celej populácie rovnako ako sa nikoho netýkajú tempá 1:36 min/km a rýchlejšie, tak isto tempá športovej chôdze 3:37 min/km alebo pomalšie sa týkajú každého kto športovo chodí nie pravého okraja nejakého grafu
To by som musel porušiť polovicu sledovanych tém.
Vari už sa nedajú skryť prispevky?
nech sa s nami nemusis trapit tak sem neprispievaj... naozaj to bolo fajn kym si bol zmazany...
anyway nech sme aj pozitivni.
kto ide v nedelu Baba Kamzik? co sa na 26km trati povazuje za solidny cas?
bude tenkrat poprve
A čo z toho keď väčšina nasledujúceho kontextu naväzuje na ignorované príspevky?
ufff rychlejsie ako som si myslel, challenge accepted. vdaka!