Vzhľadom na to že sa dni skracujú a z práce chodím neskoro prestávam mať čas na bike, chcel by som začať aspoň behávať, les mám pod oknom. Nemám s tým ale žiadne skúsenosti, ako začať, načo dávať pozor a pod. Rád si nechám poradiť od skúsenejších bežcov
kvalitne a lacnejsie ako u nas maju bezecke oblecenie a tenisky na http://startfitness.co.uk/
Samozrejme topanky treba niekde vopred vyskusat a potom objednat na nete (resp. prvykrat kupit a potom si do zasoby vziat viacej kusov rovnakeho modelu z netu)
mojimi favoritmi su asics nimbus (asi najodpruzenejsia teniska na trhu) a asics gel kayano. vo vseobecnosti su asicsy uzsie a preto vhodnejsie na europsku nohu, ako napr japonske mizuno, ktore su o nieco sirsie.. v trailovych je mojim favoritom salomon xt wings (treba kupovat o pol cisla mensie ako asics)
samozrejme teniska musi byt vhodna na kazdu s variantov doslapu (pronacia vs. supinacia) a je dolezite riesit aj klenutie nohy, ci uz "plocha noha" vlozkou na vnutornej strane, resp. (moj pripad) nadmerne klenutu nohu vlozkou na vonkajsej strane ..
povedal by som standardna klenba, ja mam vysoku a stopu mam rozdelenu na dve casti - teda nie je vobec spojena ako u teba ..
podla tohoto ale nedokazes urcit pronaciu alebo supinaciu, to su dve odlisne veci !!
aha ok, tak klenba standardna ale pozeral som na tenisky a nic tam nebolo nadmerne zoslapane, iba pata
a ked nebudem behat po spevnenom povrchu, nebude najlepsie si kupit topanku s neutralnym doslapom?
v beznom obchode kde obsluhuju pipky, ktore o tom nic nevedia zistis typ obuvi ked sa pozries na tenisku odzadu - pri beznych "neutral" je podrazka na oboch stranach v priblizne rovnakej vyske , pri obuvi na pronaciu sa mierne zvazuje z jednej strany na druhu - to je prave ta podpora na pronaciu ..
na supinaciu tenisky neexistuju, to sa neriesi ako problem ..
takze pre teba su vhodne vsetky okrem obuvi na pronaciu
v beznom obchode kde obsluhuju pipky, ktore o tom nic nevedia zistis typ obuvi ked sa pozries na tenisku odzadu - pri beznych "neutral" je podrazka na oboch stranach v priblizne rovnakej vyske , pri obuvi na pronaciu sa mierne zvazuje z jednej strany na druhu - to je prave ta podpora na pronaciu ..
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
robil si ten mokry test alebo podla tenisiek?
mas minimalne 2 dni co citat kym sa vsetkym preluskas..
Samozrejme topanky treba niekde vopred vyskusat a potom objednat na nete (resp. prvykrat kupit a potom si do zasoby vziat viacej kusov rovnakeho modelu z netu)
mojimi favoritmi su asics nimbus (asi najodpruzenejsia teniska na trhu) a asics gel kayano. vo vseobecnosti su asicsy uzsie a preto vhodnejsie na europsku nohu, ako napr japonske mizuno, ktore su o nieco sirsie.. v trailovych je mojim favoritom salomon xt wings (treba kupovat o pol cisla mensie ako asics)
samozrejme teniska musi byt vhodna na kazdu s variantov doslapu (pronacia vs. supinacia) a je dolezite riesit aj klenutie nohy, ci uz "plocha noha" vlozkou na vnutornej strane, resp. (moj pripad) nadmerne klenutu nohu vlozkou na vonkajsej strane ..
vysoka klenba, takze asi supinacia?
podla tohoto ale nedokazes urcit pronaciu alebo supinaciu, to su dve odlisne veci !!
a ked nebudem behat po spevnenom povrchu, nebude najlepsie si kupit topanku s neutralnym doslapom?
Inak ja som miesto Solomonov XT Wings (zdali sa mi dost tvrde) zvolil Nike Zoom Structure Triax (trosku makksie).
dakujem
Zistil som ze napriek tomu ze v nich citim kazdy kamen sa mi bezi lepsie ako v robustnych trailovkach.
Na Sportlife mi vcelku sympaticka informovana "pipka" na Mizuno skeneri zistila miernu pronaciu a doporucila model http://www.mizuno.eu/products/running/road/support/mens/AW09_Wave_Elixir_4%20_57.aspx . Takze na jar najskor tie (boli by aj skor keby mi ich tu isty nemenovany predajca objednal
Z trailovych mam doma este http://www.salomon.com/sk/#/footwear/footwear/trail-running/xa-pro-3d-ultra-gtx je to dost robustna bota, ale paradna. Odporucali mi ich skor ako Wings. Predvcerom som sa v nich motal 2h v dazdi so psom a absolutne nepremokave.
Zistil som ze napriek tomu ze v nich citim kazdy kamen sa mi bezi lepsie ako v robustnych trailovkach.
Na Sportlife mi vcelku sympaticka informovana "pipka" na Mizuno skeneri zistila miernu pronaciu a doporucila model http://www.mizuno.eu/products/running/road/support/mens/AW09_Wave_Elixir_4%20_57.aspx . Takze na jar najskor tie (boli by aj skor keby mi ich tu isty nemenovany predajca objednal
Z trailovych mam doma este http://www.salomon.com/sk/#/footwear/footwear/trail-running/xa-pro-3d-ultra-gtx je to dost robustna bota, ale paradna. Odporucali mi ich skor ako Wings. Predvcerom som sa v nich motal 2h v dazdi so psom a absolutne nepremokave.