Vzhľadom na to že sa dni skracujú a z práce chodím neskoro prestávam mať čas na bike, chcel by som začať aspoň behávať, les mám pod oknom. Nemám s tým ale žiadne skúsenosti, ako začať, načo dávať pozor a pod. Rád si nechám poradiť od skúsenejších bežcov
ked som behaval na brigade som vykonaval tazku fyzicku pracu ale vzdy potom ked som si zabehal uvava akoby uplne opadla a bolo mi fajn...umna ta bolest bola najprv taka tupa dobre znesitelna az presla do neznesitelnej ostrej bolesti co bol koniec...
skoda ze ta tak bolia kolena po behu aj mna pobolievali ale drgol som na nu volaku mast ( hrejivu ) a na druhy den som bol ok a obcas si davam klbovu vyzivu co tiez zmiernilo moje kolenne problemy
Rozhodla som sa preveriť, čo po piatich intenzívnych korčuliarskych mesiacoch srnčie nohy vydržia a spáchala som prihlásenie na Bratislava City Marathon 2010. Poutekám v sobotu srandu zvanú Hobby beh, aby ma pre začiatok šľak netrafil. Bude to beh na 5 kilometrov. Ak to zvládnem, bude to dobrý "predštart" na Uphill. ....ak nie, len ma odkopnite z dráhy, ja sa už potom upracem.
Mám otázku ohľadom behania, ale nechcem zakladať znovu tému o behaní, preto sa priživím na tejto .
OTÁZKA
Má význam beh na vzdialenosť od 1 km do cca 3 km ???? Zaujímam ma to z dôvodu toho, že napr. momentálne som na PéeNke , ale na trošku pomalého (ale intenzívneho ) pohybu si jednoducho musím nájsť čas a preto v rámci možností chodím na také ultra krátke trate . Preto som dnes počas toho kratučkého behu premýšľal či to má aspoň nejaký význam a či si tým vlastne neškodím (telo sa nestačí ani nabudiť a už je po behu ) . Normálne behávam od 5 do 9 km .
ak si PN - nebehaj. Az po prelieceni pomalinky zacni, tie 2-3km vo vlaznom tempe by mohli byt ok. Tiez som teraz nakapaty a tyzden som nebol. A od utorka by som zacal polahky prave s 2-3 km. Mam podobne rozpatie, tyzdenne 10+8+8(6)+6 km .
behavas 30 km tyzdenne a popri tom bajkujes? uf, cool
...mam problem prekonat celorocny priemer 30 km / mesiac, popri bajku, praci, rodine, zrani, srani a chlastani...
behavam v tyzdni len v zime, od konca novembra do polovice marca, za kazdeho pocasia, pokial nenapadne viac ako 30 cm snehu. Cez vikendy potom bike alebo turistika.
Mam vyhodu v podobe 250m ovalu za domom . A ked je vela snehu, tak si tam vyslapem chodnicek. Niekedy je to o sebazapreni a neskor uz rutina.
Mam to len ako doplnok na udrzanie kondicky. Cez sezonu behat nestacim, jazdim dost intenzivne.
Rodinu nemam, zerem a serem primerane a velmo nechlastam, cas sa najde
blek, to by som asi padol k zemi s tazkym krutenim hlavy alebo unavou od nudy .....
inak niekde na nete som pocital ze takto na ovale vedia behat aj maraton hehe ale oval bol myslim 400 m
superr, to ma velice teší, že konečne nejaký podobný šialenec - keď som bývala v TT, tiež som tak rok behávala - hodinu 20 min. na ihrisku podobných rozmerov a všetci to považovali za psycháčinu
P.S. počúvanie hudby pri behu by bol podľa mňa hriech
P.S2. jánošík, dokonca vraj existuje aj taký maratón, ktorý sa beží v podzemnom parkovisku a to je vraj iné psycho
juj, tak to som tiez rad, ze nie som sam
niekedy si tam pripadam ako blbec, ked preslapavam cerstvy sneh pri -7°C... ale fyzicka nepusti, ked chce byt clovek fit, musi nieco obetovat.
Beham +- na tep do 150/min a tych 10 km mi v tom snehu vyda na nejakych 53-54 min. Uz sa tesim, ze teraz z drahy zliezol sneh, hned sa pojde lepsie a rychlejsie.
Hudbu si prehravam v hlave Pocuvam ju nonstop cely den a aspon navecer mam trosku kludu.
Pan boh zaplat za nase piestanske Lido (hrádza medzi kanalom Váhu a starým korytom). Nikde nikoho a kazdych 100m patnik. Cele to ma okolo 7,5km oznacenej a vychodenej trasy po hradzi.
Tiez nerozumiem tej manii pocuvat pri behani hudbu.
to mas super s tou hradzou.
Ja by som tiez mohol chodit na petrzalsku hradzu, ale je to z domu kus (som z konca Vrakune) a navyse po ceste. Asi by som zabehol denny limit iba cestou na hradzu a spat. A autom sa mi nechce trepat. Ta nasa draha keby mala 400 m bolo by to super. Takto sa musim spokojit aj stou 250 m.
S tym nepocuvanim hudby budeme uz asi posledni mohykani.
Na ake tepy standardne behate teraz cez zimu? Mne sa zda, ze tych 148-54 co mavam priemer na tych 10 a 8 km je vela, ale podla dychu zase ok (v pohode udycham nosom). Rozmyslal som dat si spravit zatazovy test. Na biku sa pri tychto tepoch este flakam, nepocitujem vyraznejsiu zataz. Mam asi posunute aerobne a anaerobne pasma kapanek na vyssie hodnoty...
Na ake tepy standardne behate teraz cez zimu? Mne sa zda, ze tych 148-54 co mavam priemer na tych 10 a 8 km je vela...
velmi zle polozena otazka, velmi individualna zalezitost od prahov a od jedinca, ako aj od cielu, ktory chces docielit...
...ale ak chces odpoved, tak podla mna 150 nie je vela, behavam okolo 160 priemer... (preteky 180, max 197...)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Idete tiež niekto utekať?
OTÁZKA
Má význam beh na vzdialenosť od 1 km do cca 3 km ???? Zaujímam ma to z dôvodu toho, že napr. momentálne som na PéeNke , ale na trošku pomalého (ale intenzívneho ) pohybu si jednoducho musím nájsť čas a preto v rámci možností chodím na také ultra krátke trate . Preto som dnes počas toho kratučkého behu premýšľal či to má aspoň nejaký význam a či si tým vlastne neškodím (telo sa nestačí ani nabudiť a už je po behu
...mam problem prekonat celorocny priemer 30 km / mesiac, popri bajku, praci, rodine, zrani, srani a chlastani...
Mam vyhodu v podobe 250m ovalu za domom
Mam to len ako doplnok na udrzanie kondicky. Cez sezonu behat nestacim, jazdim dost intenzivne.
Rodinu nemam, zerem a serem primerane a velmo nechlastam, cas sa najde
inak niekde na nete som pocital ze takto na ovale vedia behat aj maraton hehe ale oval bol myslim 400 m
P.S. počúvanie hudby pri behu by bol podľa mňa hriech
P.S2. jánošík, dokonca vraj existuje aj taký maratón, ktorý sa beží v podzemnom parkovisku a to je vraj iné psycho
niekedy si tam pripadam ako blbec, ked preslapavam cerstvy sneh pri -7°C... ale fyzicka nepusti, ked chce byt clovek fit, musi nieco obetovat.
Beham +- na tep do 150/min a tych 10 km mi v tom snehu vyda na nejakych 53-54 min. Uz sa tesim, ze teraz z drahy zliezol sneh, hned sa pojde lepsie a rychlejsie.
Hudbu si prehravam v hlave
Pan boh zaplat za nase piestanske Lido (hrádza medzi kanalom Váhu a starým korytom). Nikde nikoho a kazdych 100m patnik. Cele to ma okolo 7,5km oznacenej a vychodenej trasy po hradzi.
Tiez nerozumiem tej manii pocuvat pri behani hudbu.
Ja by som tiez mohol chodit na petrzalsku hradzu, ale je to z domu kus (som z konca Vrakune) a navyse po ceste. Asi by som zabehol denny limit iba cestou na hradzu a spat. A autom sa mi nechce trepat. Ta nasa draha keby mala 400 m bolo by to super. Takto sa musim spokojit aj stou 250 m.
S tym nepocuvanim hudby budeme uz asi posledni mohykani.
Na ake tepy standardne behate teraz cez zimu? Mne sa zda, ze tych 148-54 co mavam priemer na tych 10 a 8 km je vela, ale podla dychu zase ok (v pohode udycham nosom). Rozmyslal som dat si spravit zatazovy test. Na biku sa pri tychto tepoch este flakam, nepocitujem vyraznejsiu zataz. Mam asi posunute aerobne a anaerobne pasma kapanek na vyssie hodnoty...
velmi zle polozena otazka, velmi individualna zalezitost od prahov a od jedinca, ako aj od cielu, ktory chces docielit...
...ale ak chces odpoved, tak podla mna 150 nie je vela, behavam okolo 160 priemer... (preteky 180, max 197...)